• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

stres i lęk przed wyjazdem

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• stres i lęk przed wyjazdem

• stres i lęk przed wyjazdem
  • Re: stres i lęk przed wyjazdem

ulaula1 > 08-10-2013, 13:22

Fajnie że opiekujesz się tak fajnymi dziećmi

deborka > 16-10-2013, 12:18

U mnie było podobnie- z jednej strony byłam bardzo ciekawa jak będą wyglądać relacje z rodziną, czy poznam ciekawe osoby i miejsca, z drugiej strony bałam się, że sobie nie poradzę w obcym mieście itd. Martwiłam się też trochę językiem, bo moja znajomość niemieckiego jest raczej średnia. Ogólnie sam pobyt u rodziny był bardzo pozytywny, ludzie byli dla mnie życzliwi, po południu miałam czas dla siebie i mogłam trochę pozwiedzać. Także nie żałuje, że pojechałam i mam nadzieję, że będę mogła jeszcze kiedyś wyjechać.

spoile > 06-11-2013, 20:39

Hej :-). Ja wlasnie dzisiaj dostalam odpowiedz od rodzinki. Lece za tydzien w srode. Mam baaardzo mieszane uczucia. Co nie znaczy, ze nie chce wyjezdzac. Bardzo chce, do tego dazylam. Ale im blizej, tym mocniej zderzam sie z emocjami i uczuciami. Ciezko tak zostawic wszystko i wszystkich. Nie wiem jak tam bedzie, a przez skype'a sie nie przytule.

Korne_lia > 08-11-2013, 14:43

Ja przed wyjazdem byłam bardzo szczęśliwa, ale teraz, po tygodniu, coraz bardziej zaczynam tęsknić za moim moim starym życiem;( Dam sobie jeszcze trochę czasu, pocieszam się , że może poznam tu kogoś i będzie lepiej? Najgorsze jest właśnie to, że wg. Agencji na Jersey (uk) nie ma żadnej au pair z Polski ;( 
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia