-
-
Re: jakie wybrać ubezpieczenie ?
Efka87 > 14-11-2013, 7:01
Tylko i wyłącznie ubiezpieczenie rozszerzone. "Głupie" 3 badania typu morfologia, rentgen czu USG - koszt ok. 10 000$. -
sentire > 26-02-2014, 2:42
Cześć!
Odświeżam temat ubezpieczeń, ponieważ na sierpień planuję wylot. Wybrałam AiFS, i wciąż mam wątpliwości czy wybrać ubezpieczenie podstawowe, czy rozszerzone. Mimo wszystko -Travel & Sports (A) + Medical ( B) - 1280 PLNto wcale nie mało pieniędzy.
Jestem osobą, która stosunkowo 3 razy w roku łapie przeziębienie, i z reguły zawsze kończy na antybiotyku.
Czy można ewentualnie wykupić samo Medical Upgrade ( B) - 875 PLN bez pakietu A? I czy to wówczas jest TO NAJLEPSZE MEDYCZNE rozszerzenie (na dobrą sprawę przecież można się obyć bez pakietu A)?
Czy możecie się na ten temat wypowiedzieć i wspomóc, jeśli wiecie lepiej niż początkująca?Próbowałam szperać na różnych stronach, jednak może są jakieś nowe opinie w tym temacie, od Was, z autopsji.
Byłabym bardzo wdzięczna ^_^ -
AuPair_Domi > 26-02-2014, 15:28
Sentire - Powiem Ci tak - nigdy nie wiesz,co się stanie. Także wszyscy zawsze polecają ubezpieczenie rozszerzone,bo w Stanach leczenie jest cholernie drogie!! ( Moja koleżanka leciała CC i wykupiła tylko podstawowe ubezp, dostała zapalenie ucha i ubezpieczenia po prostu nie starczyło ;x ). Nawet na zwykłe wizyty u lekarza, ubezpieczenie podstawowe to nie zawsze wystarczy. Zresztą CC już zrezygnowało z ubezp podstawowego i teraz wymogiem koniecznym jest wykupienie tego rozszerzonego. Pamiętaj,że będziesz tam zwiedzać, zapewne robić róóóżne nowe rzeczy,w tym sporty, czy inne aktywności. Nie przewidzisz,co może Ci się stać ;x Także jeżeli tylko masz możliwość, to bierz ubezp rozszerzone. Nawet jeżeli TFU TFU ODPUKAĆ będziesz potrzebowała operacji za kilka milionów $ to Ci będą mogli naskoczyć. ;D
Ja na szczęście w Proworku nie mam takich problemów, bo ubezpieczenie opłaca mi rodzinka ^^ -
sentire > 26-02-2014, 16:07
Domi_ - ale bosko, że Ci opłacilidobrze trafić na taką hojną rodzinkę! Dziękuję za odpowiedź, chyba faktycznie wezmę rozszerzone. ^_^ -
AuPair_Domi > 26-02-2014, 16:20
sentire napisał(a):Domi_ - ale bosko, że Ci opłacili
Tu nie chodzi o hojność rodzinki tylko o zasady agencji. W Proworku każda rodzina ma obowiązek zapewnienia ubezp. Dlatego w sumie wybrałam tą agencję, bo cały koszt aplikacyjny to 800 zł nie całe, a nie ponad 3 tys jak w CC np ;Ddobrze trafić na taką hojną rodzinkę! Dziękuję za odpowiedź, chyba faktycznie wezmę rozszerzone. ^_^ -
niepodrodze > 28-02-2014, 1:06
Bierzcie rozszerzone! Koleżanka au pair jeżdżąc na rolkach, coś zrobiła z noga i miała operacje tu w stanach. No i na szczęście ubezpieczenie wszystko pokryło. Ale żeby nie to, nie wiadomo ile by musiała dopłacać. -
niepodrodze > 28-02-2014, 1:08
Teraz myśląc 1200 to dużo i wiadomo ze nie każdy moze sobie na to pozwolić, ale pomyślcie pózniej, ze w USA zarobicie to w dwa tygodnie. -
EMO > 02-03-2014, 16:54
Czesc dziewczyny,
Jestem lekarzem w Stanach. Myslimy o au pair I znalazlam forum. Ubezpoczenie w Ameritech jest bardzo skomplikowane. Musicie patrzec co jest pokryte w ubezpieczeniu. Naprawde te opisy podane nic nie mowia. Co to znaczy "medical"? Czy pokrywaja wizyte, badania, well care, recepty? Nie wiadomo. A napewno zanim pojdziecie do lekarza I nie ma pogotowia, to zadzwon do gabinetu podaj sekretarce twoje ubezpieczenie i popros zeby zobaczyla co jest "covered". -
EMO > 02-03-2014, 18:20
-
sentire > 02-03-2014, 20:31
EMO, dzięki za linka, dopiero czytam, ale już wiem, że się przyda. Dobrze jest ogarnąć takie rzeczy przed wyjazdem