• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Od wybrania rodziny do wyjazdu

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Od wybrania rodziny do wyjazdu

• Od wybrania rodziny do wyjazdu
  • Re: Od wybrania rodziny do wyjazdu

Saiisuke > 15-05-2013, 16:11

Rozmowa na skype jest super ważna! Umów się z nimi jak najszybciej.

W czasie rozmowy możesz zobaczyć jak reagują, jak wyglądają, czy się uśmiechają itd. Skype to prawie tak samo jak rozmowa twarzą w twarz, bo widzisz swojego rozmówcę i możesz się domyślić co on czuje. Jak piszecie to nie zawsze wiadomo czy ktoś mówi poważnie, czy żartuje itp.

Foxy Lady > 24-06-2013, 15:58

Ale się dzisiaj wkurzyłam na tą moją hostkę...

Umawiałam się z nią na 1 sierpnia, a ona dzisiaj wyskakuje mi z pytaniem, czy nie mogłabym przyjechać na początku lipca. Muszę jej odmówić, bo mam plany na lipiec, poza tym ciągle czekam na międzynarodowy bilet kolejowy, na który składałam podanie i gdzie musiałam podać datę i trasę przejazdu! Oczywiście w podaniu o bilet wpisałam datę 30 lipca, a nie można już tego zmienić (dzwoniłam)... Zajebiście. Nie znoszę sytuacji, kiedy mam coś zaplanowane, a potem nagle coś się zmienia. Odczekam jeszcze kilka godzin, żeby ochłonąć i jej czegoś głupiego nie napisać, ale wkurzona jestem niesamowicie.

(Tak, jadę pociągiem, jest najszybciej i najbezpieczniej, poza tym przez kawałek trasy jadę ze znajomym, a samolotem nie znoszę latać).

juja > 24-06-2013, 19:34

No, ale Hostka wie o tym, że już masz tak bilet ustalony i wszystko? Może poczeka jeszcze ten miesiąc

Foxy Lady > 24-06-2013, 22:44

Ha! Musi poczekać. No sorry, ale nie tylko bilet powoduje, że nie mogę w lipcu...

Zaraz napiszę jej o tym. Zobaczymy co odpisze (napisała, że mi dopłaci, więc musi jej zależeć, ale z drugiej strony - chyba nie liczyła, że przyjadę dużo wcześniej za free xd)

Gosia1423 > 24-06-2013, 23:54

Jak ja się cieszę, że nie mam takich problemów, tfu, tfu nie zapeszyć... Ciekawe co spowodowało tą nagłą zmianę?

Foxy Lady > 25-06-2013, 21:45

No właśnie nie wiem. Odpisała, że to nie problem i że to tylko był taki pomysł. Głupio mi było, ale przecież jak umawiałam się na 1 sierpnia, to nie powinna się spodziewać, że rzucę wszystko i na hurra przyjadę do niej Ostatecznie stanęło na tym, że udało mi się załatwić ten bilet na 26 lipca, więc 4 dni wcześniej niż planowałam... Niewielka pociecha dla niej, no ale cóż.

Gosia1423 > 26-06-2013, 0:00

To super, że coś udało ci się wykombinować. Moja hostka też już mnie się nie może doczekać, ale ona wie, że mam studia i "mam się na nich skoncentrować, bo teraz są najważniejsze" haha, to miło, że tak się o mnie troszczy, a jej "matkowanie" mnie rozbraja xD

Marjanne20 > 14-11-2013, 0:42

Cześć wszystkim! Dzisiaj właśnie nadszedł ten dzień kiedy rodzina wybrała mnie a ja rodzinę. Trochę dziwnie wyszło bo w agencji byłam już od połowy września i przez ten czas przewinęło się mnóstwo rodzin przez mój profil, pisanie maili długie oczekiwanie na odp a tu! Bum! w zeszłym tyg rodzina na profilu-wczoraj godzinna rozmowa na skypie i dzisiaj już akceptacja! Wszystko fajnie pięknie tylko tak jak już tu któraś z was napisała - teraz dociera do mnie że to się dzieje na serio. Mam wyjechać jeszcze w listopadzie ale konkretnie kiedy jeszcze nie wiem. Rodzinka super, hostka rozgadana(jak dla mnie to dobrze) dzieci miłe chłopczyk 12 i dziewczynka 10. Host cały tydzień w rozjazdach, w domu tylko na weekend. Trzeba zacząć myśleć o wyjeździe, co zabrać itd. i to dziwne uczucie gdy o tym myślę - z jednej strony ekscytacja a z drugiej stres...

KiniMini > 19-11-2013, 15:49

Cześć proszę was o rade mamy listopad, a ja jade do rodzinki do usa z koncem marca, pocztkiem kwietnia 

prosze powiedzcie mi czy wypada wyslac im np jakis maly upominek i kartke swiateczna na boze narodzenie?

co sadzicie? bylyscie w podobnej syt?

women > 19-11-2013, 15:56

Zdecydowanie tak!! Nie patrz na inne dziewczyny, jeśli uważasz że w ten sposób sprawisz im przyjemność a na pewno tak! to spokojnie wysyłaj, nie trzeba upominku, kartka wystarczy !!! Tylko przede wszystkim - jakiego są wyznania, żebyś nie palnęła gafy )
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna