• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Czy dam sobie radę?

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Czy dam sobie radę?

• Czy dam sobie radę?
  • Re: Czy dam sobie radę?

szarakoszula > 30-04-2012, 22:05

[quote name="angelaa"]
    [quote name="szarakoszula"]A to nie wiedziałam nic o tym pakiecie premium. Że też ktoś wymyśla takie głupoty... Pff! W takim razie będę korzystać pewnie tylko z pierwszej stronki. W ogóle to bardzo dziękuję za wszystkie rady Sama pewnie ogarniałabym to o wiele dłużej haha.

Wiem, wiem, że zdjęcia są dosyć ważne. Zwłaszcza te z dziećmi. Niestety, takich nie mam dużo Bo jakoś specjalnie nie zajmowałam się dziećmi w tej mojej życiowej 'karierze', ekhem. *wstydniś* Tyle co to mam parę zdjęć z małymi kuzynami z jakichś zjazdów rodzinnych, więc prawdopodobnie to właśnie je wrzucę.

Oj, a to z tymi papierami nie wiedziałam, że tak można To znaczy, pewnie i tak je sobie załatwię, żeby mieć na wszelki wypadek. Ale mogę zacząć szukać rodzinki i bez nich

A tak z ciekawości, Angelaa, Ty już byłaś au pair rok temu/wcześniej? I czy wybierasz się w tym roku również? (a jeśli tak, to gdzie ^^?).[/quote]

Po prostu ktoś musi zarabiać na tych stronkach i tyle ale nie wiem czy zauważyłaś, że na greataupair szuka się najlepiej, wszystko jest przejrzyste no i oszuści są tam zminimalizowani do 0.

Nie, nie byłam w zeszył roku. Miałam jechać od Londynu, ale nie wypaliło. W tym roku jadę do Penarth w Walii na kilka miesięcy a później zmienię swoją destynację na jakiś bardziej egzotyczny kraj [/quote]

Zgadzam się, dlatego greataupair spodobało mnie się od pcozątku. Już jedna rodzinka wpadła mi w oko, mimo że przeglądałam sobie tylko wstępnie tak nieuważnie i pobieżnie.

Walia? A wiesz, że najpierw sama myślałam o Irlandii? Ale stwierdziłam, że tam pogoda nie jest tak piękna, jak w słonecznej Hiszpanii. Chociaż teraz sama już nie wiem - bo po dzisiejszych upałach, to ja mam dość i mówię 'pas' hahaha. A co dopiero tam na południu...

Czyli Ty też pierwszy raz au pair? Huhu, a zatem nie jestem jedyna Nawet łapie mnie stres z tego powodu, chociaż jeszcze nie wiadomo czy gdziekolwiek w ogóle pojadę przecież haha. Ale przynajmniej maturą się przestałam przejmować

prettyvisitors > 01-05-2012, 0:04

No, nie jesteś jedyna. Ja też dopiero pierwszy raz w tym roku zamierzam wyjechać.

Trzymam kciuki za to, żeby udało Ci się znaleźć fajną rodzinkę! Najlepiej w Murcji, no...

szarakoszula > 01-05-2012, 12:11

[quote name="prettyvisitors"]No, nie jesteś jedyna. Ja też dopiero pierwszy raz w tym roku zamierzam wyjechać.

Trzymam kciuki za to, żeby udało Ci się znaleźć fajną rodzinkę! Najlepiej w Murcji, no... [/quote]

Dzięki, ja również życzę powodzenia Mam nadzieję, że nam się uda A masz już rodzinkę? I gdzie się wybierasz?

prettyvisitors > 01-05-2012, 15:29

Znalazłam, ale jedynie na miesiąc, właśnie w Murcji. Są zdecydowani w 100%, pozostaje mi jedynie kupić bilet. Teraz szukam czegoś jak tylko skończę u nich.

Nie poddawaj się, na pewno znajdziesz jeszcze rodzinkę!

allie > 01-05-2012, 17:44

Ja na au-pair-world miałam mnóstwo propozycji, polecam szukanie na własną rękę

Powodzenia w szukaniu rodziny i w piątek na maturze!

jedziesz tylko na wakacje czy na cały rok?

szarakoszula > 01-05-2012, 18:25

[quote name="prettyvisitors"]Znalazłam, ale jedynie na miesiąc, właśnie w Murcji. Są zdecydowani w 100%, pozostaje mi jedynie kupić bilet. Teraz szukam czegoś jak tylko skończę u nich.

Nie poddawaj się, na pewno znajdziesz jeszcze rodzinkę! [/quote]

Szczęściara W takim razie powodzenia tam, na pewno sobie poradzisz! Miło byłoby mi znaleźć coś blisko tej Twojej Murcji, ażebym miała kogoś polskojęzycznego ^^ w pobliżu, w razie czego (np. jakiejś kryzysowej sytuacji z dzieciaczkami) Ale póki co nic z tej okolicy nie rzuciło mnie się w oczy.

