• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

USA a szacunek do starszych

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• USA a szacunek do starszych

• USA a szacunek do starszych
  • Re: USA a szacunek do starszych

sylvia > 29-10-2012, 16:34

Nie wiem dlaczego, ale mam wrażenie, że znalazłaś się tam zupełnie przez przypadek.

Po pierwsze ton Twojej wypowiedzi wskazuje na to, że nie przepadasz za dziećmi.

Po drugie wydaje mi się, że nie jesteś otwarta na inną kulturę.

I w ogóle masz jakby pretensje, że się tam znalazłaś.

Wiele dziewczyn decyzję o wyjeździe przemyślało na wszystkie sposoby, przygotowują się do tego mentalnie, są otwarte na poznanie innej kultury, a przede wszystkim lubią dzieci i wiedzą na co się porywają.

Bo bycie au pair to w większości praca, opieka nad dziećmi, a cała reszta jak podróże, nowe znajomości to dodatek, który nie powinien przeważac w podjęciu decyzji o wyjeździe..

A tak w ogóle to dzieci też trzeba szanować, też na to zasługują.

mamecia > 29-10-2012, 17:00

[quote name="mg1983"]Dam Ci przyklad:

Ellen (11) ochrzanila mnie, jak powiedzialam "fuck"? Jakim prawem smarkula ma mi czegos zabraniac?

A ogolnie jakie sa roznice miedzy wychowaniami amerykanskimi a polskimi? Jestem tu dopiero tydzien.[/quote]

Są ogromne różnice, skoro tam jesteś to powinnaś to zauważyć... Żartujesz sobie z nas czy co? Bo Twoja wypowiedź aż mnie rozśmieszyła, skoro przeklinasz przy dziecku to miało pełne prawo zwrócić Ci uwagę że nie powinnaś tak robić!

balbina > 29-10-2012, 21:00

eee to chyba jakiś żart rzeczyiście, bo najpierw mówi, że ma 29 lat - nick na to także wskazuje, potem adziszkowa jej zwraca uwagę i nagle ma 26 lat ;x

w sumie to zabawny temat : D

Magda89 > 29-10-2012, 22:40

Też nie mogę uwierzyć, że napisał to ktoś poważnie. Stek bzdur po prostu. Mówienie w Ameryce per pan/pani? Przeklinanie przy dzieciach i jeszcze oburzenie, że słusznie zwróciło dziecko uwagę? Ktoś tu sobie jaja robi....

panama > 31-10-2012, 0:39

dziwne to jest jak do swoich rodziców dzieci mówią po imieniu. przeklinasz przy dzieciakach? i nie widzisz nic w tym dziwnego? - skąd Ty się wzięłaś w tym programie?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia