-
-
Re: Czy są mikołajki w Uk?
ona20 > 07-12-2012, 15:01
Juz sobie moge wyobrazic te ksiażki bo moja mała tak samo cały pokój w książkach ma,ja to myślalam o jakiejś grze ale ostatnio otwieram szafe a tam multum tego ma...wiec mi to chyba prosciej będzie zapytać hostow niz samej dumać...tylko ze boje sie odpowiedzi w stylu nie kupuj nic :-) -
carona > 07-12-2012, 15:05
U moich hostów jest osobny pokój na zabawki ;p I już nic się nie mieści w tych szafkach, szufladach i pudłach. Niektóre gry nawet jeszcze nierozpakowane leżą... Ale książki i muzykę pochłaniają od razu, więc powinno pasować. Ja jutro jadę z hostką na zakupy świąteczne, więc jak będę miała straszny problem z prezentami, to się chyba po prostu zapytam... A ile Twoja mała ma lat? -
ona20 > 07-12-2012, 15:11
Mała ma 5,a młody 3tylko ja jeszcze sobie myślę co te moje prezenty beda znaczyc w porównaniu z prezentami od rodziny:-) bo oni to już od paru dni kupuja i kupują,albo paczki pocztą z zakupami przychodzą:-) -
carona > 07-12-2012, 15:24
Ja nawet nie będę próbować konkurować z prezentami od hostów. U nas w pokoju gościnnym góra prezentów rośnie i rośnie, a pocztą ciągle przychodzą nowe... Takie małe dzieciaczki chyba są łatwiejsze do obkupienia. A może mi się tak tylko wydaje, bo mam problem z wymyśleniem czegoś dla chłopaków? Może na przykład pluszaki z fabryki misiów z jakimś fajnym wkładem? Na przykład nagranym Twoim głosem albo coś? Ja bym stawiała na coś osobistego. W książce pewnie napiszę jakąś dedykację, do płytki pewnie też coś osobistego dorzucę... Nie chodzi przecież, żeby było drogo, tylko żeby sprawiło przyjemność. Może zrobisz coś sama? Umiesz szyć? Ja dla swojej chrześnicy szyłam zabawki i cieszyła się jak nigdy z kupionych w sklepie, bo były w jej ulubionych kolorach i z naszytym jej imieniem. -
ona20 > 07-12-2012, 15:30
U nich święta to czas kupowania,kupowania i kupowania...jak w Pl obchodzilam święta to moze prezenty z tydzień przed kupowałam. Tak samo choinke pózno ubieraliśmy w domu,a tu choinki stoja juz od tygodnia :-)
Do szycia to ja się raczej nie nadaje to nie moja bajka..te dzieci jakby zobaczyli moje szycie to by sie wystraszyli raczej tego a nie cieszyli;d wiec musze cos kupić tylko ,ze mieszkam praktycznie na wsi to będe musiala na zakupy się wybrac do wiekszego miasta...ale fajnie,ze ty masz chociaż dobre pomysły dla siebie -
carona > 07-12-2012, 15:39
Moja mała choinka w pokoju już stoi od wczoraj ubrana! Pozazdrościłam sąsiadom. Hości się z choinką nie spieszą, ale ja chyba potrzebowałam jakiegoś świątecznego akcentu... Też mieszkam na wsi, jeden sklep spożywczy, jeden z dywanami(?!), kwiaciarnia i poczta... Oto i wszystkie miejsca, w których można wydać pieniądze ;p. Na szczęście hostka jest zakupoholiczką i lubi kupować ze mną, bo jej nie poganiam i nie oceniam, ile nakupowała ;p.
Te misie byłyby dla mnie fajną opcją, ale jak sobie wyobrażę miny moich poważnych, 'dorosłych' chłopców, kiedy zobaczę kolorowe misie, to aż mi się śmiać chce. Mają 10 i 12 lat i za przytulanki by mnie chyba zamordowali jednym spojrzeniem ;p -
ona20 > 07-12-2012, 15:45
To trochę dzieki temu mozes zaosaczedzic,tylko ze w takich miejscach to nuda doskwiera:-)
Choinka fajna sprawa ale moja nie dosc ze jest rozowa to ma rozowe dodatki i swiatelka rozowe..wiec jak na nia patrze to nie wiem czy smiac sie czy plakać doslownie:-) -
carona > 07-12-2012, 15:51
Na całe szczęście hostkę nosi co weekend, więc się chociaż wtedy nie nudzę, bo mnie zabiera ze sobą. Ale w ciągu tygodnia jest strasznie nudno. Pięknie, spokojnie, zielono, cicho, ale po prostu nudno...
Różowo na święta... Tego jeszcze nie grali ;p. Moja maleńka choinka na całe szczęście jest zielona i ma czerwone, złote i zielone słodkie, małe bombeczki ;p. Różowa choinka musi wyglądać jak takie wielkie lukrowane ciasto... -
ona20 > 07-12-2012, 16:15
Posciel hostka tez mi dala biala w rozowe motyle:-) wiec jeszcze troche i mi pokoj na rozowo przemaluja heh juz bym stad jak najszybciej uciekla..nie mam nic do rozowego ale czula bym sie nie swojo -
carona > 07-12-2012, 16:20
Za to u mnie w pokoju jest fioletowo. Ściany, pościel, kocyki, narzuty, ramki, dodatki. Tylko wykładzinę mam różową ;p Ale na całe szczęście wszystko jest urządzone ze smakiem. Mam wrażenie, że ten pokój to takie spełnienie marzeń hostki o pokoju dla dziewczynki ;p