[quote name="allie"]Ja na au-pair-world miałam mnóstwo propozycji, polecam szukanie na własną rękę

Powodzenia w szukaniu rodziny i w piątek na maturze!

jedziesz tylko na wakacje czy na cały rok?[/quote]

Nie-dziękuję! Ech, gdy ktoś tylko wspomina o maturze, to mam ciarki

Jadę tylko na wakacje, potem studia w moim rodzinnym mieście. Tylko że właśnie dzisiaj sprawdzałam, do kiedy muszę zostać w Polsce, aby się dostać na uniwersytet i wcale mnie to nie pocieszyło :/ Bo minimum do 12 lipca, aż złożę papiery i mnie zaaplikują. Czyli cały czerwiec przepada i praktycznie połowa lipca! Zastanawiam się czy mogłabym to jakoś obejść, ale pewnie nie...

A Ty Allie też gdzieś wyjeżdżasz w tym roku?

allie > 01-05-2012, 18:40

Lecę 30stego czerwca na wyspę Man, ale na rok albo dłużej : )

Szkoda, że chcesz tylko na wakacje bo bym miała fajną rodzinkę dla Ciebie

prettyvisitors > 01-05-2012, 18:46

[quote name="szarakoszula"]

Szczęściara W takim razie powodzenia tam, na pewno sobie poradzisz! Miło byłoby mi znaleźć coś blisko tej Twojej Murcji, ażebym miała kogoś polskojęzycznego ^^ w pobliżu, w razie czego (np. jakiejś kryzysowej sytuacji z dzieciaczkami) Ale póki co nic z tej okolicy nie rzuciło mnie się w oczy.[/quote]

Ależ dziękuję! No, byłoby ogromnie miło. Rodzinka rzeczywiście bardzo przyjazna, już nie mogę się doczekać wyjazdu.

Ale mówię Ci, że coś znajdziesz, wystarczy trochę temu czasu poświęcić. No i proponowałabym poszukiwania na własną rękę.

[quote name="szarakoszula"]

Nie-dziękuję! Ech, gdy ktoś tylko wspomina o maturze, to mam ciarki

Jadę tylko na wakacje, potem studia w moim rodzinnym mieście. Tylko że właśnie dzisiaj sprawdzałam, do kiedy muszę zostać w Polsce, aby się dostać na uniwersytet i wcale mnie to nie pocieszyło :/ Bo minimum do 12 lipca, aż złożę papiery i mnie zaaplikują. Czyli cały czerwiec przepada i praktycznie połowa lipca! Zastanawiam się czy mogłabym to jakoś obejść, ale pewnie nie...[/quote]

Oh, ja też, przeżywam właśnie jakiś przedmaturalny kryzys.

Przecież papiery zdaje się może Ci ktoś zawieść? Wystarczyłoby zostawić wszystkie niezbędne papiery.

szarakoszula > 01-05-2012, 19:19

[quote name="allie"]Lecę 30stego czerwca na wyspę Man, ale na rok albo dłużej : )

Szkoda, że chcesz tylko na wakacje bo bym miała fajną rodzinkę dla Ciebie [/quote]

Poważnie? Rok nie wchodzi w grę. Szkoda... Hmm, a nie chcą może kogoś tylko na wakacje? ^^

A tak z ciekawości, jedziesz pierwszy raz? (jeśli tak, i to od razu na rok, to gratuluję odwagi Ale pewnie znasz dobrze język. Ja pod tym względem nie czuję się specjalnie mocna, ale mam nadzieję, że JAKOŚ sobie poradzę.Chociaż szczerze mówiąc, to liczę na wyrozumiałość i dobre serce mojej przyszłej rodzinki haha).

[quote name="prettyvisitors"]Ależ dziękuję! No, byłoby ogromnie miło. Rodzinka rzeczywiście bardzo przyjazna, już nie mogę się doczekać wyjazdu.

Ale mówię Ci, że coś znajdziesz, wystarczy trochę temu czasu poświęcić. No i proponowałabym poszukiwania na własną rękę.[/quote]

Wiem, wiem, zacznę szukać sama. Już się rozglądam powoli.

[quote name="prettyvisitors"]Oh, ja też, przeżywam właśnie jakiś przedmaturalny kryzys.

Przecież papiery zdaje się może Ci ktoś zawieść? Wystarczyłoby zostawić wszystkie niezbędne papiery.[/quote]

No właśnie powiem Ci szczerze, że nie wiem :/ Moja polonistka powiedziała mi, że trzeba przyjść osobiście z dowodem, bo inaczej się nie da, i moja rodzina nawet gdyby chciała mi pomóc, to pocałuje klamkę. Irytuje mnie w ogóle ta cała procedura ze studiami, wszystko się przeciąga i tyyle trwa, że szok. Jakby nie mogli tego jakoś szybciej zrobić.

prettyvisitors > 01-05-2012, 19:28

Ja sprawdzałam na stronie UŚ i znalazłam tam taką informację "Jeżeli po otrzymaniu informacji o zakwalifikowaniu na pierwszy rok studiów nie będziesz mógł/a osobiście dokonać wpisu i złożyc dokumentów, pamiętaj aby upoważnić(wzór upoważnienia) do tego inną osobę."

Tak więc zostawiaj papiery rodzince i szukaj hf od czerwca. Mogę się nawet hostów zapytać czy ktoś z ich znajomych nie potrzebuje au pair.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia
  • Następna