-
-
Re: Sol - OSZUKAC PRZEZNACZENIE!
anetka28 > 30-12-2005, 17:05
Witaj Aniu!
Po napisaniu posta dopiero przyszło mi do głowy,że to wła?nie Ty,z forum gazeta.pl.
Zabawne bo planowałam podać Ci linka do tego forum i polecić skontaktować się z Mart?.Ona jest odpowiedniejsz? osob? do odpowiedzi na wszelakie pytania:nadal operkuje i jest mniej więcej w Twoim wieku.
Ale wybacz mi ale jak się ma rodzinę (jak najbardziej własn?) to często i czasu i chęci brak.Dlatego cieszę się,że sama znalazła? to forum.
Co do wizy to ja czekałam 2 miesi?ce ale np.moja koleżanka tylko 3 dni.Pojechała z hostami do Kph i dostała niemal od ręki.Podejrzewam,że rodzinka miała jakie? znajomo?ci.Ale może było inaczej,szczegółów nie znam.
Napisze więcej później bo mnie małzonek od kompa odgania :lol: -
Sol > 03-01-2006, 23:56
Nudzi mi sie troszke wiec postanowilam skreslic pare zdanPo pierwsze to nie moge uwierzyc jak ten czas szybko leci! :lol: Jeszcze tylko tydzien :!: Wyobrazdzcie sobie ze jak do mojej babci dotarlo ze ja naprawde wyjezdzam to zachorowala chyba na jakis syndrom mojego wyjazdu i doszlo do tego ze plakala nade mna ze jak moge wyjechac kiedy ona jest umierajaca i czy w ogole mam zamiar byc na jej pogrzebie!!!No mowie wam-istna parodia :? Na szczescie troche o mnie chwilowo zapomniala choc cos dzisiaj wspominala ze skoro snieg tak mocno pada to pewnie nawet do tej Warszawy nie dojade-na pewno tego mi zyczy 8O Kocham ja bardzo ale momentami potrafi mnie doprowadzic do furii :twisted: Droga babcia sie polamala i lezy w szpitalu wiec ostatnio kursuje miedzy szpitalem a sklepami bo powolutku dociera do mnie ze trzeba zrobic jakies zakupy przed wyjazdem. Dzisiaj kupilam walizke choc nie mam pojecia jak mam wszystko do niej zmiescic???JAK WAM SIE TO UDALO???
No i na koniec duze buziaki dla wszystkich ktorzy to czytali i nie zanudzili sie na smierc :wink: -
Czarna_ski > 04-01-2006, 1:02
ja pamietam ze pakowalam sie 3 godziny przed wyjazdem do Wawy na Okecie... Ale moj wyjazd to bylo pokrecenie z pomieszaniem...
Nie bierz wielu ciuchow, bo jesli jestes zakupocholiczka, kupisz wszystko tu! Narazie nie znam operki ktora by nie lubila zakupow i nie wydawala wiekszosci operskiej kasy na shoppingi... -
MONIKA > 04-01-2006, 3:41
Nie mow tak o Babci Sol.
Moja tez plakala, tez mowila, ze sprobuje dozyc, potem tylko byl smutek.
Nie bylam na Jej pogrzebie. -
anetka28 > 04-01-2006, 20:09
Ja sie zapakowałam w 2 ogromne torby,jechałam autokarem wiec limitu nie było.Domyslam się,że Ty przylatujesz więc z pakowaniem może być problem.
Spróbuj przewidzieć nastepn? wizytę w Polsce i pomy?l co do tego czasu będzie Ci potrzebne.Pogoda do kwietnia na pewno nie będzie za łaskawa i żeby po tym się nie okazało,że wzieła? 10 bluzeczek na rami?czkach,3 opalacze i TYLKO jeden ciepły sweter (napisalam w skrócie ale chyba rozumiesz o co mi chodzi). Tutaj niemal zawsze wieje,niezależnie od pory roku.
Buty na wyższych obcasach też możesz sobie darować bo po pierwsze ulice często s? wybrukowane "kocimi łbami",po drugie pewnie na rowerze będziesz jeździć,po trzecie nie wygodnie jest biegać w nich za dzieckiem.
Poza tym przyjeżdżasz na styczniowe wyprzedaże więc napewno nakupujesz sobie ciuchów.Zreszta jak trafisz do H&M to z pustymi rękami nie wyjdziesz (Marta zapewne potwierdzi,że to sklep-nałóg).
Leki tylko weź wszelkiego rodzaju bo ceny dużooo wyższe.
Przylatujesz do Kph a potem jak do tej Twojej mie?ciny dostaniesz? Chyba przyjad? po Ciebie??
Życzę Ci powodzenia,żeby Ci się z rodzink? ułozyło.
PS.U mnie to wła?nia babcia była dla mnie największym wsparciem przed wyjazdem (finansowym też) i gdyby nie ona to pewnie bym nie wyjechała. -
Sol > 04-01-2006, 21:56
Dzieki za wszystkie rady-zobaczymy co mi z tym pakowaniem wyjdzie :? napisze o tym na pewno :wink:
A co do wsparcia to akurat ja go nie mam za wiele. Czuje i widze ze mimo wszystko wszyscy woleliby zebym zostala-choc wprost to tylko moja mama mi to powiedzialaale wiadomo ze mamy to sie boja o swoje dzieci zawsze i wszedzie :!:
Dobrze ze chociaz mam to forum... -
Czarna_ski > 05-01-2006, 1:47
no pewnie, tu na brak wsparcia nie mozesz narzekac! Tu nikt cie nie skrytykuje i zniecheci! Bo my wszystkie mam to samo
ja zawsze popieralam i pochwalalam ktorzy zamiast narzekac potrafili brac sprawy w swoje rece.
a takie wyjazdy zarobkowo/jezykowo/krajoznawcze... no przeciez to same plusy. Wzbogaci cie to tak....
Jestem z Toba. I niech moc bedzie z Toba! ;P 3mam kciuki! -
magda-mei > 05-01-2006, 18:21
czesc Sol
cd Twojej Rodziny i wyjazdu - mialam podobnie
z jednej strony rodzice wiedzieli ze nie maja szans mnie przekonac zebym nei jechala. Byli bardziej na nie jak na tak.
Jechalam w "ciemno" wiec bali sie tez zebym gdzies nie trafila....
Swoje bojaznie mowili na glos przez co sama mialam pietra.
Babcia tez narzekala. mowili miCytat:nie po to masz wyzsze wyksztalcenie zeby cudzym dzieciom tylki podcierac
i co ?
teraz sa zadowoleni i sami mi przyznali ze jednak dobrze zrobilam, ze troche swiata poznam i zarobie cos
Dasz rade) -
Gość > 06-01-2006, 0:09
ja jednak bym radzila troszke ciuszkow wziac, bo wyprzedaze wyprzedazami ale nie wszystko jest w stanie pokonac dunskie ceny, niestety
Sol, a jakie ty masz miec tam dzieciaczki? Bo juz nie pamietam... -
martamaua > 06-01-2006, 12:38
Emi tak zle nie jest, na wyprzedazach sa mega obnizki.
A z dziecmi dasz rade ale bedziesz wychodzic z siebie to gwarantuje. Ja jestem rok i mnie trafia szlag od piskow....
Anetka styczniowe tilbud'y sa mowisz? Mmmmm
Widzisz jak ty mnie znasz hehe. H&M rulez
Sol ja juz rece zacieramI dni do 20 odliczam
Emi baboooo jak ci w Szwecji?
Niedlugo jade do Malmo, super Niemke w samolocie poznalam
Jakos nie moge zebrac sie do pisania, ale cierpliwosci niech mnie najdzie to znow bedziecie sie meczyc z mega dlugimi postami :twisted:
Co do pakowania to po mnie przyjechali wiec wzielam wszystko
A babcie mam/mialam superowa! Mowi/mowila zeby mi tam tylko dobrze bylo, ciekawe sa i duzo pytaja. No coz moj wybor. Zle mi nigdy nie zyczyly.