• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

jak za granica wymawiaja wasze imiona???

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• jak za granica wymawiaja wasze imiona???

• jak za granica wymawiaja wasze imiona???
  • Re: jak za granica wymawiaja wasze imiona???

Caroline > 30-09-2005, 11:33

Ja jestem Justina, a ostatnio maly za mna wola dzastina.... Juz sie przyzwyczailam ze dla obcokrajowcow Justyna nie istnieje :-)

A w ex famili dla dwulatki bylam tita i tez bylo dobrze :lol:

Yoanna > 30-09-2005, 18:05

a na mnie zawsze Dżoana a jak raz dzwonila jakas opiekunka kolegi mojego malego to mowila do mnie Dżoan

a jezeli w mailach podpisywalabym sie po prostu Asia to by dopiero bylo :wink:

Gość > 30-09-2005, 18:20

ale Yoanna - tu w Finlandii nie mialabys problemow wlasciwie zadnych bo tu jest imie Jana, tudziez Jaana lub Yana (wszystkie wersje dozwolone chociaz ta ostatnia najmniej popularna, moje starsze ma tak na imie) ktore wymawia sie wlasciwie prawie tak samo jak nasza polska Joanna

kasik > 30-09-2005, 18:57

Kasia brzmi mniej wiecej jak kasza, choc w mojej rodzinie wszyscy mowia w miare normalnie kasia. Zdecydowanie gorzej z wypowiedzeniem Katarzyna, tu juz slyszalam rozne wersje od "katasin" do "kataszyna" wiec jest smiesznie. Z nazwiskiem raczej nie ma wiekszych problemow i Antoniak pozostaje Antoniak, moze z nieco dziwnym akcentem :wink:

Yoanna > 30-09-2005, 19:34

a moje nazwisko jest dla nich nie do wymowienia raczej hehe bo sie zaczyna na ŻŁ hehe

MONIKA > 08-01-2006, 4:12

Ze tez fajowy topic ominelam. :lol:

Usmialam sie szczerze czytajac powyzsze.

Na poczatku mojego pobytu tutaj straszny mialam problem przedstawiajac sie, bo "Monika" nikt nie uznawal, moze nawet nie rozumial.

Pozniej uznalam, ze musze przestawic sie na "Maaanyka", powszechnie tu uzywane. To przejdzie. Ale jak mnie ktos "Monik" nazywa, wlosy staja mi deba!

Tak jak w dziecinstwie, kiedy mnie "Monia" zwano, teraz juz sie uspokoilam, wtedy sie obrazalam, nie znosze "Moni".

Mala, ktora sie w PL zajmowalam, nazywala mnie "Moniiii" i to jeszcze ujdzie.

Moja nauczycielka na Harvardzie akcentuje moje imie normalnie i jest jedyna osoba zwiaca mnie "z polska". Moj chlop tez potrafi, ale on nie uzywa mojego imienia.

Problemy mialam z bankiem, karty dostawalam z "Monica", za trzecim razem sie doprosilam "Monika".

Nazwisko, niby proste, ale czego tu nie bylo. Zazwyczaj staram sie szybko spelowac i koniec, ale pozniej slysze, "mejzyr" i nie wiem czy smiac sie, czy plakac.

I pytania, czy jestem z Izraela?

(Pewnie Zydow wywialo tam z PL i potem taka opinia. Mnie to nie przeszkadza, bynajmniej. )

(-:MARZENA:-) > 08-01-2006, 15:15

ehh ja tez tego topicu wczesniej nie widzialam!

hehe moj host od poczatku Marzena normalnie mowil- hostka roznie od Marena do Marenza

dzieci na poczatku Marenza a potem juz normalnie ale zeby wszyscy pieknie Marzena wymawiali to miesiac minac musial ;-)

nazwiska nikt nigdy nie wymowil ale coz poradze ze sie ciezko dla obcokrajowcow nazywam ;-)

agulka > 08-01-2006, 22:38

ja jestem aga , ale jak ktos chce sie pomeczyc to im wychodzi "ageska" "aneska" tylko dunczycy i wlosci sa bezbledni w wymawianiu mojegi imieinia :lol:

Yoanna > 08-01-2006, 22:52

moje kumpela kaska tez ma problemy z imieniem :wink: katar zina, katrina, katarina, kat, kasha, aj, duzo tego mowila ale juz nie pamietam heheh polskie imiona sa najlepsze :wink:

oliwka911gt > 08-01-2006, 23:55

kaszja, kaczka i milion innych odmian :lol:
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia