-
-
Re: Nowa w au pair z metlikiem w glowie - to ja
KrzysztofR > 07-09-2013, 12:34
Witam wasJa równiez jak wiekszość z was planuję wyjechać do Anglii, jak narazie się zastanawiam i boję bariery języcznej, mimo kilku lat nauki języka nie czuję się pewnie.. Obawy sa straszne, ale jak się nie spróbuje to się nigdy nie przekonam. -
Olesya94 > 11-09-2013, 17:19
[quote name="KrzysztofR"]Witam wasJa równiez jak wiekszość z was planuję wyjechać do Anglii, jak narazie się zastanawiam i boję bariery języcznej, mimo kilku lat nauki języka nie czuję się pewnie.. Obawy sa straszne, ale jak się nie spróbuje to się nigdy nie przekonam. [/quote]
hej! odwagi! ;-) ja niedługo wyruszam jako aupair i też masakrycznie się boję bariery językowej...wiem, że będzie ciężko, ale tak to jest początki są zawsze trudne...najważniejsze żeby przez nie przejść ;-) nie zastanawiaj się tylko jedź! -
marysia12 > 26-11-2013, 21:45
Języka najszybciej nauczycie się już na wyjeździe - w przeciągu tygodnia przebywania w Anglii nauczycie się więcej niż w przeciągu paru lat szkolnej nauki, głowa do góry -
maciek0zielinski > 22-08-2014, 19:35
To dobry czas, żeby wyjechać, podszlifujesz język i zobaczysz jak to funkcjonuje. Po takim pobycie u rodziny mętlik z głowy zniknie, i będziesz mogła planować dalsze wyjazdy lub pracę. Powodzenia.