-
-
Re: Dokumenty do konsulatu
ajłona > 09-07-2013, 23:06
[quote name="Jarzebinka"]Cześć, zakładam wątek, bo nie mogłam znaleźć odpowiedzi na ten temat.
Powiedzcie mi jakie dokumenty brałyście do konsulatu? (Oczywiście mówię o tych poza o tych DS)
I jeszcze mam taki delikatny problem, to od razu opisze go tutaj. Moja sytuacja wygląda tak: W maju pisałam maturkę- ZDAŁAM NAWET. Poszłam od października na studia, które zaraz rzuciłam, bo nie był to kierunek dla mnie. Nie pracowałam, a raczej pracowałam BEZ UMOWY i nie mam możliwości wzięcia żadnych dokumentów odnośnie tego. Czyli teoretycznie statusu bezrobotnego nie mam, bo mam status studencki. I teraz nie wiem jakie dokumenty powinnam wziąć do konsulatu. Boję się, że nie dostanę wizy, przez to wszystko... w DS on line wpisałam sobie GAP YEAR.
Moje dokumenty to:
Zaświadczenia mamy i taty z pracy
Wyciąg z ich konta
Akt własności mieszkania
ew. myślałam o ukończeniu LO
Co o tym myślicie i jakie dokumenty mogłabym wziąć? we wtorek jadę do Krakowa i po prostu zaczynam się stresować![/quote]
Zaświadczenia z pracy rodziców ? Wyciągi z ich konta ? To na prawdę konieczne ? Nie spodziewałam się... A mam też podobny problem z pracą / studiowaniem. Bo ja pracuję jako niania- wiadomo, bez umowy, ale chce to umieścić w aplikacji na stronce, bo wiadomo, że to zwiększa moje szanse, ale "oficjalnie" mam status studenta i juz sama nie wiem jak to rozwiązać... Jeszcze mam trochę czasu do wyjazdu, w zasadzie jestem na początku drogi, ale chce wiedziec wszystko jak najwczesniej i jak najdokładniej)) -
Re: Dokumenty do konsulatu
irmina > 10-07-2013, 16:12
Na moje referencje konsul nawet nie spojrzał, nawet nie zapytał się, czy mam je przy sobie...więc jedyną rzeczą, która była potrzebna to paszport, formularz DS i ta kartka wydrukowana z ich str