-
-
Re: Wyjazd do Angli w styczniu 2013
olivek > 11-12-2012, 2:32
a mnie nikt nie chce z Anglii :<
bardzo chciałam wyjechać w styczniu, ale agencja jakoś nie daje rady mi nikogo znaleźć więc szukają mi już rodziny w Szwajcarii
co do wyboru rodziny, ja bym wybrała chyba centrum Londynu. Zawsze łatwiej wyrwać się nawet na głupią kawę żeby odpocząć -
dzastapasta > 11-12-2012, 12:09
Ja zdecydowałam się poszukać sama, agencja też nikogo mi nie mogła znaleźć - przez 3 tygodnie miałam interview z jedną rodziną, którą mogę opisać jednym słowem : nawiedzona. Chcieli, żebym była sprzątaczką, szoferem (nie dla dzieci ale dla hostki! byli zawiedzeni że nie mam doświadczenia w ruchu lewostronnym :/) no i miałabym przygotowywać im obiady wegetariańskie a sama jako mięsożerca mogłabym ewentualnie jeść w restauracji bo oni nie chcą mięsa w domu. Jedna rodzina to na 3 tygodnie to trochę mało także w piątek założyłam konto na jednym z bezpłatnych portali i dziś ( wtorek) dostałam 30 aplikacji z czego wybrałam dwie naprawdę fajne z którymi myślę ,że bardzo dobrze się dogadam . Straciłam tylko pieniądze, które wpłaciłam agencji. Jeśli ktoś zna przyzwoicie angielski ( na tyle aby samemu dogadać się z rodzinką) i planuje wyjazd do Europy nie polecam agencji. -
olivek > 12-12-2012, 14:53
chciałabym wyjechać na własną rękę, ale niestety moja mama się nie zgadza
jezeli mam wyjechać to tylko z agencją -
Złotowłosa > 12-12-2012, 23:26
[quote name="aniołek"]
[quote name="Złotowłosa"]Cześć Aniołku!
Mam dokładnie takie same plany, w styczniu (o ile znajdę rodzinkę) chcę leciec, a po jakimś czasie znaleźć pracę, pojść do szkoly i zacząć "normalnie żyć"...[/quote]
A gdzie dokładnie chcesz wyjechać?
i z kąd jesteś?[/quote]
Chcę wyjechać do Londynu w styczniu, ale ostatecznie chyba wyląduję w okolicach Londynu w marcu
Jestem z Trójmiasta, a Ty? -
Irisa > 13-12-2012, 16:25
Cześć WamJa także szykuje się do wyjazdu tylko w okolicach lutego Jak Wam dziewczyny idą przygotowania? -
nomanda > 14-12-2012, 20:20
Hej dziewczyny, dołączam się do styczniowych londyńskich operek (może nie centrum, ale bliskie okolice Londynu)
Jak ktoś jeszcze jedzie w tym miesiącu niech da znać, razem zawsze raźniej
PS. Jakby co podaję też maila: <a href="mailtotaffik88@wp.pl">staffik88@wp.pl</a> -
aniołek > 15-12-2012, 12:16
Ja jestem z wielkopolski z okolic Poznania, chce wyjechać pod koniec stycznia ale jest wieczny dylemat a mianowicie narzeczony..... wiem że obojętnie jaką decyzję podejmę będę myślała a jakby było gdybym....... no właśnie.. ja byłam już 2 razy w Irlandii gdzie pracowałam jako au pair teraz marzę o Londynie, a powedzcie ile macie lat? -
aniołek > 15-12-2012, 12:18
[quote name="dzastapasta"]Hej
Ja również planuję wyjechać w styczniu 2013, mam jednak dylemat. Swój wybór ograniczyłam do dwóch rodzinek, obie wydają się być bardzo w porządku. Jedna ma dwójkę dzieci chłopca i dziewczynkę w wieku 3 i 6 lat, jedyna wada ( tak myślę, chociaż nie jestem pewna ) to fakt, że mieszkają w małym miasteczku (ale blisko Luton). Druga rodzinka ma trójkę chłopców w wieku 6, 3 i 1 roczek co oznacza więcej pracy i obowiązków, ale mieszkają w bardzo fajnym miejscu w centrum Londynu, co dla mnie jako dziewczyny z małego miasteczka jest bardzo istotnym czynnikiem. Tak jak powiedziałam obie rodziny są bardzo miłe. Być może któraś z was była już w podobnej sytuacji i może mi coś poradzic?[/quote]
Ja też zdecydowanie radzę jechać do centrum Londynu byłam au pair w Dublinie u cudownej rodzinki ale co jeśli do centrum miałam 40 min. autobusem więc nie było mowy o wieczornych wyjściach bo tam niestety autobusy jezdziły do 23............ -
aniołek > 15-12-2012, 12:20
Czy ktoś chce wyjechać z biura koncepcja z Wrocławia lub jest z okolic Poznania? -
Irisa > 19-12-2012, 16:08
[quote name="aniołek"]Czy ktoś chce wyjechać z biura koncepcja z Wrocławia lub jest z okolic Poznania?[/quote]
ja jestem z okolic Poznaniamoże się zgadamy na pw?