-
-
Re: wybory rodzinek...
Vorissa > 22-02-2008, 0:09
no wła?nie o to chodzi, że wszystko opłac? :lol:
kurczę, gdyby nie to że to Niemcy i dzieciaki mówi? tylko po niemiecku to bym się nie zastanawiała... a tak to szkoda mi ich wykorzystywać :lol:
powiedzcie mi - jak często wam się zdarza, że ho?ci w pierwszym mailu przysyłaj? maile do obecnych/byłych operek i mówi? wam żeby?cie się o nich od tych operek dowiadywali...
bo ja już taki chyba z 4 mail daostaje i tak szczerze to nie wiem co o tym my?leć... -
Yoanna > 22-02-2008, 0:22
nie zdarzylo mi sie... -
Ninka Jones > 22-02-2008, 0:50
mi tez sie nie zdarzylo ale jak ktos do mnie pisal to sama w pierwszym mailu prosilam o kontakt do obecnej/poprzedniej aupair -
Vorissa > 22-02-2008, 1:10
a tak w ogole : o czym rozmawiać z poprzedni?/obecna operk? ? no bo o wiele rzeczy i tak się pyta hostów, to potem powtarzać te pytania do operki ?(głupia gę? ze mnie, no ale nie wiem po prostu ;p ) -
Ninka Jones > 22-02-2008, 1:24
ja bym powtarzała pytania.
najważniejsze jest chyba jakie tak naprawdę s? dzieci. przecież dla hostów będ? cudowne i wspaniałe i grzeczne etc, ale aupair powinna prawde powiedzieć... -
Yoanna > 22-02-2008, 1:28
wlasnie. spytaj o to samo i porownaj ich wersje :lol:
ja operke pytalam o wszystko, o kazda glupote, no ale to tak w cztery oczy bylo wiec inaczej.. no i hosta o nic sie nie pytalam hahah. kazdy wie jaki jest moj host. :lol: -
Vorissa > 22-02-2008, 1:32
jedna rodzinka przysłała mi maila od razu z listem od operki, hostka pisała że dzieci cudowne, a operka że maj? swoje humory :lol:
raczej normalne, bo każdy człowiek ma swoje humory i nikt nie jest perfecto ;p -
Ninka Jones > 22-02-2008, 1:40
matka nie napisze że dzieci s? nie do zniesienia, bo ma marne szanse na znalezienie aupair.
mozesz sie spytac o powod wyjazdu. to tez moze okazac sie kluczowe -
idril > 22-02-2008, 2:34
dokladnie tak jak mowia dziewczyny.
porownaj wersje
wiadomo operka az tak koloryzowac nie powinna jak mama ktora chce znalezc opiekunke.
a co do takich poropozycji zeby sie kontaktowac to mi sie tez nigdy nie przytrafilo. -
Vorissa > 22-02-2008, 17:05
widac ja trafiłam na takie rodzinki
poki co dziewczyna jest miła i pisze że nie będzie zmy?lać bo potem nie chce mieć nieprzyjemno?ci że to przez ni? mogłoby być mi źle z t? rodzink? (jaki? terror ? :lol: )
póki co ich wersje się zgadzaj?, hostka był? szczera i napisała, że 1 dziewczynka jest bardzo cicha i nie?miała i bardzo trudno z ni? nawi?zać kontakt, i ta operka sama o tym wspomniała...