• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

szanse

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• Masz pytanie? Napisz je tutaj!

• szanse

• szanse
  • Re: szanse

reinesse > 01-09-2012, 23:19

faktycznie masz rację nie warto płacić agencji jak można znaleźć samemu rodzinę i po kontakcie z nią mieć praktycznie taką samą pewność jak i z agencją

PolishGirl > 02-09-2012, 1:20

[quote name="reinesse"]faktycznie masz rację nie warto płacić agencji jak można znaleźć samemu rodzinę i po kontakcie z nią mieć praktycznie taką samą pewność jak i z agencją [/quote]

nawet agencja nie da Ci gwarancji, że trafisz na dobrą rodzinę i porządnych ludzi i miłe dzieci.

Ja jednak jechałam z agencji do UK.nie miałam się kogo podpytać o formalności dotyczące takiego wyjazdu. z resztą rodzina by mnie nie puściła "tak w ciemno".a jak powiedziałam, że jadę przez agencję to zmiękli. Wiadomo, że agencja wzięła kasę tylko za udostępnienie nam naszych kontaktów. a resztę omawialiśmy już między sobą przez Internet i telefon.

Moja host rodzina zgłosiła się jak jeszcze nie miałam pełnej aplikacji w agencji!więc bardzo szybko. Od rozpoczęcia procedury do mojego wyjazdu minęło zaledwie 2 m-ce.

marvellous > 02-09-2012, 20:13

ja jak wyjezdzalam tez mialam takie mysli ' a co jelsi mi rodziny nie znajda' pytalam agencje i to sie nie zdaza zeby ktos nie wyjechal ( chyba ze klamala ;p)

sp[oko znajdziesz rodzine, jak nie za tydzien i za miesiac to za 3 miesiace ale bedzie

kajtuś > 02-09-2012, 20:40

[quote name="marvellous"]ja jak wyjezdzalam tez mialam takie mysli ' a co jelsi mi rodziny nie znajda' pytalam agencje i to sie nie zdaza zeby ktos nie wyjechal ( chyba ze klamala ;p)

sp[oko znajdziesz rodzine, jak nie za tydzien i za miesiac to za 3 miesiace ale bedzie [/quote]

Boze, pocieszylas mnie tym, bo sam mam cykora... Niedlugo rok szkolny, tzn. za miesiac, a ja musze sie wypisac lub nie... Mam nadzieje, ze pojade...

Jak sie do mnie w pon nie odezwa to sie zalamie, tym bardziej, ze jedna kolezanka z forum skladala i otrzymywala to samo w ten sam dzien...

Do niej sie znow odezwali, do mnie mieli, ale cisza... Moze niepotrzebnie dramatyzuje, ale w koncu facetom trudniej...

reinesse > 02-09-2012, 22:46

to super! dziękuję wszystkim za odpowiedzi, mam jeszcze baaardzo dużo czasu, bo dopiero po maturach chce wyjechać, ale wole wiedzieć czy mam już coś planować i najważniejsze... czy rozmawiać z rodzicami :lol: do tej pory myślałam, że najtrudniej będzie się na to załapać, ale teraz myślę, że największym problemem będzie przekonanie rodziców 8O
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia