-
-
Re: BRAK RODZIN !
Efka87 > 15-04-2012, 15:05
Amen.
Dobrze napisane blonde -
Piotr > 15-04-2012, 15:26
Trzeba to wyprostowac bo zaszlo to za daleko i nie na temat.Autorka tego tematu czeka na pomoc,a nie czytanie wymiany zdan.
Czasami trzeba uzyc mocniejszych slow zeby wyrazic opinie na jakis temat.Zyjemy w wolnym kraju wiec kazdy ma prawo do wyboru programu,ale tez nam to pozwala komentowac dany program.
Nie zawsze od programu zalezy ile sie oczekuje na match,ale od filmiku,zdjec,listu itp. bardzo wazne sa nasze zainteresowania,program dobiera au-pair do rodzin rowniez pod wzglendem zainteresowan.Moja zlą opinie na temat CC powoduje najbardziej to ze dali obietnice bez pokrycia.Raczej wiedza ile rodzin jest gotowa na male au-pair i mial bym lepsza opinie na ich temat jesli by mi powiedzieli ze znalezienie rodziny nie bedzie latwe,a nie ze z pewnoscia znajde.W tym samym czasie chcialem sie do Proworku zarejestrowac,po opisaniu doswiadczenie itp napisali mi ze nie podejmuja sie szukania rodziny dla male bo moga nie znalezc.Wiec moge byc sfrustrowany i uzywac mocnych slow pod adresem CC jesli zrobili by tak jak Prowork zostal bym au-pair w UK 6 miesiecy wczesniej.Wiec moja bardzo zla opinia na ich temat jest jak najbardziej uzasadniona. -
Efka87 > 15-04-2012, 15:34
Dobrze Piotr, już wszystko wiemy i życzymy powodzenia w szukaniu! Na pewno i na Ciebie przyjdzie pora
Wracając do autorki wątku - zapytaj w agencji co jest grane. Wydaje mi się, że coś na prawdę jest nie tak. No chyba, że masz termin wyjazdu na październik... ?! -
blonde > 15-04-2012, 15:38
No właśnie, spróbuj jeszcze raz napisać do agencji. Jak w Polsce Ci powiedzą znowu to samo to może uderz do źródła, czyli napisz do agencji w Bostonie. -
Piotr > 15-04-2012, 15:52
Zdecydowanie cos nie gra tym bardziez ze masz tak dobra aplikacje ze ja pochwalili.Jesli w polskim biurze sa bierni i mowia badz ciepliwa,nic ci nie szkodzi skontaktowac sie z Bostonem,a moze pomoga.
Tez pytasz o inne agencje za ktore sie nie placi przed znlezieniem rodziny,obawiam sie ze chyba wiecej nie ma.Gawo nie jest darmowe,ale wspolpracuje z dwoma programami czyli za dwa programy placimy pierwsza rate 350zl,ale to nie jest darmowe.Ja nie znam innego programu zeby byl darmowy.Moze ktos zna??
Na obecna chwile staraj sie wyjasnic co jest grane w CC. -
usaok > 16-04-2012, 16:33
O . jestem zdziwiona tak szybkim zainteresowaniem, odpowiedzia i pomoca dotyczącą mojego postu ; pA więc od początku:
-nie mam żadnych wymagań( zaznaczone do trójki dzieci, psy koty wszystko może być, brak żadnych chorób- okaz zdrowia)
-co do napisania do agencji: Oj jak ja tam dzwonie to pani witają mnie: no cześć Natalia) chyba spróbuję podbić do bostonu, bo tutaj nic nie działaja...
-wiek wiek. wiem że jestem młoda, ale przecież wiele dziewczyn wyjeżdża w moim wieku i problemów nie maja ( mam koleżanke w tym samym wieku która właśnie też stara sie o wyjazd - ma co tydzień match. Nie rozumie tego. porównywałam jej aplikacje ze swoją no i nie widzę jakiś większych różnic- choć wiadome każda aplikacja jest inna..
-myśle właśnie jeszcze o zapisaniu się do Gawo. Bo stwierdzam że jeśli rzeczywiście chce wyjechać i chce trafić dobrze musze zaryzykować;p Najwyżej 350 przepadnie jeśli znajde w innym biurze perfect match !
-myśle jeszcze o zmianie filmiku ( początkowo każdemu się podobał, mnie samej również Jestem przedstawiona na nim taka jaka rzeczywiście jestem. nazwałabym to "bardzo aktywna i towarzyska dziewczyna" i nie wiem czy to czasem nie odstrasza rodzin ALE jak pani w warszawie w cc mi powiedziała że to nie rodziny wybieraja nas, tylko biuro wybiera rodzinom au pair, czyli podsumowując: biuro mnie olewa
dzieki za wsparcie ! -
Efka87 > 16-04-2012, 16:41
A napisz nam jeszcze na kiedy planujesz wyjazd!?
Można gdzieś zobaczyć Twój filmik? -
usaok > 16-04-2012, 16:52
najwcześniej to odrazu po maturach czyli 28 maja. Najbardziej odpowiadałby mi 4 lipiec;p a ostateczna data wyjazdu to sierpień, tak żeby zdązyć na studia w przyszłym roku.filmik na priv -
Efka87 > 16-04-2012, 17:04
Komisja w składzie ja i moja przyjaciółka uważa, że filmik jest mega fajny!!!
3mam kciuki!!! -
usaok > 16-04-2012, 18:51
dzieki dzieki ! ; D mam nadzieje ze wkoncu znajde rodzine i dołącze do grona au pair; )))