• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2016

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2016

• Au Pair 2016
  • Re: Au Pair 2016

Kwiatuszek > 25-05-2015, 22:54

niby Gawo i Prowork mają podpisane umowy z tymi samymi pośrednikami w USA, ale ja więcej osób znalazłam, które były w Pro i były zadowolone

Monika90 > 25-05-2015, 23:35

Prowork ma też opcję pracy 30 godz. tygodniowo? Szukałam i nigdzie nie mogłam znaleźć. Póki co jestem zadowolona. Zaraz po złożeniu aplikacji online dostałam telefon, pani odpowiedziała na wszystkie moje pytania, po czym jeszcze w tym samym dniu wysłała mi umowę. Na drugi dzień dzwoniła znowu, zapytać czy wszystko jasne. Na chwilę obecną nie mam żadnych zastrzeżeń O Gawo słyszałam bardzo mało, ale faktycznie są najtańsi.

EMO > 26-05-2015, 4:55

<blockquote class="ipsBlockquote" data-author="przygoda90" data-cid="81774" data-time="1431623660">Cześć dziewczyny,

na samym początku  proszę o ewentualne umieszczenie tematu w odpowiednim miejscu bądź podczepienie go do innego już istniejącego - nie chcę robić bałaganu na forum

Tak więc w tym roku kończę 25 lat, jestem po studiach a obecnie odbywam staż. Niestety nie jest to moje spełnienie marzeń dlatego od jakiegoś czasu zainteresowałam się programem Au Pair. Co myślicie, czy warto wyjeżdżać w tym wieku?  Czy znacie historie gdzie dziewczyny zostały i znalazły prace?

Jedno wiem, w Polsce kiepsko o pracę po moim kierunku, potrzebuję świeżego powietrza, spełnienia w zawodzie, możliwości wykorzystania posiadanej wiedzy....muszę działać bo samo nie przyjdzie!

Pomóżcie mi i doradźcie, czy pomysł z wyjazdem jest dobry?

Pozdrawiam ciepło! </blockquote>

Pytanie jakie studia skonczylas jakbys chciala zostac. Legalnie zostac w Stanach jest bardzo trudne chyba ze wyjdziesz za maz. Jak chcesz przyjechac to nie licz na to ze zostaniesz.

przygoda90 > 26-05-2015, 15:16

EMO napisał(a):Pytanie jakie studia skonczylas jakbys chciala zostac. Legalnie zostac w Stanach jest bardzo trudne chyba ze wyjdziesz za maz. Jak chcesz przyjechac to nie licz na to ze zostaniesz.

Tak wiem i zdaję sobie z tego sprawę w pełni. Miałam raczej na myśli uczestnictwo w wolontariatach, ewentualnie jakaś dorywcza pomoc. Jestem po biologii, specjalizację mam w zakresie botaniki. Siostra mailowała z różnymi parkami narodowymi z USA, które z góry zaznaczyły, że możliwość znalezienia pracy istnieje choć graniczy z cudem. Ale niedaleko jest Kanada, tam też jest pięknie

Faktycznie Prowork wygląda obiecująco, przedłużenie programu za free...

EMO > 26-05-2015, 17:01

To bym radzila tobie szukac rodziny w nie typowych miejscach (nie Nowy York). Patrz na minnesota, North Dakota, Florida, Washington State, Texas, iowa, California. Moze to ze nie bedziesz chcila duzego miasta to moze Ci pomoc znalezienie I jedna I drugie. Tez dostaniesz pieniadze na nauke wiec mozesz wziasc kursy wlasnie w dziedzinie.

A co myslisz o work and travel?

przygoda90 > 26-05-2015, 21:38

Najchętniej wyjachałabym na totalne zadupie przy czym bedę miała daleko do wszystkiego, sredniej wielkości miasto w niedalkiej odległości od większego byłoby idelane....co do kursów wybrałabym jednak językowy, w sumie to jedno z głownych założeń mojego wyjazdu, podszkolić język.
    Work and travel to fajna sprawa, ale ja od zeszłego roku nie jestem już studentką.

Ty EMO jesteś, byłaś czy planujesz być au pair?

EMO > 26-05-2015, 22:06

Mysle o au pair dla moich dzieci. Jestem z polski ale przyjechalam tu jako dziecko. Przez przypadek znalazlam to forum jak chcialam znalesc informacje. No I od czasu do czasu cos dodam o USA.

Nie wiem ile moge Ci pomocl dalej. Skonczylam biologie tez ale poszlam po studiach Na medycyne I nic nie wiem o roslinach.

Kwiatuszek > 26-05-2015, 23:05

kończyłaś medycynę w Stanach?

EMO > 27-05-2015, 2:23

Tak. Mieszkam tutaj wiele lat

przygoda90 > 27-05-2015, 9:07

To zmienia postać rzeczy, teraz wiem że jesteś wiarygodnym źródłem informacji :-) ach ta biologia...

możesz napisać gdzie mieszkasz? PN w USA ciągle poszukują specjalistów jak i tzw. rangerów...ale to oferta dla obywateli...dla nas nic, przynajmniej legalnego :-)
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna