• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

konto bankowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• konto bankowe

• konto bankowe
  • Re: konto bankowe

cailet > 17-06-2008, 13:12

Miałam ten sam problem.

Przeszłam kilka banków. I tak:

- w Halifaxie nie da się bez rachunku, ale można dostać co?, co się nazywa Easy card i wtedy odsyła się im dokumenty, a oni w ci?gu 10 dni zakładaj? konto. Nie trzeba potwierdzenia adresu.

- w Abbey w ogóle nie chc? słyszeć o koncie bez potwierdzenia adresu.

- w Loyds'ie można założyć na sam dokument tożsamo?ci, bez potwierdzenia adresu.

- w HSBC można założyć bez potwierdzenia adresu konto paszportowe, ale trzeba płacić 6 funtów miesięcznie.

Tyle się dowiedziałam. Sprawdzałam w Londynie, bo tutaj wła?nie jestem. Może przejdź się po bankach i popytaj, jak to dokładnie wygl?da

Yoanna > 17-06-2008, 13:52

co do lloydsa - wszystko zalezy od placowki, ja mam na leytonstone i bez potwierdzenia adresu nie chcieli otworzyc (a polskie gazety reklamowaly ze w lloydsie mozna nawet na sam dowod - na moj dowod tylko spojrzeli i powiedzieli ze tego nie biora, wzieli tylko paszport plus oczywiscie potwierdzenie adresu).

do twojej listy dodam barclaysa - tam bez potwierdzenia tez nie otworzysz (a najbardziej mi sie podobalo ze jako potwierdzenie adresu dalam im swoje payslipy z pracy i co? nie honoruja tego.. i najwieksza komedia ze otworzyli mi konto na podstawie statementu z lloydsa.. heh)

powodzenia idril ;D

(zawsze mozesz otworzyc konto w pl i wysylac pieniadze albo tez druga opcja - wydawac wszystko to nie bedzie problemu ;P)

asiafrugo > 17-06-2008, 22:20

Ja wła?nie gadałam z hostem nt tego konta bankowego i powiedział, że próbowali otworzyć konto poprzedniej operce i wołali dokument potwierdzaj?cy adres (w końcu tego konta nie otworzyli, bo dziewczyna 18latka z powodu homesicka wróciła do domu), ale mówił że u mnie będzie troche inaczej, bo będę mieć tymczasowe prawo jazdy (będę robić prawko w Anglii) na którym będzie adres i powinni mi to uznać, ale naprawde jak będzie, we'll see...anyway, trzymam kciuki żeby Ci się udało z tym kontem

idril > 17-06-2008, 22:46

dziewczyny dzieki bardzo! szczegolnie Ci Cailet!

wyslalam mame zeby pohodzila po bankach pl jak z rachunkiem walutowym. i w zasadzie w kzdym banku mowia mi ze dla mnie oplaca sie rachunek walutowy tylko jesli chce przesylac komus kase [jaaaasne!] bo jesli przez ten rachunek chce placic za np. bilet lotniczy to sam przelew kasy bedzie kosztowal 25% kwoty [a no i min. przelew moze zawierac w sobie np. 20 za a max 200zl. -tak jest w mbanku]! czyli jakas abstrakcja dla mnie.

bede jeszcze probowac w innych bankach w UK.

dzieki dziewczyny! troche mnie na duchu potrzymalyscie!

cailet > 18-06-2008, 1:35

idril ----> jeszcze jest opcja w pko bp założyć konto w natwest'ie, ale to musisz się dowiedzieć dokładnie Powodzenia

idril > 18-06-2008, 11:11

juz sie dowiadywalam - jest wlasciwie tak smao jak w mbanku. kompletnie mi sie nie oplaca.

dzisiaj rano jeszcze gadalam z hostka - powiedziala ze znalazla cos w necie ale ze musi sie bardzije przyjrzec temu i nic na razie nie bedzie mi mowic.

zobaczymy...

Asienka > 18-06-2008, 12:50

Moj host z kolei zmienil jeden rachunek na pare miesiecy, ze jak przyslali to pisalo Mr X and Miss Y, zeby tylko moje imie tez bylo na rachunku no i z tym poszlam, a potem on zadzwonil do British Gas i z powrotem zmienil na jedynie swoje nazwisko

Grizzly > 18-06-2008, 14:13

o_O jakie? chore.. ja mam normalne konto, i nic a nic za nie nie płace! nie rozumiem czemu oni dla każdej osoby stważaj? indywidualnie dopasowane problemy :|

asiafrugo > 18-06-2008, 14:16

Może zależy jak komu z oczu patrzy Tobie może dobrze...;-)

Yoanna > 18-06-2008, 16:23

heheh w ogole ile to wszystko trwa, wypytywali mnie o wszystko, o kazda prace, ile zarabiam, ile odkladam, na co wydaje, czy sie ucze, gdzie, co, ile mi zostalo, bla bla, wszytsko! z godzine mi babka pytania zadawala! w polsce to szybko i przyjemnie a tu :roll:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna