-
-
Re: Spotkanie weekendowo-zapoznawcze z Hostami?
idril > 22-04-2007, 16:01
Emi dziekuje Ci bardzo za pomoc
co do ubezpieczenia to mam wykupiona karte Euro<26 Classic z polisa ubezpieczeniowa 'World' ktora dziala na terenie calej Europy wiec to powinno wystarczyc...
jeszcze raz dziekuje -
edyta_s > 22-04-2007, 22:31
ale Emi, z jednej strony mogloby sie wydawac, ze fajnie rodzinke sprawdzic, ale przeciez nie bede jezdzic do kazdej rodziny, zeby wybadac, czy bedziemy do siebie pasowac. Poza tym 3 dni moga byc swietni, a jak bys przyjechala juz na dobre, to po 2 tyg moglabys miec dosc. Roznie to bywa. -
Yoanna > 23-04-2007, 2:00
w mojej londynskiej familii pierwszy tydzien byl ok. ale potem z tygodnia na tydzien bylo gorzej i gorzej... wiadomo jak sie skonczylo ;P -
Gość > 23-04-2007, 9:51
ale chodzi chociaz o to, zeby sie przekonac, czy ta ilosc dzieci nam pasuje - powaznie, jak przyjechalam pierwszy raz do Sztokholmu to od pierwszej minuty wiedzialam, ze ja nie dam rady z dwojka maluszkow (1.5 i 3.5) - a gdybym przyjechala wczesniej na weekend, to wiedzialabym to dokladnie wczesniej i oszczedzila i rodzinie kasy na mnie, i sobie nerwow
a dlaczego nie jezdzic do kazdego? sorry, ale przeciez to oni placa - toz to tylko czysta przyjemnosc, darmowa podroz za graniceludzie w Polsce siedza i marudza, ze Polska, ze to, ze tamto, ze pieniedzy nie ma, a jak okazja sie nadaza, zeby chociaz na weekend wybyc, to nie... bo cos znow nie pasuje... -
Karolina_c > 23-04-2007, 12:39
ja tam bym sie zgodzila na taki probny weekend czy tydzien, przynajmniej wiedzialabym na czym stoje -
Yoanna > 23-04-2007, 19:51
haha emi myslalam tak samoprzejechalabym sie do kazdej rodzinki jakby placili za to, bo kocham podroze i co to szkodzi cos zobaczyc za free
w sumie nieglupi pomysl na zwiedzienie swiata
okropna jestem hehehehe -
WAMPIREK > 23-04-2007, 19:57
Eee tam juz okropna
Trzeba umiec sie w zyciu ustawic :roll: hehe -
Anula > 26-04-2007, 1:10
taki weekendowy pobyt u być może przyszłej host rodzinki to fajna sprawa. Wła?nie wróciłam z Zurychu ...i co ... dobrze,że nie zdecydowałam się pojechać od razu do nich na dłużej , bo chyba po 2 dniach wiałabym do domu ...no chyba, że komus odpowiada praca sprz?taczko-kelnerko-kucharko-nianki , 6 czasem 7 dni w tyg od 7 do 22 lub 23 z 2 godz przerwa w ciagu dnia plus co druga noc nie przespana (czuwanie przy 2 letnich bliźniakach, budz? się conajmnije 2 razy w nocy) , dodam tylko ,że dzieciaczki bardzo fajne ale co z tego jak moja praca opierałaby się głównie na sprz?taniu, sprz?taniu , gotowaniu no i może troszkę opiece nad dziećmi. spędziłam z nimi 5 dni i mimo ,że oni chcieli bym została ich niby au apir stanowczo powiedziałam NIE wyja?niaj?c dlaczego. rany ... a jaki mam językowy mętlik w głowie , przez większo?ć czasu słyszałam portugalski lub swiss-german a sama próbowałam porozumiewać się z rodzink? po hiszpański (chociaż chyba lepiej podszkoliłam portugalski, którego nogdy sie nie uczyłamahh i jakie to dziwne uczucie jak czujesz,że rodzinka poddaje cie różnym testom.