• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Prezenty dla rodziny ???

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• Prezenty dla rodziny ???

• Prezenty dla rodziny ???
  • Re: Prezenty dla rodziny ???

Foxy Lady > 19-12-2013, 12:56

Ona kupila mi juz 2 prezenty, widzialam, sa zapakowane i podpisane, ze sa dla mnie. Oba dosc duze, wielkosci sredniego pudelka na buty.
    Kurcze, nie wiem co zrobic! No wlasnie z tymi slodyczami jest problem, hostka lubi wszystko z lukrecja, tak mysle, ze moze kupie jej po prostu tutaj jakas paczke z roznymi slodyczami lukrecjowymi i dam po swietach, Albo wlasnie cos symbolicznego. Dzieci swoich slodyczy maja od groma, tez za czesto ich nie jedza (hostka im nie pozwala) i tez lubia lukrecje. Tak mysle, ze bez zbednego wymyslania kupie im jakies ksiezniczkowe gadzety, wiem, ze je lubia. Bo slodycze dla tych dzieci to jednak nie jest najlepszy pomysl. Dzieki za rady
    Ale jak sadzicie, jezeli oni wala do mnie z 2 sporymi prezentami a ja odwdziecze sie czyms symbolicznym, to bedzie ok?

ewelinagr88 > 19-12-2013, 14:05

mysle ze powinnas dla hostow dac slodycze + cos symbolicznego ( fajne filiznaki do kawy z porcelany, cos co im sie przyda albo dla niej kwiat w doniczce, zalezy co lubi i czym sie interesuje, ale chyba najlatwiej jakoms ozdobe do domu

Foxy Lady > 19-12-2013, 14:14

Oooo dzieki za kolejne rady! Ona wlasnie lubi kwiatki doniczkowe, nie takie duze, tylko male, zeby mozna bylo postawic na oknie, blacie itp. Z tymi ozdobami sie zastanowie, tutaj jest blisko Ikea i oni maja mnostwo gadzetow stamtad, kopsne sie moze do jakiegos Bricomarche w Polsce i kupie cos fajnego - teraz przynajmniej wiem jaki oni lubia styl i jak maja urzadzony dom. Hostka szczegolnie lubi rzeczy z sowami (tak z sowami, z tymi ptakami xd wiem, ze dziwne xd). Tak sie zastanawiam nad dziecmi, nie wiem, maja wszystko, ksiezniczkowe stroje tez (po kilka), w sumie dzieci to dla mnie najciezszy orzech do zgryzienia...

ewelinagr88 > 19-12-2013, 15:23

w jakim wieku masz dziewczynki????lepiej kup im te same zabawki ewentualnie roznica sie kolorem ale jesli masz dziewczynki to masz duzy wybor np zaczarowany mlyn, lalka pet shop, winx lalki, wszystkie te ksiezniczki co maja skrzydla, ciezarokwa slodkosci z pet shop, albo ksiezniczka z kareta plus naklejki puzzlowe ksiazki z ksiezniczkami, nie wiem w jakim wieku masz dzieci pamietaj zeby zabawki byly podobne dla obydwojgu bo inaczej beda sie bic i plakac i zamaist sie cieszyc nimi to beda smutne mozesz tez kupic cos z bajki Dzwoneczek -ta wrozka tez ma skrzydla

ewelinagr88 > 19-12-2013, 15:42

posciele z Dzwoneczkiem i z ksiezniczkami sa bardzo ladne, napewno lubialby spac w czym takim

Foxy Lady > 19-12-2013, 21:14

A gdzie można byłoby dostać taką pościel? W jakimś markecie np. w Kauflandzie, Tesco, Brico/Intermarche? Kurczę, tutaj jest tak, że w jednym markecie jest wszystko, i posciel, ciuchy i krewetki i pasta do butów i sprzęt AGD i RTV hahaha. A posciel to całkiem dobry pomysł, dziewczynki są 3 - bliźniaczki w wieku 3 lat i jedna 5-latka. Mają po jednym komplecie pościeli z księżniczkami (i całą szafę pościeli w misie, Hello Kitty itd haha) i właśnie ostatnio ciągle chciały mieć tylko tę "ksieżniczkową" pościel. Pójdę się rozejrzeć po sklepach, znam już trochę tę rodzinę więc może mnie natchnie. Dziękuję ponownie za rady! Były bardzo pomocne

ewelinagr88 > 19-12-2013, 21:43

napewno bedzie w markecie chociaz duzy wybor jest w necie jak zamowisz kurierem to przyjdzie szybko

Gosia1423 > 28-12-2013, 19:36

Aż jestem ciekawa co ty w tych pudłach znalazłaś i czy trafiłaś z prezentami?

capricornus > 28-12-2013, 20:20

czesc,z gory przepraszam ze nie na temat pisze, ale chce zeby przeczytalo to jak najwiecej osob, moze ktos bedzie umial mi pomoc, jestem tu nowa i nie mam pojecia gdzie mam opisac moj problem. Niestety mi sie nie poszczescilo i trafilam na strasznie wredna rodzine, myslalm ze jakos to wytrzymam i moze bd ok(bylo to jeszcze w momencie kiedy wyjeżdżałam od nich na swieta), ale po powrocie do Polski dostala bardzo nie przyjemnego maila od hostki w ktorym oskarżała mnie o używanie jej kosmetyków i pare jeszcze nie przyjemnych rzeczy(wtedy pomyslalm sobie koniec, dosc tego), wiec postanowilam juz do nich nie wracac i poinformowala ja mailem ze skaldam tyg wypowiedzenie i w razie jak bym musiala cos podpisac to czy by mogla mi to na poczte wystalc. To ona mi na to ze mam dla nich zwrocic wszyskie dodatkowe pieniadze ktore mi placili(w tym sa pieniadze ktore zarobilam pracuja po kilka godzin dluzej i na swieta mi dala "prezent" w postaci pieniedzy ktore teraz rowniez musze zwrocic, oczywiscie rozumiem moge im oddac te chinkowe pieniadze ale to juz przesada zebym miala zwraca te ktore w uczciwy sposob zarobilam), straszy mnie ze do sadu poda, ze odszkodowania bd musiala placic, i chce zebym jechala teraz do niemiec zeby podpisac wypowiedzenie i zebym poszla i sie wymeldowala z ich mieszkania(wiec ponowny wyjazd do nich praktycznie na jeden dzien bd wiazal sie ze sporymi kosztami), a i nie chce mi przeslac tych wypowiedzen do podpisania. Przez cale swieta siedzialm i grzebala w internecie zeby jakies rozwiazanie znalesc(bo przeciez moizna zlozyc wypowiedzenie natychmiastowe, ktore nastepuje w ciagu jednego dnia, ale ja nie wiem jak ono ma wygladac, czy ja sama musze je napisac, czy mam miec gotowe pismo i napisac powod wypowiedzenia na nim i sie podpisac, a jesli je napisze to czy mailem wystarczy je im wyslac, czy tez poczta polska, a jesli juz do nich do domu dojdzie moje wypowiedzenie to przeciez moga to do smieci wyrzucic i powiedziec ze nic nie dostali). Dziewczyny prosze ratujcie, ja juz po prostu nie mam pojecia co mam robic. A w poniedzialek zamierzam isc do prawnika, bo teraz w weekend wszysko pozamykane, ale nie wiem czy on mi cos na ten temat poradzi, bo wszystki umowy byly podpisywane po niemiecku i na pewno polskie i niemieckie prawo sie od siebie rozni. Bardzo prosze o rady, na pewno kazda sie przyda. Pozdarawiam

Foxy Lady > 29-12-2013, 12:18

Dostalam ciuchy z New Yorkera, fajny sweter, bluzke i spodnie. Spodnie wgl mialam sobie kupic wczesniej Fajny prezent, ale szalu jakiegos wielkiego nie ma, totez ja tez sie nie wysilalam za bardzo. Hostowi kupilam likier, hostce bombonierke, blizniaczkom 2 zestawy do ukladania roznych konstrukcji a najstarszej dziewczynce maly zestaw z Polly Pocket. Dzisiaj wyjezdzam i bede w Danii wieczorem, wiec prezenty wrecze im jutro. Mysle, ze sa ok, co sadzicie?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna