• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

chce byc au - pair

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• chce byc au - pair

• chce byc au - pair
  • Re: chce byc au - pair

agata_19 > 11-07-2005, 20:01

fakt temat postu o ktory tak sie czepiacie to najistotniejsza sprawa . Moze bez przesady!! chcialam uzyskac pewne informacje i tyle a wy mnie zjechaliscie. Dla mnie bycie au - pair nie jest szczytem marzen. Jest to raczej srodek do celu. Nikt mi nie wmowi ze jego najwiekszym pragnieniem bylo wycieranie tylka obcym dzieciom. oczywiscie nie mowie ze to jest zle tylko z waszych odpowiedzi wyniklo ze nie ma nic lepszego a to na pewno nie prawda. lubie male dzieci i przez okres wakacji nawet sie nimi opiekowalam i po mimo ze sa cudowne i kochane to juz po dwoch miesiacach mialam ich dosc. wiem jednak ze jesli zdecyduje sie na wyjazd to musze wytrzymac i koniec. Mam nadzieje ze trafie na wspaniala rodzinke i w ogole bedzie idealnie, ale tak sie raczej nie zdarza wiec wole sie nie ludzic i raczej milo sie rozczarowac. Jesli ktos by mogl udzielic mi informacji na temat studiowania to bede wdzieczna. chodzi mi o to czy trzeba miec jakies poreczenie majatkowe jaki uniwersytetjestr najlepszy co w ogole trzeba zrobic zeby sie tam dostac chodzi mi tylko o berlin ( ktory dla mnie jest 'wypasionym miastem')

Markosz > 11-07-2005, 20:07

zgubisz sie tam :twisted: :lol:

Gość > 11-07-2005, 20:39

nie wiem nic niestety o studiowaniu w niemczech alee na pewno ci sie uda! ja zamirzam zlozyc papiery teraz we wrzesniu- w tym roku niestety juz za pozno sie zorientowalam- i tez chce studiowac. jest banalnie tu i tam zdaje sie mary an tez mowila ze bimbanie. i au pair to baardzo dobry pomysl jesli nie wiesz co ze soba zrobic. tylko pamietaj ze to nie jest tak ze ty jedziesz i sobie zyjesz ale bedziesz odpowiedzialna za dziecko albo kilka nawet- pomysl czy czujesz sie na silach temu podolac. z twojego postu wydaje mi sie ze jestes rozsadna dziewczyna i wiesz czego chcesz- po czesci nie mowimy tu o wyborze kariery zawodowej alee juz samo to ze masz plan i zaczynasz dzialac i cos robic w tym kierunku znaczy cos... przekop forum. ja zanim pierwszy raz sie odezwalam to przeczytalam chyba wszystko bo mi bylo glupio... tu jest wszystko! najbardziej cie interesuje 'o wszystkim' bo tam najwiecej jest.

ewa^^^ > 11-07-2005, 20:40

[quote name="agata_19"] lubie male dzieci i przez okres wakacji nawet sie nimi opiekowalam i po mimo ze sa cudowne i kochane to juz po dwoch miesiacach mialam ich dosc. wiem jednak ze jesli zdecyduje sie na wyjazd to musze wytrzymac i koniec. Mam nadzieje ze trafie na wspaniala rodzinke i w ogole bedzie idealnie... [/quote]

to, ze lubisz dzieci to jeszcze nie znaczy, ze sie nadajesz na au-pair. Sama przyznajesz, ze szybko mialas dosc dzieci, ktorymi sie zajmowalas. Poza tym pamietaj, ze Ty bedziesz z tymi dziecmi mieszkala przez czas operkowania pod jednym dachem. A takie gadanie "musze wytrzymac i koniec" to jest chyba najgorsze rozwi?zanie. Z takim założeniem watpie, ze wytrzymasz.

A wspaniala rodzinka to pewnie wedlug Ciebie taka, przy ktorej duzo sie nie narobisz a moze nawet to oni beda kolo Ciebie skakac?!

Sorry, ze tak naskakuje, widze, ze to Twoj 1. post, ale na tym forum wszyscy wyrazaja szczerze swoje opinie, no i kazdy pisze tak jak mysli. Ja tez No to moja opinie juz znasz. Tak naprawde nie znam Cie, moze sie myle co do Ciebie, ale po przeczytaniu obu Twoich postów wydaje mi sie, ze źle podchodzisz do tego wszystkiego. Jak niektore moje kolezanki dowiedzialy sie, ze jade jako au-pair do UK to tez mowily " a moze ja tez zostane au-pair" a tak naprawde pojecia nie mialy na czym to wogóle polega.

A co do studiow w Niemczech to widze, ze to Cie najbardziej interesuje, ale watpie, zebys tutaj cokolwiek sie na ten temat dowiedziala. Poszukaj sobie jakies forum na temat studiowania za granica, jest kilka dobrych i tam na pewno znajdziesz wszelkie informacje na temat studiowania w Niemczech.

leneczka > 11-07-2005, 21:55

Cytat:Dla mnie bycie au - pair nie jest szczytem marzen. Jest to raczej srodek do celu. Nikt mi nie wmowi ze jego najwiekszym pragnieniem bylo wycieranie tylka obcym dzieciom. oczywiscie nie mowie ze to jest zle tylko z waszych odpowiedzi wyniklo ze nie ma nic lepszego a to na pewno nie prawda.

ahahahah

jestes the best!

najleprzy text jaki ostatnio przeczytalam

o panie ahahahahaahha

moj tata mi codziennie mowi: "po jako cholere ty chcesz sie w gowniakach grzebac?" ahahaahhha

skonam :lol: :lol: :lol:

Gość > 11-07-2005, 22:40

no to masz watki o studiach w niemczech - tam sobie poczytaj!

Emm > 12-07-2005, 8:35

jezus ludzie, wy sie troche opanujcie. Co ktoras nowa osoba tu przychodzi to zalicza od was zjebke. Co z tego, ze nie przeczytala najpierw forum i zadala pytanie?Przeciez mozna napisac, ze sa inne watki i zeby je poczytala w normalny sposob, a nie od razu wyskakiwac z morda. Zreszta, to nie pierwsza osoba, tylko ktoras juz z kolei, do ktorej wlasnie na przywitanie z morda co niektorzy wylecieli.

Mile przywitanie, nie ma co.

Agata,witaj na forum, poczytaj wszystko spokojnie, a w razie pytan-pytaj

Izi > 12-07-2005, 9:54

BYwam tu moze nie tak czesto, jak niektorzy ale da sie zauwazyc, ze tu "wyrazaja szczerze swoje opinie i kazdy pisze tak, jak mysli" - w tym nie ma absolutnie nic zlego. O to wlasnie chodzi, po to wchodzimy na forum, zeby poznac opinie innych. Mimo wszystko jednak czasem czytajac niektore posty oczuwa sie nutke arogancji, ironii .. nie sadze, zeby bylo to przypadkowe i nieswiadome. Czy to mile? Chyba nikomu z nas nie sprawia to frajdy, kiedy nasze pytania spotykaja sie z taka reakcja. MOze sprawia frajde taki sposob reagowania..?

Gość > 12-07-2005, 10:16

No ale pomysl sobie, ze ludie co siedza natym forum od roku i dluzej (np. ja) musza czytac w kolko te same teksty, w ogole niektore problemy sa takie beznadziejne, ze az sie odechciewa czytac, np. ile razy mozna pytac "czy w usa jest fajnie" zadanie takiego pytania w ogole nie swiadczy o zbyt wysokim poziomie ptyajacego.

My, starzy wyjadacze jestesmy zwiazani z tym forum i bedziemy go bronili przed zaraza nudy i bezsensownych pytan

A w ogole jak ktos mi pisze

"Nikt mi nie wmowi ze jego najwiekszym pragnieniem bylo wycieranie tylka obcym dzieciom. oczywiscie nie mowie ze to jest zle tylko z waszych odpowiedzi wyniklo ze nie ma nic lepszego a to na pewno nie prawda. lubie male dzieci i przez okres wakacji nawet sie nimi opiekowalam i po mimo ze sa cudowne i kochane to juz po dwoch miesiacach mialam ich dosc. "

no to sorry ale chyba zle tu trafil. Ja nie mowie, ze opieka nad dziecmi jest szczytem moich marzen, alez bron boze, ale zauwaz, ze jednak dla kazdej z nas ta praca jest jednak czyms dosyc wiecej niz tylko robota. Bo to nie jest robota, do ktorej idziesz na 8,konczysz o 17 i potem masz luz. NIe trzeba jechac jako operka, jest duzo innych mozliwosci, jak kogos to brzydzi i uwaza, ze w ten sposob sie poniza, to niech sobie od razu podaruje.

I z takim nastawieniem i z nastawieniem niemieckich rodzin to ja ci nie chce zyczyc zle, ale nie wierze, zebys rok wytrzymala.

Izi > 12-07-2005, 13:20

"My, starzy wyjadacze jestesmy zwiazani z tym forum i bedziemy go bronili przed zaraza nudy i bezsensownych pytan" - niestety i dzieki bogu wciaz przybywa tu nowych forumowiczow, niektorzy wpadaja tylko 'na chwilke', inni zostaja ale - gdzie duzo ludzi, jest i ryzyko powtorki tematow, nawet i sto razy (forumowiczow tu wiecej niz setka) A nie bedziemy chyba wymagac od kazdego 'nowego' aby zanim zada pytanie przejrzal setki tematow, ktore juz wczesniej zostaly poruszone. Jesli tak - trzeba to glosno i wyraznie zaznaczyc - wtedy pretensje sa uzasadnione, kiedy ktos po raz 3, 8 czy 10 zadaje pytanie, na ktore odpowiedzi juz padly.

Poza tym ... to zdanie zabrzmialo troszke tak, jakby to forum chcialo sie zrobic 'impreza zamknieta' ... o to chyba nie chodzi i mam nadzieje, ze to tylko moje bledne odczucie, spowodowane bycmoze tym, ze ja do starych wyjadaczy nie naleze..?

Pozdrawiam i mam nadzieje, ze nie urazilam bo nie to bylo celem.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia