• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

godziny pracy

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• godziny pracy

• godziny pracy
  • Re: godziny pracy

Madlene > 07-01-2013, 4:20

californiadreaming, czy ty jesteś au-pairką?

Jarzebinka > 09-01-2013, 1:11

californiadreaming, możesz się zgłosić do administratorów, i zmienić kolor loginu ( jest taki dla ludzi z agencji)

BO RODZICE CHCĄ SOBIE POBYC SAMI? uśmiałam się

californiadreaming > 09-01-2013, 6:38

[quote name="Jarzebinka"]californiadreaming, możesz się zgłosić do administratorów, i zmienić kolor loginu ( jest taki dla ludzi z agencji)

BO RODZICE CHCĄ SOBIE POBYC SAMI? uśmiałam się[/quote]

Śmiech to zdrowie ;P.

Jeez! rzeczywiście kompletnie wyleciało mi z głowy, że tylko au pair może chcieć i ma prawo odpocząć, pobyć sama, czy z kimś sam na sam. A jak ktoś tego nie ogarnia, to niech lepiej zmieni kolor loginu.

Jeszcze co do godzin, to jest coś takiego jak program EduCare, dostępny co najmniej w APiA i Expert AP. Max 30 godzin pracy za niecałe $150 kieszonkowego tygodniowo, $1000 na naukę. Dla jednych wada, dla innych atut: opiekujesz się tylko dziećmi w wieku szkolnym.

Nimell > 09-01-2013, 7:11

Nie mogę się powstrzymać i muszę to napisać... skoro chcą pobyć sami ze sobą to po co robią sobie dzieci?! To akurat głupi argument.

Ja NIGDY nie pracuję kiedy hości są w domu. NIGDY. I nie zrozumiem nigdy tego, że nie chcą spędzać czasu z własnymi dziećmi. Bo skoro au pair zajmuje się dziećmi kiedy oni są w pracy to chociaż w weekend mogliby się dziećmi zająć.

californiadreaming > 09-01-2013, 8:46

[quote name="Nimell"]Nie mogę się powstrzymać i muszę to napisać... skoro chcą pobyć sami ze sobą to po co robią sobie dzieci?! To akurat głupi argument.

Ja NIGDY nie pracuję kiedy hości są w domu. NIGDY. I nie zrozumiem nigdy tego, że nie chcą spędzać czasu z własnymi dziećmi. Bo skoro au pair zajmuje się dziećmi kiedy oni są w pracy to chociaż w weekend mogliby się dziećmi zająć.[/quote]

Może tak kochają dzieci, że chcą posiedzieć w sypialni, żeby zrobić ich sobie więcej .

Może i głupi argument, ale każdy potrzebuje czasami podładować akumulatory. Po pracy zawodowej, po "wyniszczającym psychicznie" przebywaniu z dziećmi, po imprezie. Tak to widzę. Pomijając to, że niektórzy mają dzieci z przypadku, a niekoniecznie robią je sobie świadomie.

A, i nigdy nie mów nigdy .

river88 > 09-01-2013, 14:51

Ja zgadzam się z z californiadreaming. Przecież rodzice decydują się na au pair nie tylko po to żeby opiekowała się dziećmi podczas ich nieobecności, ale także po to żeby np mieć więcej czasu dla siebie jako para. Jeżeli prowadzą intensywne życie zawodowe jest to jak najbardziej zrozumiałe. I niekoniecznie to że spędzają czas zamknięci w pokoju (niezależnie od tego co tam robią ) oznacza , że odrzucają towarzystwo swoich dzieci.

Madlene > 09-01-2013, 21:14

Nie widzę już sensu udzielania się dłużej na tym forum. Przed wyjazdem sama wielu rzeczy nie rozumiałam, na co te dziewczyny tak narzekają? Fakt jest taki, ze wszystkie au-pairki w USA (polskie czy nie polskie) dogadują czy rozumieją się idealnie a często maja identyczne problemy.

A wszystkim przyszłym Au-pairka życzę żebyście trafiły na fajne rodziny i nie miały na co narzekać

Nimell > 09-01-2013, 23:27

[quote name="Madlene"]Nie widzę już sensu udzielania się dłużej na tym forum. Przed wyjazdem sama wielu rzeczy nie rozumiałam, na co te dziewczyny tak narzekają? Fakt jest taki, ze wszystkie au-pairki w USA (polskie czy nie polskie) dogadują czy rozumieją się idealnie a często maja identyczne problemy.

A wszystkim przyszłym Au-pairka życzę żebyście trafiły na fajne rodziny i nie miały na co narzekać :)[/quote]

Coraz ciężej się tu robi to fakt.

A co do 'nigdy nie mów nigdy' to nie mam z tym problemu.

Jarzebinka > 10-01-2013, 0:46

[quote name="Madlene"]Nie widzę już sensu udzielania się dłużej na tym forum. Przed wyjazdem sama wielu rzeczy nie rozumiałam, na co te dziewczyny tak narzekają? Fakt jest taki, ze wszystkie au-pairki w USA (polskie czy nie polskie) dogadują czy rozumieją się idealnie a często maja identyczne problemy.

A wszystkim przyszłym Au-pairka życzę żebyście trafiły na fajne rodziny i nie miały na co narzekać [/quote]

Tylko, że dla nas (tych które jesteśmy jeszcze w PL) jest cenne strasznie czytać to wszystko... Niektórzy po prostu psują atmosfere tutaj.

anka2356 > 14-01-2013, 18:46

nie rozumiem czemu takie zdziwienie wywołało to, że hości chcą spędzić trochę czasu sami. rozumiem, że w momencie kiedy masz dziecko, to koniec, end of love story, skupiasz się na brzdącach a reszta traci sens? dziewczyny no dajcie spokój, jeżeli robią to w czasie godzin pracy to jaki problem? jasne, jeżeli Wasze godziny minęły a oni nadal mają dzieci gdzieś to jest problem, ale np. moi hości powiedzieli, że w każdy piątek chcą mieć czas dla siebie i tyle, ja osobiście nie widzę w tym nic strasznego czy niewłaściwego. widać, że kochają dzieciaki, spędzają z nimi calutkie weekendy ale kochają też siebie na wzajem, także nie przesadzajmy
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna