-
-
Re: prezenty swiateczne dla host rodzinki...
agulka > 06-12-2005, 18:30
-
agulka > 13-12-2005, 22:17
znowu ja.. hehe
hoscik mial wczoraj ur i wymyslilam w koncu prezent.. kupilam w sb..hehe
dostal ode mnie srebrne etui na wizytowki.. w sumie grosze za to dalam..a prezent przydatny. do tego smieszna kartka i tort od maluchow.
a na swieta zamowilam mu komplet golfiarski, bo tak kombinowalam i kombinowalam..i wymyslilam, ze on w golfa gra.. to jakas dupelere moge mu kupic.
zakupilam sportowy zegarek i narzedzie do kija golfowego chyba.. no w sumie nie wiem co dokladnie kupilam.. ale bylo ladnie zapakowane w drewanianym pudelku i kosztowalo tylko 30$ :lol: teraz modlitwa aby prezent doszedl przed swietami..hihi -
Czarna_ski > 13-12-2005, 23:05
do amerykanskich operek:
powiesili dla was na kominku "te" Skarpety? Ze niby w nich prezenty Mikolaj zostawi? Dla mnie jak najbardziejMam juz swoja, wisi pomiedzy skarpeta szefa i szefowej
i tak wiem ze nic nie dostane, no ale milo z ich strony... -
agulka > 13-12-2005, 23:11
a wisza wisza...ba! moja nawet ma moje imie co mnie juz calkiem zaskoczylo. a maly mi oznajmil, ze jak bede grzeczna to moze cos dostane..bo on byl ostatnio na zakupach w przedszkolu.. :lol: :lol: -
MONIKA > 13-12-2005, 23:24
Moi mali tez mieli zakupy w szkole. I tez cos mam zapakowane pod choinka, ale mi nie chcieli sie wygadac, co. :lol: Will dla Anne "szmatke" wybral, wiec... :lol:
Anyway, mam swoja skarpete, a jakze.Wisi posrodku zaraz obok Bookiego. -
kasik > 13-12-2005, 23:29
U mnie tez te skarpety nad kominkiem wywiesili ( jest moja, ale to nie wyroznienie bo powiesili nawet dla kota :wink: ). I wyjasnijcie mi ocb??? Bo ja nie rozumiem. Co oni niby maja do tych skarpet wkladac? Przeciez tam sie nic nie zmiesci, najwyzej moze troche cukierkow!
A poza tym to czy u Was tez jest taki glupi zwyczaj, ze prezenty sa juz wykladanie pod choinke?? Co za glupota, przeciez normalne, ze prezent kazdy chowa i wyciaga dopiero w odpowiednim momencie a tutaj..? Bez sensu.
Ps. Czuje presje, ze juz powinnam polozyc tam prezenty dla nich a przezciez nawet ich nie mam -
MONIKA > 13-12-2005, 23:35
Mnie mlodzi powiedzieli, ze tam wsadza sie maly stuff, jakies candy canes czy cos takiego, pewnie na poczatku to byly cale prezenty, ale pozniej forma przerosla tresc. :lol:
Szczerze mowiac nie chce mi sie wykosztowywac na hostow, bo wiem, ze oni i tak wszystko maja i kase, zeby kupic co chca. :? -
agulka > 13-12-2005, 23:36
hehe spoko.. moje prezenty tez sa w drodze.. moi nic nie ukladaja pod choinka..bo jakby wylozyli to nic by nie zostalo.. biorac pod uwage 2 koty, 2 psy i 3 dzieci w czym jedno pelzajace z predkoscia wiatru.. :lol: :lol:
mi mlody oznajmil zaraz jak wroci z przedszkola.. "zgadnij aga..cos dla ciebie mam" poczym paula mu wyjasnila, ze to ma byc niespodzianka..wiec nie wiem co to hihi -
Gość > 13-12-2005, 23:41
Zapytalam hoste wlasnie o co chodzi z tymi skarpetami .Powiedziala mi ze tam sie wklada jakies male duperele jak wlasnie slodycze ,z zalozenia sa to gifty od Swietego Mikolaja dla dzieci .Wklada sie je u nas 24ego ,a wyjmuje sie podczas sniadania 25ego tuz przez otwieraniem prezentow tych spod choinki .
No to pytam sie jej jeszcze raz czy do skarpety wklada sie te malo wartosciowe prezenty a pod choinke te drozsze ? Odpowiedziala mi ze to nie tak ,ze w skarpecie mozesz znalezc na dnie ( najbardziej wartosciowe ) np .pierscionek z brylantem
shit!!!! ogrodnik przyjechal ,bedzie mi halasowal gnojek.
Jaki numer ,moi hosci zrobili sobie liste co chca pod choinke 8O
Lista na pol A4 ,z jednej strony to duze ulatwienie dla mnie bo nie musze sie wkurzac i martwic ze kupie im cos niepotrzebnego a z drugiej strony to zal mi ich bo nie beda mieli niespodzianki .Prosili mnie o zrobienie tego samego to im powiedzialam ze nie ma mowy ,jak chca cos mi kupic to nie pogardze BI EM DABLIJU :d
Lyndzie kupie ksiazke ,Seanowi sciezke dzwiekowa do filmu
zostaly jeszcze 4 osoby ,w sumie 3 ,dla Asi tez juz mam pomysla -
Czarna_ski > 14-12-2005, 1:01
ja wiem ze polski mikolaj mnie nie zawiedzie. podobno leci juz do mnie 5 kg polskich slodyczy
na amerykanskiego nie licze.
te skarpetki to chyba raczej tylko do ozdoby. dla mnie to byl zawsze jeden z symboli amerykanskich swiat...
moja szefowa ma fiola na punkcie swiat, caly dom juz az blyszczy od tego wszstkiego, choinka stoi juz ozdobiona od 3 grudnia...
a w ogrodku mamy mikolaja krecacego tylkiem na prawo i lewo....
wszystko pieknie, tylko gdzie tu duch swiat??????
zadnej szopki, Jezusa... przeciez w te swieta to sie powinno celebrowac, a jak ktos nie wierzy i nie uznaje Jezusa to przepraszam ale co on swietuje??? ... no niewiem, dla mnie to jest jakies dziwne...
Nie no, swieta jak nie patrzec... Ten Zboczony mikolaj w ogrodku to juz w ogole...