• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Alimenty a wyjazd au pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Porady prawne

• Alimenty a wyjazd au pair

• Alimenty a wyjazd au pair
  • Re: Alimenty a wyjazd au pair

goga692 > 10-04-2013, 17:56

Ja bym na Twoim miejscu tę infromację o wyjeździe zostawiła tylko dla siebie i Twojej mamy, aby Twój tato się o tym nie dowiedział. Ja wyjeżdżam w czerwcu jako Au pair na 3 miesiące, ale też mojemu nie będę wspominać, 3 miesiące to nie wiele w porównaniu jak wyjeżdżasz na rok, ale to nigdy nic nie wiadomo co może mu szczelić do głowy Ja po przyjeździe jeszcze będę się starała o podwyższenie alimentów... Ale myślę, że jak Twój tato o niczym się nie dowie to będzie ok, a jak by ci nie płacił, to na Twoim miejscu tam bym się podjęła jakieś szkoły, aby mieć papierek, że się dalej uczysz. Pozdrawiam!

Foxy Lady > 10-04-2013, 19:59

No właśnie, chyba jednak się będę musiała bujnąć do prawnika. A ojciec wie, że wyjeżdżam. Nie wiem nawet kto mu powiedział, ale pytał się mnie na jak długo. Z drugiej strony - jeśli chciałabym później podjąć pracę to i tak zabiorą mi te alimenty (jest taki przepis, który mówi o tym, że jak zarobię więcej niż 3000PLN w ciągu roku to nie należą mi się alimenty). No ale może nie wszystko stracone

dosiunia > 10-04-2013, 23:11

zapisz się do fejkowej szkoły i będziesz miała papier, że się uczysz i będzie musial płacić.

a o dochod się nie martw, bo od tego się podatku nie odprowadza

Foxy Lady > 21-04-2013, 15:24

A szkoła językowa się liczy? xD

Wydaje mi się, że może moja mama z nim pogada i go przekona do dobrowolnego odprowadzania alimentów, bo ja jestem z nim potwornie skłócona.

Kurczę, mam nadzieję, że obejdzie się bez rozprawy, bo to jednak duży problem jest no i niepotrzebny stres (nikomu nie życzę sądzenia się o hajs z własnym ojcem...).

Foxy Lady > 07-11-2013, 1:04

To może napiszę jak to się skończyło.
    Otóż tatuś mój kochany (hahaha) postanowił dobrowolnie odprowadzać alimenty na konto mamy, która wysyła je mi. Za to w ogóle się do mnie nie odzywa
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia