-
-
Re: Czy każda dziewczyna ma szansę na hostrodzinę?
Saiisuke > 15-03-2013, 21:27
Nie poddawaj się, do Włoch nie jest ciężko wyjechać. Mnie się rok temu udało trafić na rodzinę mieszkającą nad samym Adriatykiem i do tego zapłacili mi za bilety samolotowe. Wysyłaj dużo aplikacji, a jak szukasz na apw to w opcjach wyszukiwania zaznacz, że jesteś z Anglii - rodzin robi się 5x więcej. -
angelaa > 15-03-2013, 22:37
[quote name="Saiisuke"]Nie poddawaj się, do Włoch nie jest ciężko wyjechać. Mnie się rok temu udało trafić na rodzinę mieszkającą nad samym Adriatykiem i do tego zapłacili mi za bilety samolotowe. Wysyłaj dużo aplikacji, a jak szukasz na apw to w opcjach wyszukiwania zaznacz, że jesteś z Anglii - rodzin robi się 5x więcej.[/quote]
ale pamietaj, żeby to zrobić w opcjach wyszukiwania, a nie zmieniać dane w profilu, bo za to zablokują Ci konto ;P -
Ronie > 16-03-2013, 12:23
[quote name="Alivagom"]A oprócz Londynu masz jeszcze miasto które Cię interesuje ? A Irlandia ?[/quote] Prawda jest taka, że konkretne miejsce jest dla mnie drugorzędne. Wspomniałam o Londynie, bo po prostu marzy mi się pobyć w tym mieście, więc wiadomo, że im bliżej, tym więcej możliwości. Najważniejsza dla mnie jest w ogóle WB, żeby szlifować język. Irlandię też mam oznaczoną w profilu, choć z ichniejszym akcentem może być różnie.
Dzięki wielkie za wparcie, wasze odpowiedzi naprawdę pomagają, tym bardziej, że chyba już jedna rodzinka się zainteresowała. -
Arvis > 18-03-2013, 13:46
Dzięki dziewczyny za wskazówki i porady, zmieniłam kraj w wyszukiwarce i jest więcej rodzin: )
Odpisała mi jedna rodzinka, akceptowała aplikcję, ale napisała, ze jest w trakcie negocjacji z inna dziewczyną i że da mi niedługo znać.
Troche mnie to pocieszyło, bo mieszkają w nad morzem w Marche, no i dalej wysyłam aplikacje, w wiadomosciach prywatnych wysyłam już bardziej przekonywujące maile, coś w stylu ' wiem, że szukacie kogoś z UK, ale ja byłabym super wyborem bo to i tamto...' chociaż nie wiem czy to nie mała desperacja :p
Ile czekałyście na swoją hostrodzinę mniej więcej ? -
angelaa > 18-03-2013, 23:17
Arvis jeśli mogę Ci coś doradzić, to nie pisz, że 'wiem że szukacie kogoś z UK', napisz dobrze o sobie kilka zdań i to wystarczybo jesli ktoś zaznaczył, że chce kogoś z UK, to nie znaczy, że nie chce kogoś z Polski
to tylko taka moja mała rada
btw. zawsze staram się nie używać przeczeń w tym co piszę np zamiast napisać "I didn't take care about toddlers" wolałabym napisać, że mam doświadczenie ze starszymi dziećmi, ale tymi małymi też mogę się zająć. Podobno ze psychologicznego punktu widzenia to lepiej wygląda -
Dominika > 19-03-2013, 22:39
Arvis ja swojej idealnej rodziny szukałam ok 6 czy 7 miesięcy, aż w końcu znalazłam i wyjeżdżam w czerwcu do Madrytu. Tylko mam pewne obawy z tym związane bo nie wiem czy nie bedzie tam troche za gorąco ;P bo słyszałam, że latem jest tam cholernie gorąco a żeby się ochłodzić można wybrać tylko basen. No w sumie tego się spodziewałam, więc będę musiała się wyposażyć w kapelusz i krem z filtrem i to koniecznie ! -
prettyvisitors > 19-03-2013, 23:53
Dasz radę! Ja byłam w dużo cieplejszym regionie Hiszpanii i bywało ponad 40 stopnii. Rzeczywiście nie jesteśmy do tego przyzwyczajeni, ale da się wytrzymać. Wszędzie jest klimatyzacja, a basen w te dni jest dobrym wyjściem. Krem, kapelusz, okulary przeciwsłoneczne i w drogę!
PS Masz może bloga? Chętnie bym poczytała dla odmiany o au pair w Hiszpanii. -
Arvis > 20-03-2013, 0:11
Nie mam aż 6 miesięcy : P poza tym mam mature teraz i musze się uczyć, a nie oglądać ciagle rodziny, jestem tym bardzo zaaferowana i ciągle o tym myśle, też tak miałyście? :p moze to przechodzi z czasem? bo moi rodzice i chlopak, chyba zwarjują słuchając tylko o tym do czerwca :p
Do upałów idzie się przyzwyczaić, dużo pić i najcieplejsze godziny spędzić w domu, jeśli się ma choć 20 minut to spać, spać, spać żeby się podładować i odświeżyć, to dobra opcja, u mnie jednyna pomocna, przy bólach głowy przez taki upał,
dużo też Hiszpanie, Włosi mają własnych sposobów, lody, granita i caffe Zero najlepsze <3 -
Dominika > 20-03-2013, 0:55
Nie, bo wyjeżdżam dopiero w czerwcu, ale pewnie jak będę bliżej wyjazdu to założę ;P A gdzie byłaś ? i gdzie obecnie jesteś ;p? -
Arvis > 20-03-2013, 2:03
ahah nie byłam jeszcze nigdzie jako au-pair, ale jestem juz myślami : D i tez chce jechac w czerwcu, a we Włoszech byłam w ogole kilka razy.
i chce do Włoch jechać jako au-pair, w sumie mało oryginalnemoje Italialove