• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

kursy/szkoły/college/ stypendium 500$

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• kursy/szkoły/college/ stypendium 500$

• kursy/szkoły/college/ stypendium 500$
  • Re: kursy/szkoły/college/ stypendium 500$

Blueberry91 > 10-08-2012, 18:36

A wiesz może jakie kierunki wymagają zdanego egzaminu TOEFL a jakie go nie potrzebują i możesz normalnie chodzić na kurs?

I jeśli ktoś wie, jakie w ogóle są kierunki na tych całych uczelniach, tak żeby wymienić te które się pamięta. I czy są jakieś artystyczne, fotografia, film, montaż?

PauliP > 09-10-2012, 15:38

dziewczyny o co chodzi z tymi kredytami bo nie jestem w temacie?

angelaa > 09-10-2012, 15:58

żeby pozytywnie ukończyć program musisz chodzić na jakiś kurs. np na angielski. i musisz wyrobić kredyty, czyli spędzic wystarczającą ilość godzin na tych kursach. czym kurs trudniejszy, tym więcej kredytow dostajesz. czasami kursy nie są kredytowane i wtedy patrzy się tylko na ilość godzin.

mamecia > 10-10-2012, 23:48

1. Boston, Massachusetts

2. $475

3. 20 pazdziernika - 1 grudnia

4. ESL - English as a Second Language

5. http://www.bostonacademyofenglish.com

6. 3 kredyty - 38 godzin bodajze

7. Ja wybralam akurat kurs tylko za 3 kredyty, bo kolejne 3 chce zrobic na innym kierunku, byc moze w innej szkole. Ale BAE ma rowniez do wyboru kurs za cale 6 kredytow, ktore sa wymagane do ukonczenia programu au pair za $695. Jesli chodzi o kursy szkola sie spisala w przygotowaniu kursow dla au pair bo kazdy znajdzie taki kurs na ktory bedzie mogl uczeszczac bo kursy odbywaja sie rano lub wieczorem w ciagu tygodnia badz w soboty rano

adziszkowa > 13-10-2012, 13:43

Mam pytanie do osób z NJ. Lecę za miesiąc do Maplewood NJ 30 min od NYC. Znacie jakies ciekawe szkoly, gdzie odbywają się kursy w okolicy? Macie linki do tych szkoł? za wszelkie informacje z góry serdecznie dziękuje.

panama > 30-10-2012, 16:59

Adziszkowa mam koleżankę w NJ i rozmawiałam z nią wczoraj właśnie na temat kursów. Ona jak i ja czujemy się w pewien sposób oszukane - bo jak Mamecia napisała 3 kredyty 450$ czyli jak widzicie jest strasznie drogo. Ona znalazła jakąś szkołę ale będzie musiała liczyć się z tym, że dopłaca ze swojej pensji. Poza tym idzie do szkoły do której nie chcę - bo nawet nie przypomina college ale na inną po prostu nie ma kasy! Jeśli chodzi o rodzaje kursów to możecie zrobić od kursu angielskiego po kryminalny, pielęgniarski czy szybkiego czytania - po prostu wszystko. Ja chciałam iść do University of Cincinnati tylko że tam jeden kurs to 1500$!

Nimell > 30-10-2012, 17:18

A ja wezmę dwa weekendowy kursy czyli tzw. wycieczki. Jeden weekend daje mi 3 kredyty i kosztuje około 250-300 dolarów z przejazdem i wyżywieniem. Na jeden weekend jadę do Niagara Falls a na drugi to Montrealu. A angielskiego będę się uczyć w bibliotece publicznej za darmo i później mogę zdawać certyfikat za który mi zapłaci rząd. Często są organizowane darmowe kursy angielskiego w różnych szkołach. Doszłam do wniosku, że jak mam się ileś tygodni męczyć ( bo jak się nie zjawisz na jakiś zajęciach to już Ci brakuje godzin do kredytu, chyba, że masz zwolnienie od lekarza) to wolę pojechać sobie gdzieś, zobaczyć parę miejsc a kurs angielskiego znajdę bezpłatny.

panama > 30-10-2012, 19:09

ja też miałam w planach wycieczkę do Chicago i Bostonu, ale 250$ kosztuje sam kurs i sama muszę zapłacić za hotel i dojazd.

Nimell > 30-10-2012, 22:48

jak chcesz do Bostonu to mogę Cię przenocować ;)

panama > 31-10-2012, 0:33

[quote name="Nimell"]jak chcesz do Bostonu to mogę Cię przenocować [/quote]

dziękuję, będę pamiętać
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia