-
-
Re: Powód wyjazdu
WhiteDove > 06-01-2013, 18:46
A poza tym przez work&travel nie zamieszkasz z rodzinką, i nie zobaczysz jak to jest być jakiś czas zwykłym Amerykaninem/Anglikiem itp. No i work&travel o ile się nie mylę jest tylko w Stanach, a przecież operki jezdzą w różnie czesci swiata -
ttankian > 06-01-2013, 19:09
Ja doczytałam, że work&travel jest też w innych krajach, np w austarlii, na którą sama mam poloty jeśli chodzi o ten program -
Dars6277 > 06-01-2013, 20:13
[quote name="Anjaa"]
[quote name="Dars6277"]Tez jestem w 1 klasie LO!! Bardzo mnie to cieszy, ze nie ttlko ja tu jestem z takim dlugim czasem oczekiwania :-P zycze powodzenia :-D[/quote]
Hahah, ja wyjechałam przed II LO(teraz jestem II, za rok do USA)[/quote]
Jak? Do Anglii? Na Summer Au pair? z Agencji? -
Anjaa > 06-01-2013, 20:19
[quote name="Dars6277"]
[quote name="Anjaa"]
[quote name="Dars6277"]Tez jestem w 1 klasie LO!! Bardzo mnie to cieszy, ze nie ttlko ja tu jestem z takim dlugim czasem oczekiwania :-P zycze powodzenia :-D[/quote]
Hahah, ja wyjechałam przed II LO(teraz jestem II, za rok do USA)[/quote]
Jak? Do Anglii? Na Summer Au pair? z Agencji?[/quote]
Anglia, SAP, bez agencji, ale mialam skończone 17 lat (jestem ze stycznia), w niektórych państwach jest możliwość wyjazdu jako Au pair w wieku 17 lat..
Ale co mi się wydarzyło, to masz tutaj : <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=3&t=5001&start=120">viewtopic.php?f=3&t=5001&start=120</a><!-- l --> , ostatni post na dole -
Dars6277 > 06-01-2013, 20:55
O.o Miałaś cięzkie przeżycia. współczuje! jednach chyba teraz poczekam, nawet jak będę jechać do Anglii to tylko z Agencją. Ale najważniejsze, zę nic Ci nie zrobili ( chociaż malo co) Nie boisz się teraz jechać do USA na au pair? -
Anjaa > 06-01-2013, 21:06
[quote name="Dars6277"]O.o Miałaś cięzkie przeżycia. współczuje! jednach chyba teraz poczekam, nawet jak będę jechać do Anglii to tylko z Agencją. Ale najważniejsze, zę nic Ci nie zrobili ( chociaż malo co) Nie boisz się teraz jechać do USA na au pair?[/quote]
Jechałam z polecenia, tutaj.. przez jedną z forumowiczek, więc sytuacja była trochę nie fajna. Teraz jak juz to tylko z AgencjąStany, ciągle marzenie, ale mimo to chcę spróbować, najwyżej rematch (odpukać). Za bardzo mnie ciągnie do tego kraju i oczywiście, obawy jak to obawy, zawsze są
http://www.youtube.com/watch?v=Ly1Hug1jg98 -> także, zawsze też o wszystko pytać jak tu mowia -
Dars6277 > 06-01-2013, 21:14
Masz racjęnie ma co się bać i trzeba spelniać swoje marzenia no matter what
Ja już teraz rodzinie uświadomiłam, ze zaraz po maturze jade do USA i koniec, nie ma dyskusji ;P
Już nawet zaczęłam zbierac doswiadczenie, nie całkiem świadomie ( od 3 gim jestem w oratorium i opoiekuje sie dziećmi ) dopiero tak gdzieś od kwietnia zaczęłam rozglądać się za możliwościami zdobycia doswiadczenia na poważnie -
Anjaa > 06-01-2013, 21:17
[quote name="Dars6277"]Masz racjęnie ma co się bać i trzeba spelniać swoje marzenia no matter what
Ja już teraz rodzinie uświadomiłam, ze zaraz po maturze jade do USA i koniec, nie ma dyskusji ;P
Już nawet zaczęłam zbierac doswiadczenie, nie całkiem świadomie ( od 3 gim jestem w oratorium i opoiekuje sie dziećmi ) dopiero tak gdzieś od kwietnia zaczęłam rozglądać się za możliwościami zdobycia doswiadczenia na poważnie[/quote]
No widzisz! Także czas jest.. a powoli już można czynić ku temu pewne kroki -
Dars6277 > 06-01-2013, 21:20
teraz mam plany ( nie wiem czy do ońca wypalą ) iść do przedszkola na ferie... Może będzie otwarte i będą jakieś dzieci? Kto wiePlus na pewno Połkolonie ww wakacje z dziećmi. no i jakieś babysittingi... Nie wiem jak ogarnę z tym, ze teraz mam od cholery roboty ze szkolą ;( rozszerona biologia i chemia... ) ale dam radę -
bama > 06-01-2013, 21:31
[quote name="Dars6277"]teraz mam plany ( nie wiem czy do ońca wypalą ) iść do przedszkola na ferie... Może będzie otwarte i będą jakieś dzieci? Kto wiePlus na pewno Połkolonie ww wakacje z dziećmi. no i jakieś babysittingi... Nie wiem jak ogarnę z tym, ze teraz mam od cholery roboty ze szkolą ;( rozszerona biologia i chemia... ) ale dam radę [/quote]
Bez znajomości bardzo ciezko do przedszkola na wolontariat sie dostac. Po pierwsze trzeba miec aktualne badania, ksiązeczke sanepidowską, a po drugie skierowanie, czyli trzeba sie zapisac do jakiejs organizacji lub centrum wolontariatu i oni Cie mogą wtedy wyslac na wolontariat.