• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Listopad 2012

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Listopad 2012

• Wątek zamknięty
  • Listopad 2012
  • Re: Listopad 2012

paulina1377 > 26-09-2012, 16:00

Ale weź też pod uwagę, że chyba częściej jednak jest tak, że au pair z Polski, dobrze trafiają Chociaż ostatnio czytałam, że jest masakrycznie dużo rematchy :/ Czytałam też dzisiaj, na blogu jednej au pair, że na początku było ok, a teraz jest nie do zniesienia, do tego stopnia, że jej host mama zabroniła jej podczas au pairowania korzystać z komputera, skype'a, facebooka... W sensie jak zajmuje się dziećmi, nawet kiedy mają drzemkę :/ Do tego zrobiła jej wykład, że nie ma za grosz kultury i jest niewdzięczna :/ Ja dziękuję, bardzo za taką host mum :/ Trochę mnie to zmartwiło :/ Ostrożność i czujność przy wyborze host family!

scatty1626 > 26-09-2012, 17:10

Opwiem Wam na moim przykładzie. Wyjechałam do stanów 13 sierpnia 2013 roku. To był mój drugi match. Chciałam bardzo wyjechać i nie zastanawiałam się za bardzo nad tym co to za rodzina, fakt faktem miałam lekkie wątpliwości, ale doszłam do wniosku, że to tak zawsze będzie i zgodziłam się przyjechać do nich.

Po przyjedzie wszystko okazało się inne niż myślałam i tym o to sposobem od tygodnia jestem w rematch. A więc zastanówcie się nawet 10razy nad tym czy chcecie aby na pewno lecieć do tej rodziny, ale mimo wszystko wszystkiego i tak dowiecie się dopiero jak przyjedziecie do Waszego "nowego" domu.

zyczę wam wszystkim powodzenia!!!

madz > 26-09-2012, 17:32

To prawda na rodziny trzeba bardzo uważać. Ja miałam ostatnio na profilu fajną rodzinę, ale tylko na pierwszy rzut oka.

paulina1377 > 26-09-2012, 20:42

[quote name="scatty1626"]Opwiem Wam na moim przykładzie. Wyjechałam do stanów 13 sierpnia 2013 roku. To był mój drugi match. Chciałam bardzo wyjechać i nie zastanawiałam się za bardzo nad tym co to za rodzina, fakt faktem miałam lekkie wątpliwości, ale doszłam do wniosku, że to tak zawsze będzie i zgodziłam się przyjechać do nich.

Po przyjedzie wszystko okazało się inne niż myślałam i tym o to sposobem od tygodnia jestem w rematch. A więc zastanówcie się nawet 10razy nad tym czy chcecie aby na pewno lecieć do tej rodziny, ale mimo wszystko wszystkiego i tak dowiecie się dopiero jak przyjedziecie do Waszego "nowego" domu.

zyczę wam wszystkim powodzenia!!![/quote]

Czytałam Twojego bloga, sytuacja jest tragiczna :/ Nie pozostaje mi nic innego jak trzymać za Ciebie kciuki

anka2356 > 26-09-2012, 21:58

Idzie się nieźle wystraszyć czytając niektóre opowieści... Zwłaszcza jeśli chodzi o USA - wiadomo, takie sytuacje nigdzie nie są miłe, ale będąc w europie jakoś tak łatwiej "uciec". A tam niestety, nawet czekając na rematch trzeba się trochę pomęczyć... W takim sytuacjach mam nadzieję, że trafi mi się rodzina która już miała au pair - wiem, że będzie się trzeba dostosować do pewnych standardów, ale mając do niej kontakt można się upewnić, czy rodzina oby na pewno jest w porządku i nie będzie trzeba po misiącu uciekać... A jeśli nie bądą chcieli dać kontaktu do byłej au pair to znak, żeby od razu powidzieć stanowcze NIE

scatty1626 > 26-09-2012, 23:49

Dałam radę i przeżylam mam andzieję, że żadnej z Was to nie spotka. Co do tego że najlepiej brać te które miały już au pair, ja byłam 4 z kolei au pair w ich domu i nikt mnie nie uświadomił jak to jest... taka mentalnośc chyba au pair, że władują Cię na minę... Ale może nie wszystkich )

Dziewczyny nie ma co sie załamywać i przejmowac trzeb podnieść głowę do góry i dokończyć to co się zaczęło. W moim przypadku na pewno znajdę nową rodzinę i dokończe ten rok w stanach bo przeciez nie przyjechałam tutaj na 2 miesiące hehe

Całuję!!!

paulina1377 > 27-09-2012, 11:23

Gratuluję odwagi i determinacji! Ja pewnie po takich cyrkach poddała bym się i wróciła do Polski :/ No, ale, ale CO NAS NIE ZABIJE TO WZMOCNI!

adziszkowa > 27-09-2012, 21:32

No i na moim profilu pojawił się bilet.... szok! wylot 12 listopada o 9:35 z warszawy przez frankfurt o 13:30 do NYC nie wierzę!

adziszkowa > 27-09-2012, 21:40

p.s dostałam dziś list od host family z listem i rysunkiem jednej z dziewczynek, którą będę się opiekować. Ale się wzruszyłam! naprawdę

paulina1377 > 27-09-2012, 22:15

Gratuluję Ci przeogromnie! Oby i mi się poszczęściło :/
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia