-
-
Re: Au pair world a facebook
eve.marie > 18-07-2012, 12:11
Tak czytam i czytam, a nikt się Ciebie nie zapytał, czy wysyłałaś aplikacje, czy też może czekałaś aż jakaś HF do Ciebie napiszę. Ja zakładając konto na ap-world dostałam w sumie może 10 aplikacji od rodzin, przez okres około 3 miesięcy. natomiast ja sama wysłałam jakieś 400 (!). z czego wiadomo, nie zawsze dostawałam odpowiedzi i nie zawsze pozytywne. w końcu (po poszukiwaniu 3 miesięcy) znalazłam wspaniałą rodzinkę, kupiłam bilet i lecę w sierpniu. właściwie to tylko raz mi się zdarzyło, że HF sprawdziła mój profil, ale znalazłam ich przez brytyjskie gumtree i potem kontaktowałam się przez facebooka. wydaje mi się, że to nie ma żadnego związku z aplikacjami na ap-world.
też jeszcze inna sprawa. jeżeli np. masz w profilu napisane, że nie masz prawa jazdy, nie masz doświadczenia, a najgorsze-że palisz - to nikła szansa, że znajdziesz jakąś rodzinkę. upewnij się, czy wszystko okej, a następnie zacznij wysyłać aplikacje (bo inaczej nikt Cię nie zauważy wśród tylu ogłoszeń)! Powodzenia :mrgreen: -
annjg > 18-07-2012, 19:45
Ah no i nie masz co liczyc na rodzinke z UK jesli w profilu masz zaznaczone ze szukasz kogos na 1-3 miesiace.
Rok temu tak szukalam rodzinki na wakacje i musialam sie naprawde naszukac.
W tym roku, jak zmienilam ze szukam kogos na 6 miesiecy lub dluzej to aplikacje przychodzily hurtowo.
Oni najpierw patrza na czas jaki masz zaznaczony, potem patrza na te krotkie pytania (palenie, prawo jazdy, dostwiadczenie itp) a dopiero potem czytaja twoj profil. Coz, nie ma co gadac ja tez tak robie
Wiec, jak juz powiedzialam- wysylaj aplikacje. Rodzinki maja naprawde duuuzy wybor. -
agawa1503 > 19-07-2012, 13:07
Dziekuje wszystkim za odpowiedzi
Nie bede specjalnie zakladala konta, bo uwazam to za bezsensowne. Bylam ciekawa, czy Wy byc moze mieliscie kontakt ze swoimi kandytujacymi rodzinami na facebook'u, a ja takiego konta przeciez nie mam. Ktos sie pytal czy wysylam aplikacje, tak wysylam, najwidoczniej cos bedzie trzeba zmienic, bo rzeczywiscie Londyn ma ogromne zainteresowanie, a ja chce wyjechac na 6-9 miesiecy, dlatego brak ofert i odzewu jeszcze bardziej mnie smuci.
Tosia, bylabym wdzieczna gdybys podala mi co mam wpisac w wyszukiwarce na facebook'u, by znalezc dokladnie to o czym piszesz. Na razie chociaz zabacze z konta kogos znajomego jak to wyglada -
margerich > 19-07-2012, 17:25
Spokojnie. Trochę cierpliwości i silne dążenie do celu ! Z pewnością znajdziesz rodzinkę z Londka. Ja znalazłam w przeciągu miesiąca, a też miałam świadomość, że to graniczy z cudem, bo zainteresowanie jest wielkie. Jak się nie uda, to postaraj się poszukać rodzinki mieszkającej pod Londynem. Powodzenia ! -
Piotr > 19-07-2012, 18:58
[quote name="margerich"]Spokojnie. Trochę cierpliwości i silne dążenie do celu ! Z pewnością znajdziesz rodzinkę z Londka. Ja znalazłam w przeciągu miesiąca, a też miałam świadomość, że to graniczy z cudem, bo zainteresowanie jest wielkie. Jak się nie uda, to postaraj się poszukać rodzinki mieszkającej pod Londynem. Powodzenia ![/quote]
Zgadza sie,ja bym ci nawet proponowal znalezc rodzine pod Londynem.Ja mam 20km do Londka a cena za dojechanie pociagiem na waterloo + tube na 6 stref (czyli na caly Londym) 7,9£(z karta railcard) .Mam powrotny bilet do domu,jak rowniez caly dzien na tube.
Cisza w przeciagu tygodnia,aczkolwiek bardzo duzo au-pair w mojej okolicy,wiec nie da sie nudzic.Cena biletu na metro na caly dzie chyba bedzie wiecej kosztowac niz 7,9£,raz kupilem na 4 strewy na caly dzien i mnie kosztowalo 7,7£.
Nawet oszczedniej mieszkac z dala Londka.Jeszcze jeden plus mieszkania z dala.Sa promocie 2 bilety za 1(na np.London Eye ja bylem na 4 stadionach pilkarskich kupujac taki bilet,niemal wszystkie atrakcie obejmuje ta promocja) jesli tego dnia przyjechalo sie pociagiemZ jakas inna au-pair macie bilety po 50%.
Zastanow sie czy chcesz Londyn.Zwiedzanie kosztuje,a mozna miec bilet 2za1 majac bilet na pocig.J
esli chcesz duzo zwiedzac,to ja bym proponowal mieszkac na przedmiesciach. -
angelaa > 19-07-2012, 22:24
kontynuując wątek facebooka, to kilka razy mi się zdarzyło, że dostawałam wiadomości 'widzieliśmy Twoj profil na apw..', także czasami jest tak, że rodzinki szukają danej osoby w internecie -
Saiisuke > 20-07-2012, 19:47
Na aupair world nie podalam swojego prawidzego nazwiska, wiec na fb mnie nie mogli znajdywac zadni potencjalni hosci. Tylko jedna babka, z ktora gadal na aupair world chciala, zebym ja dodala na fb. Rodzine znalazlam bez pomocy fejsa, wiec Ty tez spokojnie bez tego znajdziesz.