-
-
Re: kontakt z rodziną przed przyjazdem
marvellous > 20-09-2012, 0:09
moja rodzina kontaktowala sie ze mna co 2 tygodnie na skypie a co tydzien czasami czewsciej na mailu. Nie powiem, bylo to i moze dobre zeby sie poznac, bla bla ale nie lubilam tych dni kiedy sie umawialismy bo dla mnie to sie liczylo ze stresem, kolejnym zaklopotaniem - ciezko mi bylo rozumiec ich brytyjski przez skypa i w ogole! -
rockowawaga > 20-09-2012, 14:37
Dzięki za odpowiedziKamień spadł mi z serca. Osobiście preferuję ludzi otwartych, wygadanych...a tu rodzinka konkretna. Być może po prostu nie mają czasu. Praca, dzieci, dom, pasje. Muszę to po prostu zrozumieć. Mam podobną obawę jak panama. Okaże się wszystko w praniu. Już nie mogę się doczekać. -
Saiisuke > 20-09-2012, 15:40
Z moją hiszpańską rodziną kontaktowałam się dwa razy na skype w maju, potem wymieniliśmy kilka konkretnych maili na temat godzin lotów itp, a w lipcu już u nich byłam. Rodzina była bardzo konkretna i profesjonalna w wiadomościach i tacy też okazali się w rzeczywistości.
Z włoską rodziną rozmawiałam na skype też dwa razy, wymieniliśmy jednak więcej maili, pytali o moje studia i sprawy tego typu. Rodzina okazała się znacznie bardziej towarzyska niż w wiadomościach, ale też nie był to perfect match -
CamilaAnaB > 20-09-2012, 19:03
Z moja host mama rozmawialam raz na Skype. Po czym napisalysmy do siebie z 2,3 wiadomosci. A dwa tygodnie pozniej juz bylam w MadrycieJest mila, taka jak podczas rozmowy. Ale towarzyskosc... nie. Ona <3 internet -
rockowawaga > 20-09-2012, 19:32
Istotne informacje dotyczące mojego pobytu, warunków itp. otrzymałam. Ale mam wiele pytań odnośnie dzieci, zwyczajów rodziny, pasji. Z drugiej strony myślę sobie, że będziemy mieć wystarczająco dużo czasu, by się poznać. Dobrze, że na ludzi nie ma reguły. Niespodzianki sprawiają, że życie jest ciekawszeno, nie?
Ale że to mój pierwszy wyjazd...już się nie mogę doczekać