• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

samochód

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• samochód

• samochód
  • Re: samochód

Piotr > 01-05-2012, 18:50

Widac ze uparta jest,zadne argumanty nie dzialaja,nawet maz jej nie przekona.Jesli ktos jest upartu jak osiol,to przekonanie takiej osoby jest niemal niemozliwe.

sikorkaxx > 01-05-2012, 23:45

Ok, czy im mowilas ze umawialiscie sie inaczej przed wyjazdem?czy wozisz dzieci? Moze Im tez szkoda Kasy aby cie dopisac do ubezpieczenia samochodu?

paullusia > 02-05-2012, 2:27

oczywiscie, to był argument numer jeden- umawialismy sie inaczej,a co do ubezpieczenia to jestem wpisana.

WhiteDove > 09-05-2012, 12:39

Ja miałam podobną sytuację z tym, ze byłam dupa wołowa i powiedziałam "no trudno, bywa". Ale teraz żałuję... Gdybym była drugi raz w takiej sytuacji to bym powiedziała, ze albo dotrzymują umowy, albo bye, bye... Co by oni zrobili jakbyś Ty przyjechała i nagle oświadczyła, że zmieniłaś zdanie i chcesz mieć wolne piątki popołudniu?

MadameRose > 09-05-2012, 14:18

[quote name="sikorkaxx"]Ok, czy im mowilas ze umawialiscie sie inaczej przed wyjazdem?czy wozisz dzieci? Moze Im tez szkoda Kasy aby cie dopisac do ubezpieczenia samochodu?[/quote]

A to za się płaci? Dobrze wiedzieć. Moja host rodzina właśnie to załatwia dla mnie. Jak myślisz, jaki to koszt?

Tina > 10-05-2012, 22:21

Ja dużo piszę z moją hostką o ubezpieczeniu, bo ona kombinuje jak obniżyć koszty. Bo podobno to bardzo drogie.

A w Cali przez 20 miesięcy jeżdzilam bez ubezpieczenia....a jeździłam bardzo dużo.

paullusia do do Twojej sytuacji...to ja bym porozmawiała z LCC o tym. Bo coś innego jakby od początku mówili, że nie bedziesz miała samochodu, a co innego jak zmienili decyzję podczas Twojego pobytu.

A jakieś środki komunikacji publicznej masz blisko?

paullusia > 03-06-2012, 22:33

Sprawa się wyjaśniła i doszło do tego , że naprawili taki swój, bardzo bardzo stary samochód i mogę go używać Odpowiadając na Twoje pytanie o środki lokomocji- autobusy, których godziny są fatalne, ale jakby nie było na przystanek musze też dojechać -hehe, bo jest w innej miejscowości. Dzieki wszystkim za rady.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Poprzednia