• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Doświadczenia z nauka

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• Wielka Brytania

• Doświadczenia z nauka

• Doświadczenia z nauka
  • Re: Doświadczenia z nauka

Parachute > 10-05-2012, 14:44

Wielkie dzięki dziewczyny! Jestescie kochane.

Ok, zaczynam szukac anglojęzycznej rodzinki

Macie cos do zaaoferowania?

Piotr > 11-05-2012, 0:12

[quote name="Parachute"]Wielkie dzięki dziewczyny! Jestescie kochane.

Ok, zaczynam szukac anglojęzycznej rodzinki

Macie cos do zaaoferowania?[/quote]

Najlatwiej na gumetree i tam gdzie rodziny podaja numer,dzwonisz do nich ze jestes zainteresowana,zadne e-maile.

Jak sie dzwoni to trzeba pamietac ze najlepiej w weeken,ewentualnie esemesy.Moim zdaniem jak wyslesz esemesa,wyglada na to ze jestes bardziej zainteresowana.

Chyba ze cie czas nie goni,to mozesz wiadomosci wysylac,ma sie kontakt z potencjalna rodzina za darmo.Za darmo mam na mysli,nie musisz kupowac czlonkostwa na np. au-pairworld.

Wiec ja polecam gumetree.Rodziny chca CBR (zaswiadczenie o niekaralosci)to jest podstawa.Oczywiscie po polsku oni sobie niech tlumacza.Dobrze by bylo jak by ci obecna hostka,dala bardzo dobre referencje.

Moja rada!

Spedzaj czas z hiszpankami,ja ma glownie hiszpanskich przyjaciol,lub kolumbijczykow.

Wspaniali ludzie dobrze sie bawie i rozmawiam po angielsku.

Osobiscie nie lubie niemieckojezycznych au-pair,kazdy ma swoje upodobania.

Powodzenia w szukaniu rodziny i nauce jezyka.

allie > 11-05-2012, 13:29

[quote name="Piotr"]

Chyba ze cie czas nie goni,to mozesz wiadomosci wysylac,ma sie kontakt z potencjalna rodzina za darmo.Za darmo mam na mysli,nie musisz kupowac czlonkostwa na np. au-pairworld.[/quote]

na au-piar-world nic się nie płaci...

Piotr > 11-05-2012, 22:34

[quote name="allie"]
    [quote name="Piotr"]

Chyba ze cie czas nie goni,to mozesz wiadomosci wysylac,ma sie kontakt z potencjalna rodzina za darmo.Za darmo mam na mysli,nie musisz kupowac czlonkostwa na np. au-pairworld.[/quote]

na au-piar-world nic się nie płaci...[/quote]

Jedna ze stron musi zaplacic 39 euro za 60 dni zreszta zobacz.

"Become a Premium Member!

With a one-off payment of 39 euros, Premium Members are given the opportunity for 60 days to directly contact matching au pairs or host families. The Premium Membership ends automatically. There is no need for a notice of cancellation"

Wiec jesli chcesz miec kontakt do rodzin to placisz,lub dodajesz do ulubionych i biernie czekasz az sie moze ktos odezwie.

Tak to wyglada.Ja na au-pair world rok temu mialem wykupione i bardzo szybko znalazlem rodzine,a sa male aupair ktore szukaja pol roku i nic.To samo jest na greatau-pair.sporadycznie au-pair wykupuje premium,osobiscie sie nie znam au-pair ktora wykupila premium,znaczy tylko ja.

Wiec ja polecam gumetree.

Na facebooku mozesz szukac rodziny,z pewnoscia jestes w jakiejs grupie au-pair na fb tam gdzie meszkasz ,wiec tam sie oglos(chyba ze chcesz zmienic otoczenie).Ostatnio widzialem na fb link http://aupairgarden.com/ nie zagladalem,ale pisalo ze strona darmowa z kontaktami do rodzin i au-pair.

ps widze ze cenzuka strony wiec moze tak bedzie widoczne.

www.au pair garden.com

allie > 11-05-2012, 22:45

Nie wciskajmi tu kitu korzystałam z au-pair world pare miesięcy i wiadomości moglam pisać do rodzin kiedy chciałam i ile chciałam... I przeważnie to ja pisałam pierwsza a nie zapłaciłam ani centa...

Dodawac do ulubionych i nic wiecej mozna np na great au pair..

Yoanna > 12-05-2012, 0:51

zgadzam sie z piotrem - jedna ze stron musi miec membership. i wiekszosc rodzin ma! temu mu mozemy do nich pisac bez placenia.

allie > 12-05-2012, 0:54

W takim bądź razie nie spotkałam się z rodziną, która nie miałaby tego kupione :o

zwaracam honor

nonono > 09-11-2012, 2:45

I jak znalazlas nowa rodzinke?
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia