-
-
Re: Kiedy zacząć myśleć o wyjeździe?
paulaw > 07-01-2013, 0:45
[quote name="faeries"]
[quote name="paulaw"]
[quote name="faeries"] W takim razie życzę powodzenia i jak najszybszego wyjazdu !Bierzesz pod uwagę tylko USA?[/quote]
Dzięki! I tak[/quote]
masz już wszystko oprócz prawka?[/quote]
Zależy co znaczy "wszystko"? Mogłabym złożyć już papiery i mieć room w GAWO, ale musiałabym mieć referencje z opieki nad dziećmi poniżej 2. roku życia, a takich nie mam niestety. Ale testy mam ściągnięte i gotowe do rozwiązania, tak samo jakieś broszurki. A oprócz tego nie mam nic... a powinnam? -
faeries > 07-01-2013, 1:27
[quote name="paulaw"]
Zależy co znaczy "wszystko"? Mogłabym złożyć już papiery i mieć room w GAWO, ale musiałabym mieć referencje z opieki nad dziećmi poniżej 2. roku życia, a takich nie mam niestety. Ale testy mam ściągnięte i gotowe do rozwiązania, tak samo jakieś broszurki. A oprócz tego nie mam nic... a powinnam?[/quote]
Z tego co zrozumiałam, to już w tym roku jedziesz ;p Ja już bym miała wszystko gotowe, potem bym się za bardzo denerwowała. -
Ms. Ninja > 07-01-2013, 2:06
W moim wypadku było to dość złożone?
Pod koniec gimnazjum szukałam sobie pracy na wakacje i przez przypadek natknęłam się na jakąś stronę internetową o au pair, no ale byłam za młoda więc pomysł został pogrzebany na dnie mojego rozumu. Potem rozważając opcje po ukończeniu liceum, oprócz zajmowania się aplikacjami na studia, powróciłam do informacji na temat programów w USA. Niestety nie dostałam się na studia no i stamtąd już wszystko potoczyło się samo -
paulaw > 08-01-2013, 0:42
[quote name="faeries"]
[quote name="paulaw"]
Zależy co znaczy "wszystko"? Mogłabym złożyć już papiery i mieć room w GAWO, ale musiałabym mieć referencje z opieki nad dziećmi poniżej 2. roku życia, a takich nie mam niestety. Ale testy mam ściągnięte i gotowe do rozwiązania, tak samo jakieś broszurki. A oprócz tego nie mam nic... a powinnam?[/quote]
Z tego co zrozumiałam, to już w tym roku jedziesz ;p Ja już bym miała wszystko gotowe, potem bym się za bardzo denerwowała.[/quote]
Tak wiem, w tym rokuAle tak szczerze powiedziawszy dopóki prawka nie mam to jakoś tak... nie czuję się na siłach. Nie wiem, jak to określić. Zastanawia mnie czasami jak bardzo byłabym zawiedziona, gdybym nie zdała prawka po raz drugi, albo trzeci, czwarty itd itd. Dlatego priorytetowo stawiam sobie na liście na pierwszym miejscu prawko -
marvellous > 15-01-2013, 18:08
ja mialam tak jak sie odwiedzialam otym programie. Pamietam jak nie moglam sie doczekac chociazby zaczecia zbierania dokumentow a nie mowiac juz o czekaniu na rodzine. Eskcytaja byla.
Ciesze sie, ze znowu mnie to czeka
chociaz czasami moze wartop ostudzic emocje -
troud > 16-01-2013, 0:49
[quote name="marvellous"]ja mialam tak jak sie odwiedzialam otym programie. Pamietam jak nie moglam sie doczekac chociazby zaczecia zbierania dokumentow a nie mowiac juz o czekaniu na rodzine. Eskcytaja byla.
Ciesze sie, ze znowu mnie to czeka
chociaz czasami moze wartop ostudzic emocje[/quote]
Tak, zgadzam się z ostatnim zdaniem. 2,5 roku do wyjazdu, a ja się ciesze jak głupia i myślę o tym zdecydowanie częściej niż powinnam! -
alutka > 16-01-2013, 2:35
z biegiem czasu zapomnisz a przypomni ci się przed wyjazdem -
freckled > 17-01-2013, 13:02
Już jakieś 5 lat temu dowiedziałam się, że istnieje coś takiego jak au pair i naprawdę ciężko jest o tym zapomniećNawet jak wydawało mi się, że o tym nie myślę to zawsze gdzieś z tyłu głowy miałam myśli, że rzucam wszystko i jadę do USA teraz to już jest apogeum, ciężko mi się skupić na studiach a wyjazd planuję dopiero na lipiec/sierpień -
karski1 > 17-01-2013, 17:44
[quote name="faeries"]Po przejrzeniu forum nie doszukałam się takiego tematu nigdzie, a strasznie mnie to interesuje. Kiedy zaczęłyście myśleć o wyjeździe? Chodzi mi tu o to, ile czasu przed wyjazdem? Ja np, jestem dopiero w pierwszej klasie liceum a już bym najchętniej składała dokumenty, robiła filmik i szykowała się do wyjazdu. Chce skończyć tylko szkołę i jak najszybciej wyjechać.. Czy wy też odkąd tylko się dowiedziałyście, marzycie tylko o wyjeździe? Czy przeszło to Wam?[/quote]
Czy to nie jest za wcześnie? Moim zdaniem najpierw w Twoim wypadku zdać maturę i skończyć liceum. Po maturze masz 5 miesięcy wakacji więc wtedy możesz spróbować wyjechać.