• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Bezpieczeństwo bez agencji?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Administracja

• Kosz

• Bezpieczeństwo bez agencji?

• Bezpieczeństwo bez agencji?
  • Re: Bezpieczeństwo bez agencji?

maarleeenkaa > 04-06-2012, 16:56

Z tego co zauważyłam facet ma również konto na au pair world, bo wszystkie podane przez Ciebie informacje się zgadzają i jest tam wzmianka jedynie o Bercie ... Sprawdź go lepiej, bo jeśli rzeczywiście coś kręci to nie ma co tracić czasu jest bardzo dużo rodzin, które nadal szukają kogoś na wakacje, więc masz pole do popisu

blackcar > 04-06-2012, 18:47

scamem mi wieje troche....! zapytaj o rozmowe na skype

jezyk typowy dla scamow a jeszcze te imiona dzieci. ja bym na twoim miejscu sobie to olala

allie > 04-06-2012, 19:20

Na Twoim miejscu bym to olała. Błędem było zarejestrowanie się na takich stronach jak easyaupair i kangarooaupair bo masa oszustów wysyłało do mnie maile.

Wszystkie wyglądały podobnie do tego co zamieściłas tutaj, 2 razu dostalam ten sam mail, tylko z innymi imionami.

kwiatograjka > 04-06-2012, 21:55

Właśnie dostałam maila od Xaviera. Jak myślicie, czy jest coś z tym nie tak...?

"Dear Anna-Maria,

I'm sorry I would like to answer faster, but I'm having a very busy day. About your Spanish, don't be worried. You can practice with us. I speak English, and in case of emergency we can speak in English. My wife doesn't speak English so you will have an excellent occasion to practice.

With children we prefer the use of English. I must have to say you that at home in fact we speak Catalan, but we are going to change while been with us to give you the opportunity to listen. I'm going to look for Spanish courses or perhaps conversation groups, could be appropriate for you, if you want.

About timetable...i prefer no put scheduled times, our intention is that you spend a couple of hours/day with children in the afternoon the days that they have planned activities. These days you will have time for you during the morning after bring them to the activities.

The days without activities you will share the mornings and lunch time and when Montse arrive you will have the afternoon and evening free.

Montse and I work in Barcelone, the children rest in Sant Cugat (their activities are planned there).

If you need mor information or want to do more questions, please do not hesitate to contact us.

Regards"

Już nic nie wiem. Napisałam do niego z pytaniem o skype'a, poprzednie aupair'ki i te nieszczęsne dzieci.

Jedna z Was pisała coś o umowie... Jak to wyglądało...?

blackcar > 05-06-2012, 0:58

scam jak nic, piszesz o au pair i skype a oni olewaja te pytania i mydla oczy czyms innym))

OLEJ TO bo i tak predzej czy pozniej ci to nie wypali, a po co masz sie stresowac i meczyc sie;p

kwiatograjka > 05-06-2012, 18:09

A właśnie że wypali! Może. Lepiej nie zapeszać...

W każdym razie słuchajcie co się okazało!

Zapytałam się go wprost o co chodzi z tym podwójnym nazwiskiem, ilością dzieci i w ogóle... I okazało się, że po prostu to ja błędnie przypisałam go do błędnego profilu na easyaupair i world (na tym w ogóle nie ma a tamten drugi xavier miał). Tak teraz do tego doszłam... Bo wysłał do mnie na easy wiadomość prywatną, taką dłuższą, że jest zainteresowany i podpisał się xavier i dał maila. No więc ja poszukałam w rodzinach do których wysłałam te 'intro messages' i był tam jeden xavier i akurat wyszło że także miasteczko Barcelony. No i błędnie przypisałam to wszystko. A mój być może przyszłego host ojciec jako swój nick czy coś takiego na easy miał nie xavier ale nuvias (jego nazwisko). Na profilu nie miał zdjęć, a teraz mi wysłał... Wszystko się wyjaśniło... chyba Napisał mi nawet, że już szuka dla mnie kursu hiszpańskiego, czy czegoś w tym stylu, bo się go o to pytałam...

Co teraz o tym sądzicie...? Mogę mu ufać...?

maarleeenkaa > 05-06-2012, 18:39

Skoro pomyliłaś profile, to w sumie wszystko wyjaśnia ja jednak nadal obstawiam przy tym, żebyś wypytała o poprzednie au pairki, bo w końcu my tej rodziny nie znamy więc nie za bardzo możemy sugerować Ci co masz zrobić

kwiatograjka > 05-06-2012, 18:49

Tylko problem w tym, że nigdy wcześniej aupair nie mieli... Byłabym ich pierwszą...

Już nie wiem...

maarleeenkaa > 05-06-2012, 18:57

Ja w sumie odnośnie takich tematów nadal jestem zielona, więc może dziewczyny coś Ci doradzą w każdym razie powinnaś poprosić o rozmowę, o adres na fb i przy okazji sprawdzić jego znajomych, możesz też zapytać czy ktoś z jego znajomych ma au pair i wtedy ewentualnie porozmawiać z nią ...

Nimell > 05-06-2012, 19:01

Skype to obowiązkowa kwestia jak dla mnie. Nie pojechałabym do kogoś, nie widząc go wcześniej chociaż na skype. Bez szans. Dziwna sprawa z tymi profilami, jeżeli, rzeczywiście pomyliłaś te profile, to widać, że niezbyt ogarnęłaś temat radziłabym Ci się poważnie zastanowić nad tym! Powodzenia
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna