• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

konto bankowe

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• konto bankowe

• konto bankowe
  • Re: konto bankowe

tosia_ > 01-08-2012, 11:18

Zalozenie najprostszego konta bankowego np. Barclaysie jest bezplatne, bez zadnych ukrytych oplat, czy paragrafow pisanych malym druczkiem. Bez sensu trzymac pieniadze w domu, skoro mozna je bezpiecznie ulokowac na koncie i jeszcze czerpacz korzysci w postaci oprocentowania. Zreszta, tutaj czesto uzywa sie kart, sa potrzebne chociazby do zabukowania biletu lotniczego, czy kupowania na e-bay'u.

Nitka > 03-09-2012, 0:42

Popieram przedmówczynię. Ja zawsze zakładam sobie konto na miejscu. Z reguły mają specjalne oferty dla młodzieży i prowadzenie konta jest bezpłatne. Po prostu trzeba trochę popytać.

Jarzebinka > 05-11-2012, 3:21

a jak jest z tym kontem w Stanach. Lepiej zalozyc tu czy tam? Moi rodzice bd wysylac mi co miesiac kase, dlatego nie wiem jak to rozwiazac...

Nimell > 05-11-2012, 6:26

Ja założyłam konto walutowe przed wyjazdem i wcale z niego nie korzystam. Mam konto tutaj w Bank of America a jak chcę wykorzystać pieniądze które mam na moim polskim koncie (takim zwykłym) to po prostu płacę swoją polską kartą.

Jarzebinka > 05-11-2012, 12:11

A nie ma problemu z wyplaceniem kasy? Duza prowizja? Przeliczanievwalutowe kozystne?

Nimell > 06-11-2012, 0:30

Nie ma gdzie wypłacić z banku PKO, tylko płatność kartą.

Jarzebinka > 06-11-2012, 3:35

a przelewanie kasy z PKO na konto amerykańskie? Bede dostawac od rodziców co miesiąc kase i nie wiem jak to rozwiązać...

Nimell > 06-11-2012, 4:01

Przelewanie pieniędzy z polskiego konta na amerykańskie się nie opłaca bo po pierwsze strasznie tracisz na przewalutowaniu a po drugie to trwa około 2 tygodni. Najlepszym rozwiązaniem byłoby żeby rodzice przesyłali Ci pieniądze przez Western Union. Ja sama ostatnio wysłałam tyle, że w drugą stronę z USA do Polski kasę i kurs dolara mieli lepszy niż w kantorze u mnie w mieście. Zapłaciłam 15 dolarów za przekaz ale jest to najtańsza i najszybsza droga do wysłania kasy. Sprawdzałam już na prawdę wszędzie. Myślę, że z Polski będzie podobnie.

viki2131 > 06-11-2012, 16:04

no właśnie tu jest duży problem nad którym juz sie zastanawiam. Jak zrobic przelew z USA do Polski zeby nie tracic duzo kasy? Oczywiscie przelew na poskie konto walutowe. Dodam że bede musiala robic ten przelew dosyc czesto...

Jarzebinka > 06-11-2012, 16:18

A jak to się odbywa w Western Union?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna