• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Angielskie jedzenie

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Angielskie jedzenie

• Angielskie jedzenie
  • Re: Angielskie jedzenie

Saiisuke > 02-08-2012, 19:54

Moi angielscy hości jedli bardzo zdrowo, warzywa to była podstawa, mięso i ryby tylko gotowane na parze, brak soli, dużo produktów typu "organic". Czasem musiałam sobie na talerzy dodać pieprzu czy innej przyprawy, ale ogólnie było bardzo dobre i do tego schudłam, więc same plusy

ayumi_ > 31-08-2012, 21:00

nie no, jedzenie tutaj to porażka, tak jak wyżej, wszystko z zamrażalnika, gotowe, niezdrowe - MASAKRA :/

kajtuś > 31-08-2012, 21:39

[quote name="ayumi_"]nie no, jedzenie tutaj to porażka, tak jak wyżej, wszystko z zamrażalnika, gotowe, niezdrowe - MASAKRA :/[/quote]

Ja to sie dziwie, ze im nie przeszkadza tak jesc : )

margerich > 31-08-2012, 22:11

Fish pie jest dobre!

ayumi_ > 01-09-2012, 23:13

[quote name="kajtuś"]
    [quote name="ayumi_"]nie no, jedzenie tutaj to porażka, tak jak wyżej, wszystko z zamrażalnika, gotowe, niezdrowe - MASAKRA :/[/quote]

Ja to sie dziwie, ze im nie przeszkadza tak jesc : )[/quote]

ja to samo, ale wiesz, jak się pracuje to sie nie ma czasu :/

no ale ja bym tak nie mogla... a teraz musze, staram sie cos kupowac zblizonego do tego, co jadam w PL..

kajtuś > 02-09-2012, 2:31

[quote name="ayumi_"]
    [quote name="kajtuś"]

Ja to sie dziwie, ze im nie przeszkadza tak jesc : )[/quote]

ja to samo, ale wiesz, jak się pracuje to sie nie ma czasu :/

no ale ja bym tak nie mogla... a teraz musze, staram sie cos kupowac zblizonego do tego, co jadam w PL..[/quote]

Ale jak rodzice w PL pracuja, to co, tez wszystko mrozonki na obiad? Chyba nie... Zalezy jaki jeszcze kto ma system pracy, ale no tam podobno wiekszosc na mrozonkach zyje...

ayumi_ > 02-09-2012, 12:45

w sumie racja... inna kultura po prostu..

ja to bym sobie zjadła schaba buhahahah ^^ a w domu wyzywałam, że co chwila jest :/

kajtuś > 02-09-2012, 13:22

[quote name="ayumi_"]w sumie racja... inna kultura po prostu..

ja to bym sobie zjadła schaba buhahahah ^^ a w domu wyzywałam, że co chwila jest :/[/quote]

Hahahaha dokladnie. Nie ma jak u mamy

Zawsze sie narzeka na schabowego, mielonego, wieczna mizeria czy buraczki, czlowiek ma dosc.

Nie chce tykac, bo za czesto.

Ale w porownaniu do tych mrozonek, to jest cos pysznego

ayumi_ > 02-09-2012, 16:24

[quote name="kajtuś"]
    [quote name="ayumi_"]w sumie racja... inna kultura po prostu..

ja to bym sobie zjadła schaba buhahahah ^^ a w domu wyzywałam, że co chwila jest :/[/quote]

Hahahaha dokladnie. Nie ma jak u mamy

Zawsze sie narzeka na schabowego, mielonego, wieczna mizeria czy buraczki, czlowiek ma dosc.

Nie chce tykac, bo za czesto.

Ale w porownaniu do tych mrozonek, to jest cos pysznego [/quote]

niebo w gębie !! haha

PolishGirl > 06-09-2012, 23:34

Ja gotuje z hostem. nic praktycznie nie umialam sama zrobic. ale jak zobaczylam raz to juz jest git. wszystko gotowe z zamrazarki albo lodowki do piekarnika, warzywa z mikrofali i gotowe. dziecko by zrobilo. nie to co w PL-nasz stopien trudnosci jest o wiele trudniejszy.czasami jedzenie jest troche mdle bo nie uzywaja przypraw. tylko troszke soli, piperzu. ale nie narzekam. lodowka zawsze na full. ale sporo sie marnuje-bo sie psuje, albo nie dojadaja i wszystko idzie do smietnika. wieksza czesc smieci to food. i nigdy nic odgrzewanego. jak zostaje to do smieci. OMG. w domu nigdy tego nie robilam.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna