-
-
Re: Hostka mnie nie znosi
martyniok > 28-09-2012, 20:42
Duzo ludzi radzi mi zebym poprostu wyszla nic nie mowiac. Z jednej strony moglabym to zrobic bo jest coraz gorzej, historia na 2 godziny ale z drugiej chyba sumienie mi na to nie pozwoli -
Saiisuke > 28-09-2012, 20:45
A ona ma sumienie, że Cię tak traktuje? Uciekaj nic nie mówiąc. Bo jak ją wcześniej uprzedzisz to Cię wywali i zostaniesz na ulicy. -
EwelinKa24 > 28-09-2012, 20:46
Zobaczycie, że za jakieś 5 lat mało która dziewczyna będzie chciała zostać au-pair, bo takich rodzin jest coraz więcej i może w końcu wtedy te zakompleksione mamusie-hostki nauczą się odpowiedzialności za własne dzieci, jak i zrozumieją, że skoro zdecydowały się na macierzyństwo, to niestety, ale z czegoś trzeba zrezygnować. Program au-pair straci na popularności z winy rodzin goszczących, polskie agencje przestaną zarabiać grube pieniądze "za nic" i oby znalazł się ktoś, kto kwestię traktowania au-pair i możliwych kar za wykorzystywanie/eksploatację takiej dziewczyny, ureguluje prawnie. -
martyniok > 28-09-2012, 22:18
Nie bede opisywac wszystkiego, ale serio jest tragicznie. Ona sie o wszystko czepia. Nie pokazala mi nic w domu, sama musze wszystko odkrywac. Nie chce mi pomoc z kursem. Jezeli znacie kogos kto szuka aupair, prosze o pomoc. -
antoninatosia > 29-09-2012, 0:17
Jesteś na miejscu, szukaj ogłoszeń rodzin w lokalnych gazetach na gumtree i spotykaj się z rodzinkami, większe szanse na szybsze znalezienie rodziny tak mi się wydaje :)
Powodzenia:) -
elizawieta > 29-09-2012, 1:28
Mój host zapytał kiedyś czy w Polsce mamy prąd i bierzącą wodę a hostka powiedziała przy mnie swojej 5 letniej córce, żeby sie czesała bo będzie wyglądać jak wieśniaczka (ja jestem ze wsi i ona o tym wiedziała). No comment.... -
Piotrek1990 > 29-09-2012, 2:08
[quote name="elizawieta"]Mój host zapytał kiedyś czy w Polsce mamy prąd i bierzącą wodę...[/quote]
Ja bym odpowiedział mu że nie, że zimą jest u nas -50*, czasem musimy polować na dzikie zwierzęta dla pożywienia a jak by już zrobił głupią minę i wielkie oczy dorzucił bym mu że mamy dwa księżyce albo że czasem musimy wykradać ogień od innych plemion... "Dude... You are such an ignorant.." -
goodmorningamerica > 29-09-2012, 13:00
Nie wiem, czy mam się śmiać się, czy płakać jednocześnie. :lol: -
antoninatosia > 29-09-2012, 14:59
Proponuje aby dodać przycisk "Lubię to"
:) -
katie23 > 29-09-2012, 15:03
tak to jest ze nasze Hostki lubią się wywyższać, myślą ze jak je stac na taką "tanią" pomoc, to niewiadomo co....
a propo niewyedukowania ludzi, to w będąc w USA znajomi moich hostow pytali ze zdziwieniem dlaczego nie mam ciemnej skóry bo przeciez Polska leży w Afryce....lol.no comment. no a o tych pralkach też slyszalam, koleżanke pytali czy mamy pralki w domach, a ona odp , ze nie! pierzemy ciuchy w rzekach.... pozdro