-
-
Re: Nie mogę znaleźć rodziny
juja > 07-06-2013, 17:10
Olenka1991, ja też jestem w gawo i czekam na rodzinkę -
jasmina18 > 10-06-2013, 16:58
A mnie irytuję to, że Panie z Proworku odzywają się do mnie dopiero wtedy, gdy wyślę im maila z zapytaniem o oferty rodzin. Czekałam cierpliwie ostatnie 3 tygodnie i było zero odzewu. Jeśli w mojej aplikacji jest coś nie tak, to korzystam z usług agencji po co, aby mi o tym powiedzieli i pomogli w poprawieniu błędów.
W odpowiedzi na moje niezadowolenie z ich pracy odstałam informację, że mam za mało zdjęć z dziećmi - dosłałam wiec więcej i czekam na efekt.
Powiedzieli też mi, że mam nadkwalifikacje, a radzony są nieśmiałe i boją się takich au pair. Ja nie uważam żebym miała owe nad kwalifikację. Mam referencję od trzech osób, z czego jedne dotyczyły tylko wakacji. Jestem też po studiach (licencjat), ale co to ma do rzeczy, to nie wiem.
Moja irytacja z każdym dniem rośnie. -
juja > 11-06-2013, 9:49
Jakie bzdury one mówią, przecież im więcej masz referencji tym bardziej rodziny są zainteresowane, bo wiadomo, że chcą mieć pewność, że ich dzieci będą pod dobrą opieką. A długo już czekasz na rodzinkę ? -
socho > 11-06-2013, 15:07
[quote name="jasmina18"]A mnie irytuję to, że Panie z Proworku odzywają się do mnie dopiero wtedy, gdy wyślę im maila z zapytaniem o oferty rodzin. Czekałam cierpliwie ostatnie 3 tygodnie i było zero odzewu. Jeśli w mojej aplikacji jest coś nie tak, to korzystam z usług agencji po co, aby mi o tym powiedzieli i pomogli w poprawieniu błędów.
W odpowiedzi na moje niezadowolenie z ich pracy odstałam informację, że mam za mało zdjęć z dziećmi - dosłałam wiec więcej i czekam na efekt.
Powiedzieli też mi, że mam nadkwalifikacje, a radzony są nieśmiałe i boją się takich au pair. Ja nie uważam żebym miała owe nad kwalifikację. Mam referencję od trzech osób, z czego jedne dotyczyły tylko wakacji. Jestem też po studiach (licencjat), ale co to ma do rzeczy, to nie wiem.
Moja irytacja z każdym dniem rośnie.[/quote]
Również korzystam z Proworku i powiem Ci tak: do mnie też się nie odzywały, chyba, że sama najpierw napisałam maila dotyczącego innej sprawy, wtedy padało pytanie jak kontakty z rodzinkami itp. Od pierwszego nietrafionego match'u minęły chyba 4 tygodnie i nadal była cisza. Zgodnie z zaleceniami babeczki z agencji dorzuciłam sporo zdjęć i jakoś 2/3 dni po tym wpadły mi dwie rodziny (w tym mój perfect match). Więc głowa do góry, na pewno jakiś match niedługo wpadnie
A to z 'nadkwalifikacjami' to faktycznie bardzo dziwne. Też miałam referencje od 3 osób (ponad 2000 h) i nikt nie robił z tego problemu... -
jasmina18 > 11-06-2013, 17:09
Ja dorzuciłam wczoraj sporo zdjęć i czekam na jakiś efekt. Mam nadzieję, że to coś da. Komplet dokumentów złożyłam już 3 miesiące temu, wiec troszkę to już trwa. -
anka88 > 21-06-2013, 14:37
oj,widzę po postach, że w tym roku rzeczywiście ciężko Ja dopiero teraz chciałam zacząć szukać na własną rękę (bo w tamtym roku zajęło mi to 2 tygodnie ), ale widzę że nie będzie tak lekko tym bardziej, że chciałbym poćwiczyć angielski bo po przednia
rodzina nie miała wielkich wymagań a teraz słyszę że wszyscy chcą kogoś kto nawija w danym języku perfekt - masakra. -
Monika_ > 24-06-2013, 12:19
[quote name="jasmina18"]
Ile to u Was trwało? Dlaczego tak trudno mi znaleźć rodzinę skoro mam doświadczenie, znam ang w stopniu komunikatywny, a moje jedyne wymaganie to rodzina z dużego miasta?[/quote]
wiesz, moim jedynym wymaganiem jest rodzina z JAKIEGOKOLWIEK miasta, może być i małe miasteczko, byle nie wieś. Szukam z agencją od końca maja, jak na razie nie miałam ani jednej rodziny, która by spełniała te niesamowicie skomplikowane i zawyżone wymagania. -
Maru > 25-06-2013, 22:42
Szukajcie na własną rękę, agencje to strata czasu i pieniędzy -
Monika_ > 26-06-2013, 1:46
Z tymi agencjami to z jednej strony tak...ale z drugiej, jestem dzisiaj po rozmowie z dwoma rodzinami, z Liverpoolu i z jakiegoś miasta blisko Leicester. Obie wydają się super, a już ta druga była naprawdę wspaniała! I rozmawiałam też dzisiaj z koleżanką, która jechała prywatnie - niedługo wraca do Polski, nie trafiła dobrze... Tak czy siak można trafić źle, czy na własną rękę, czy przez agencję. Szukanie prywatnie jest pewnie i lepsze, ale może te agencje nie są wcale aż takie złe? Na razie już nie narzekam, po 3 ofertach w ciągu jednego dnia. Czyli jednak da się znaleźć rodzinę z miasta przez agencję -
jasmina18 > 07-07-2013, 19:42
Długo to trwało, ale w końcu znalazłam rodzinę.
Mam podpisaną umowę, zapłaciłam drugą ratę agencji i wszystko wydaje się być ok.
Powiedźcie mi czy na tym etapie rodzina może ze mnie zrezygnować bez żadnych konsekwencji? Co się dzieje w takiej sytuacji? Komuś się to zdarzyło?