-
-
Re: oczekiwanie na rodzine
idril > 09-05-2007, 19:52
zgadzam sie z dzieczynami
bede teraz jechac pierwszy raz i to z neta a nie przez zadne biuro...
po prostu sie nasluchlam jak to tez rozne biura robia ludzi w kulki i mi sie odechcialo... poza tym trzeba tez kase od razu dawac a nie chce szczegolnie naciagac rodzicow bo wiadomo skoro mam 17 lat [z grudnia jestem ;( ] to i tak nie wiadomo czy mi cos znajda... a ze dosc obrotna jestem to sobie pomyslalam ze sama sprobuje
no i po okolo misiacu intesywnego przebierania w ofertach i duzej selekcji wybralam sobie wymarzona rodzinke
jade do nich na wakacje od 15 czerwca a teraz jade sie zapoznac na weekend 19 maja
ale wiadomo to wszystko nie regula
bardzo wazne jest szczescie
pozdrawiam -
edyta_s > 09-05-2007, 21:04
Jak tyle czasu nic nie znalezli, a chcesz za niecaly miesiac jechac, to radze brac sprawy w swoje rece. W koncu sie okaze, ze nigdzie nie pojedziesz i bedziesz zalowac, ze szkoda Ci bylo zmarnowac te kilkaset zlotych.
Ja tez jade z neta, rodzin pelno do wyboru, szukaj, jedz i baw sie dobrze. -
agata_nb > 09-05-2007, 22:43
wlasnie zalozylam swoj profil na dwoch stronkach, oby cos wyszlo
chcialabym zeby wszystko dobrze poszlo tak jak wam, strasznie mi zalezy na tym wyjezdzie
a z biurem zobaczymy, juz sie tak nie martwie -
WAMPIREK > 09-05-2007, 23:13
A juz wiesz gdzie chcesz jechac? Cos czytalam,ze do Anglii.Masz sperecyzowane jakies miasto czy jest to Tobie obojetne ? -
agata_nb > 09-05-2007, 23:21
najbardziej chcialabym do Londynu lub okolic gdyz tam beda moi znajomi
ale nawet jak nie Londyn to w zupelnosci moze byc jakies wieksze miasto w Anglii -
Karolina_c > 10-05-2007, 0:02
wyslalam Ci linkipoza tym, jesli cos by nie wypalilo z aupair to mozesz tez wyjechac na wolontariat krotko-terminowy, jesli chcesz sobie jezyk podszkolic. Ja bylam w zeszlym roku na kilka tygodni, swietna sprawa -
agata_nb > 13-05-2007, 13:36
jedna rodzina juz jest mna zainteresowana, wyslalam do nich maila ale cos nie ma odpowiedziwlasnie taka rodzina jaka chcialam: 2 dzieci, 8-10 lat, blisko londynu, na wakacje... idealnie. Ale cos mi sie zdaje ze mam male szanse, oni maja ponad 100 innych zgloszen. A biuro milczy. Nawet nie wiedzialam ze to bedzie takie trudne -
Grizzly > 13-05-2007, 14:17
Ja też nie wiedziałam.. i też z wieloma rodzinami korespondowałam, później mi długo nie odpisywali itd. ale w końcu znalazłam tę jedyn?
Nie ma co się czaić, jak nie odpisuj? szukaj następnej i uzbrój się w cierpliwo?ć
I nie zrażaj się je?li maj? już dużo zgłoszeń, może akurat Ty im się najbardziej spodobasz?;> -
Karolina_c > 13-05-2007, 16:13
dokladnie! Tez widzialam, ze moja potencjalna host family miala 46 zgloszen i co? mnie wybraliTrzeba byc dobrej mysli! -
WAMPIREK > 13-05-2007, 21:34
Nie ma co sie czaic.Do odwaznych swiat nalezy...
Zreszta napisac zawsze mozna,a noz to my sie im spodobamy...
Optymizmu
Ja jak znalazlam swoja rodzinke to dodalam ich pomimo ,ze mieli juz duzo chetnych,ale to na mnie sie zdecydowali