-
-
Re: szkola!!!
Mangom > 30-11-2007, 13:23
Sa. to sa kursy angielskiego nie koniecznie dla au pairek tak mi sie napisalo bo wiem ze au pairki wlasnie takie wybieraja... z tego co sie orientuje to w kazdym wiekszym miescie... ja mialam na taki chodzic ale stwierdzilam ze jak juz chodzic to na cos dobrego! no i dowiedzialam sie ze jest kurs za 435 funtow konczony fce(435 to 1 sem, potem jest drugi - krotszy i tanszy o wiele) aha no i 3 razy w tyg po 3 godziny...wiec to by bylo cos! ale drogi strasznie! dlatego tez pytam sie czy wiecie cos jeszcze na ten temat... bo wiem tez ze sa tansze ale nie wiem nic na ich temat... a tamten jak konczony fce to juz musi bys spoko, no i tyle godzin tyg... qrcze zalezy mi na dobrej szkole!
aha a te darmowe to nie wiem, czy to nie sa te dla obcokrajowcow? wiecie te co sa wszedzie. -
Yoanna > 30-11-2007, 13:43
ale od wrzesnia zlikwidowali te bezplatne... esol mam na mysli. mi wlasnie za semestr esolu zaspiewali tyle ze sie usmialam :lol: -
Yoanna > 30-11-2007, 13:47
znalazlam mejla z tego koledzu...
Thank you for your enquiry. If you would like to enrol in a Saturday ESOL course, come down to the College Monday-Thursday 9am-5pm, Friday 9am-4:30pm. We can book you in for an interview and assessment which will take place in September. Unfortunately everyone has to pay now, but if you are claiming benefits you can get a discount.
The course costs Ł400 tuition and Ł30 Registration.
za 2 godz w tyg ;D
no i kiedys jak sie szlo na esol to nie placilo sie registration... -
Mangom > 30-11-2007, 18:01
no niezle... hihi
nie wiem, tutaj u mnie jestem pewna ze taki kurs jest. Nie wiem w kazdym razie ja sie tam raczej nie wybieram raz ze slyszlaam od kilku osob ze te kursy sa niezbyt dobrej jakosci, a dwa ze sie przeprowadzam!!!!!! aaaaale sie ciesze, jutro jade do mojej przyjaciolki do Londynu a w niedziele mam spotkac sie z rodzinkami! a w poniedzialek moim musze powiedziec.... czuje sie troche nie fair...ale zostane z nimi jeszcze do swiat, pomoge im szukac wiec nie powinni byc zli...
aha zapomnialam dodac ze malenka przechodzi sama siebie, oni widza chyba moj stosunek do tego jak ona sie zachowuje, momentami jestem w ciezkim szoku! a dzisiaj co??!! dostala pierwszy raz od hostki po tylku... :lol:
hehe..chyba przyczyniam sie do jej wychowania. i bardzo dobrze. poza tym to ze oni dowiedza sie ze przez nia rezygnuje...ojoj chyba zacznie wie wychowywanie! nareszcie! ten dzieciak jest nie do wytrzymania, ustawia sobie wszystkich dookola, w tym hostow takze... chyba tylko ja sie nie daje, oni wszyscy sa przekonani ze mala jest slodka i ze wszystko jej wolno.wrrrrrr...sorry musialam sie wygadac :roll: -
idril > 01-12-2007, 20:10
a jak to jest z tymi kursami jak sie pracuje nie jako au pair tylko w ten sposob ze sie placi ten podatek (tax?!)?
wtedy nie ma sie jakis znizek na te kursy jezykowe? -
Yoanna > 03-12-2007, 16:10
ja jak sie dowiadywalam o te kursy to placilam podatki i w ogole. i zadnych znizek... kiedys byly bezplatne ale zbyt duzo chetnych bylo :lol: -
idril > 03-12-2007, 22:43
zbyt duzo chetnych. no tak. cwaniaki. :?
ale jak te kursy takie drogie (a sa przynajmniej teoretycznie dla obcokrajowcow) to ktos na nie chodzi? kogos na nie stac? -
Mangom > 03-12-2007, 23:51
no wlasnie! strrrasznie drogie te kursy, ja zapisze sie na pewno na jakis i z tego co narazie slysze to te najdrozsze sa najlepsze,
aha i jest jeszcze kurs komputerowy, ponoc dobry, placisz tylko 50 funtow na poczatku, ale to jest zwrotne... mysle caly czas :roll: -
idril > 04-12-2007, 1:27
a na kursie komputerowym co oferuja? tzn jakich umiejetnosci nabywasz, wiesz cos? -
Mangom > 04-12-2007, 1:42
jutro bede miala numer do dziewczyny ktora chodzila na taki kurs wiec jak tyko zadzwonie to zdam relacje, narazie czekam na moich jak wroca z pracy, musze oznajmic im ze odchodze...boshe jak sie stresuje :roll:
jutro sie odezwe z tym kursem