• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Historie życiowe

• MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'

• Wątek zamknięty
  • MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'
  • Re: MoniCa07 |Chicago| 'tyle jeszcze drogi jest przed nami..'

MONIKA > 22-08-2005, 18:15

Niestety to jedna z zaskoczek.

Przy dzieciach strasznie latwo o chorobe.

W PL nie mialam nigdy problemow ze zdrowiem a tu. Oczy non stop, przeziebiona, smarkajaco-kaszlaca pol zimy, leb mnie napiernicza srednio 3 razy w tygodniu.

Nie wiem skad to sie bierze, zmiana zarcia czy co?!

Przeczytaj sobie Monica jak na poczatku pisalam o piciu zimnego itp. Tez myslalam, ze mi oczy wyjda z orbit. i vice versa, bo sie nie mogli nadziwic, ze cos cieplego pije. :lol:

Teraz sie przerzucilam na wode o temperaturze pokojowej. Z goracej herbaty zrezygnowalam.

agulka > 22-08-2005, 19:28

DUZO ZDROWKA!!!!

ja tez bylam chora na poczatku -to dzieki klimatyzacji..kurde, dzieci w domu porozbierane, a ja jak czub ubrana jak na zime :lol: :lol:

u mnie to sie dziwili jak wyjelam patelnie i jajecznice chcialam zrobic...bo oni wbijaja jajko to takiego pojemniczka w mikrofali..i gotowe :lol: :lol:

monica07 > 23-08-2005, 17:42

ciag dalszy mojego umierania pewnie macie racje to przez klime, zimne napoje. dzia za pocieszenie ze to nie koniec ; )

nakupilam sobie wczoraj lekarstw przeciwprzeziebieniu itp. wydalam z 30$ na rozne cudenka w stylu - guma balonowa na kaszel, slodkie cukierki na bol gardla, kolorowe pigulki antygrypowe.Becky sie zachwycala ze pomagaja.

mi nic juz nie pomoze.

Labradorek wlasnie probuje dostac sie do domu, drapie w szklane drzwi i patrzy na mnie blagalnym wzrokiem. Ale to tylko pozory. 8) Wczoraj jak go wpuscilam to latal po domu z predkoscia pocisku nuklearnego, probowalam go zlapac, stanelam na jego drodze i razem zaliczylismy taaaaaka glebe ze az zadudnilo w calym domu.

potem bylo ok, bawilismy sie razem, Ketchi zachowywal sie superekstra dobrze.

Nie chcialam mowic hostom ze tak zwariowal po tym jak go wpuscilam i ze mnie wywalil na plecy.

Ale od czego mam dziewczyny.... Patrick ledwo przekroczyl progi domu a te juz na dwa glosy relacja z dzisiejszego dnia. I nie zaczely od tego ze rysowalysmy, ze dalam im lunch, ze lepilismy z ciastoliny zwierzaki.. Nie. Zaczely od tego: Tatusiu a wiesz dzis Ketchi przewalil Monike i latal po domu jak szalony myslalysmy ze Monia umrze, bo sie najpierw nei ruszala, ale jakos wstala i go zlapala. na szczescie zyje ale spytaj sie jej jak sie czuje bo to bylo straszne'

o gosh... :roll:

Poza tymze umieram, jest mi zimno, malpki na mnie kabluja, a ogromny piesek chce sie non stop bawic - u mnie wszystko ok.

Pat obiecal mi pomoc w zakupie cyfrowki 8)

Szykujcie sie na zdjecia zakatarzonej Moniki, szalonego psa, wybrednych dzieciakow i t p

leneczka > 23-08-2005, 18:45

Cytat:Tatusiu a wiesz dzis Ketchi przewalil Monike i latal po domu jak szalony myslalysmy ze Monia umrze, bo sie najpierw nei ruszala, ale jakos wstala i go zlapala. na szczescie zyje ale spytaj sie jej jak sie czuje bo to bylo straszne'

kochane tooooo

3maj sie mala i nie poddawaj..

a.. i jak sie dowiesz czegos od pata o cyfrowkach [jakie sa dobre] to mi napisz

busi :lol:

MONIKA > 23-08-2005, 21:15

Monica i zaraz floga zakladaj!

ZdrowiA!

kasik > 24-08-2005, 6:59

Dolaczam do klubu - tez zaliczylam chorobe na poczatku, pierwszy tydzien bylam niezywa, potem trzymalo mnie jeszcze dwa tygodnie. Dzieci tu czesto chore, a ze w Amerycie dzieci sie nie leczy tylko kupuje nowe zabawki jak sa marudne, przygotuj sie, ze i Ty bedziesz czesciej chora. Moze kup sobie normalne lekarstwa zamiast gum i lizakow, tu wszystko oprocz antybiotykow jest bez recepty, a w kazdym CVS lekow do wyboru, do koloru.

Ja sie juz przyzwyczailam do zimnego, herbate pilam tu dokladnie 2 razy. Czasem pije ciepla kawe, ale niezbyt czesto...

I uwazaj na drodze, tu nikt nie uzywa kierunkowskazow 8O

Tez musze kupic cyfrowke i nie wiem jaka. Trzymaj sie a najlepiej znajdz jakichs znajomych, bo tylko z rodzinka dlugo nie wyrobisz

Gość > 24-08-2005, 9:39

i druga Monika ktora pisze zupelnie fajnie mam nadzieje ze nie przestanie, bo glupio by bylo jakby ciekawa historia sie urwala bo nie byloby co pisac...

fajnie sie czyta

monica07 > 24-08-2005, 20:40

moim zdziwieniom nie ma konca...

nie pisalam wam chyba jeszcze o mojej najwiekszej zaskoczce... Mlodsza dziewuszka - Alexis ma 4 lata. Skonczone. I siorpie mleko z butli ze SMOCZKIEM. ale to nie wszystko. Alexis chodzi w pieluszce.

Dzis juz trzy razy ja przewijalam. 4ltke ktora gda lepiej niz nie jeden starszy dzieciak.

Przed godzina patrze a ona chodzi rozkraczona i mowie - Alexis co sie stlo? Pipi czy Pupi? Ona na to ze Pipi. Uff przynajmniej lzejsza robota mnie czeka, mysle sobie i zabieram sie za przebieranie. W trakcie kiedy zdejmowalam jej pieluszke Alexis zaprezentowala mi swoj wywod filozoficzny:

- Wiesz Monika to dobrze ze tu tu jestes bo jakby cie nie bylo to kto by mi zmienil pieluszke? A przeciez czasem sie zdarzy taki wypadek i musze miec zmieniona pieluszke. Mama mowi ze takie wypadki sa normalne. Kazdemu sie moze zdarzyc. Nawet mamie i tacie. I tobie.Dlatego ja sie wcale nie przejmuje, pewnego dnia juz nie bede potrzebowala pieluszki i bedzie ok. Ale poki co 'that's life'

przewijalam juz dzieci ale zadne z nich do mnie nie mowilo

no spoko. life is life. normalka ze 4latka sika w pampersa. :roll:

wczoraj ogladalam z Patem mecz baseballa. host probowal mi tlumaczyc jakos te ich zasady, ale z marnym skutkiem. troche cos podlapalam ale zeby tak mnie emocjonowalo siedzenie i wpatrywanie sie dwie godziny w facetow z kijami i pileczkami to nie powiem... w kazdym razie zrozumialam ktora druzyna jest lepsza, i mniej wiecej na czym polega liczenie punktow.

Chicago Cubs grali z czyms tam z Atlanty. Pat spytal sie jak jest po polsku: 'cubs'. Powiedzialam ze 'Niedzwiadki' , zgodnie z prawda. A on w smiech, hahahah hihihi i hahaha.I sie pyta, jak my, Polacy mozemy z czteroliterowego wyrazu zrobic jakies 'SieDziEnIeatGji' . ....

za godzine musze odebrac starsza malpke ze szkoly. jezdze nader ostroznie. W Pl juz bym smigala a tu dziesiec razy sie ogladam zanim wyjade z podporzadkowanej. :roll:

chyba juz wybralam jaka bede miala cyfrowke..znaczy Pat wybral. Mamy jechac po sprzet jakos jutro albo w pt. Dam znac co i jak, za ile itp.

Poki co zdrowia na horyzoncie nie widac za to kaszel sie nasila.. gumy wyzute, witamki wybrane. schowalam sobie karton soku w pokoju zeby nie byl zimny 8) zawsze jak zostawialam w kuchni to i tak go ktos do lodowy wrzucal a tak przynajmniej bede miala cos normalnego do picia i to mnei napawa nadzieja na lepsze jutro...

Gość > 25-08-2005, 8:13

nie no... ja bym nie zniosla sikajacej i srajacej w pieluchy 4-latki! od razu bym sie za jej wychowywanie zabrala - moj ojciec oduczyl moja siostre jak miala niecale 2-latka, wiec sie naprawde da!

no a co do butelki ze smoczkiem - mozna troche popuscic, pamietam tez ta sama moja siostre co ze smoczkiem i butla latala jeszcze jako 4-latka, bo inaczej bardzo plakala i to byl jedyny sposob zeby ja zamknac

kate-nasti > 25-08-2005, 13:32

[quote name="monica07"]przewijalam juz dzieci ale zadne z nich do mnie nie mowilo [/quote]

Hahaha dobre

U mnie taz w calej rodzinie pilnowalo sie, by 2latek nie sikal juz w majty. Uczylo sie go na nocniczek siuuusiac A teraz nocniczki z takimi bajekami, ze az milo do nich siuski wpuscic hehe
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia