• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

au pair pytanie - zamiar wyjazdu

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• au pair pytanie - zamiar wyjazdu

• au pair pytanie - zamiar wyjazdu
  • Re: au pair pytanie - zamiar wyjazdu

ewe7 > 01-01-2013, 23:24

angelaa a ty też jesteś gdzieś jako Au Pair ?

blanca > 01-01-2013, 23:25

To nie było nawet miasto- tylko coś jakby osiedle, które miało jakby kształt koła, pajęczyny czy coś w tym stylu:p Żadnego sklepu, nic, za to 2 place zabaw. I wszystkich sąsiadów i wszystkie dzieci znało się z widzenia Ale ja nie przepadam za dużymi miastami, więc mi to nie przeszkadzało. Do Monachium miałam ok.40 minut pociągiem.

Do Niemiec zawsze jeżdżę autokarami, bo nawet to lubię- mogę coś pooglądać po drodze. Samolotów trochę się też boję, nie wiem dlaczego.

ewe7 > 01-01-2013, 23:28

yhym, ja mam zamiar jechać pociągiem, A gdzie dokładniej to było, chodzi mi o część kraju, bardziej przy polskiej granicy czy może z drugiej strony? Byłaś tam te 9 miesięcy bez żadnego wyjazdu do domu tak? Ile miałaś lat jak jechałaś tam?

blanca > 01-01-2013, 23:59

Miałam 19 lat, jechałam na 9 miesięcy od października do czerwca. Do domu przyjechałam na święta Bożego Narodzenia, bo moi hości mieli akurat wolne.

Mieszkałam w Bawarii, niedaleko Miesbach,a dokładniej w Wachlehen. Wpisz sobie w google maps Wachlehen, Miesbach, Niemcy

ewe7 > 02-01-2013, 0:06

blanca wielkie dzięki za wszystko, czego się od Ciebie dowiedziałam )

a planujesz jeszcze wyjazd?

blanca > 02-01-2013, 0:30

Tak, jestem od 5 czy 6 dni zarejestrowana na Au Pair World, dostałam już 7 zgłoszeń od rodzin. 5 już odrzuciłam, teraz gadam z jedną rodzinką, ale oni potrzebują kogoś na rok albo 2 lata i mam wątpliwości. Po drugie mają 4-letniego syna, a ja mam większe doświadczenie w opiece nad dziewczynkami, po drugie wolę się bawić z dziewczynkami. Rodzina się wydaje ok, mieszka blisko Monachium, pracują tylko 4 dni w tygodniu, więc w wolnym czasie mogą jeździć na jakieś wycieczki. Pozwolili mi sobie dorabiać na boku albo nawet studiować jeślibym chciała. I mogłabym co 2-2,5 mies. przyjeżdżać do PL(muszę, bo noszę aparat ortodontyczny:/ Przez to cała kasa z operkowania wydawana byłaby na ortodontę i przejazdy do PL, masakra po prostu ) Nie potrafię się jednak zdecydować... czekam chyba na jeszcze jakieś oferty, może się coś jeszcze na szybko pojawi?

angelaa > 02-01-2013, 1:51

ewe7 jestem au pair w Irlandii

blanca, jeśli nie chcesz wydawać fortuny na dojazdy do Polski co 2 miechy, to znajdź rodzinę blisko granicy z Polską druga sprawa, że istnieją tanie linie lotnicze i można szybko i tanio dolecieć do Polski (ja lecę do Frankfurtu za 10 zł)

ja bym na Twoim miejscu jeszcze trochę poczekała. dopiero święta się skończyły, nowy rok itd, więc teraz rodzinki ochłoną i będzie więcej zgłoszeń.

blanca > 02-01-2013, 15:09

Tylko będę tak czekać i czekać, a ja muszę już jechać tam w połowie lutego, bo na początku lutego mam wizytę u ortodontki:p Boję się, że zostaną mi same rodziny z trójką lub czwórką dzieci, albo z żadną się nie dopasuję

angelaa > 02-01-2013, 20:34

to masz jeszcze 1,5 miesiąca, to jest bardzo dużo czasu

blanca > 03-01-2013, 1:16

będę jutro rozmawiać przez skype'a z tą rodziną, która ma chłopca i już się boję. Nie cierpię tego pierwszego kontaktu z językiem...od razu pojawia się jakaś blokada. Chociaż ostatnio rozmawiałam z właścicielem hotelu, w którym chciałam pracować i jakoś przeżyłam te parę minut, ale to on więcej gadał:p
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna