-
-
Re: Au Pair 2013!
DominikaDomi > 20-10-2012, 21:52
wymarzone miejsce to okolice D.C, NYC, SF, LA.
przede wszystkim bardzo chcialabym na wschodnie wybrzeze jesli na LA albo SF nie byloby opcji. -
paulaw > 20-10-2012, 21:58
Dla mnie to tylko NYC bo chyba inaczej wcale bym nie poleciała, tylko najpierw skończyła studia a później trafiła byle gdzie. A skoro mam nie iść na studia, to chcę właśnie tam.
A poza tym moja walizka chyba się zepsuła i będę musiała kupić nową. A szkoda, bo taka urocza była i rozpoznawalna. -
alesliw > 20-10-2012, 22:53
Chciałabym NYC, no ale do niego i tak raczej trafię (szkolenie) więc przy wyborze host family (jeśli będę miała możliwość- zawsze może być taka bieda że nie bedę miała za duzego wyboru -,-)będę się kierować tym czy do siebie pasujemy. Jeśli będę czuła że to moja Dream Host family to może byc nawet OHIO (hahaha, ktoś ostrzegał żeby tam nie jechac, bo są straszne nudy). ;-)
a co do walizki, to ja planuje sobie kupic taką torbę na kółkach (jest lżejsza od walizki) lub jak znajdę jakąś walizkę do 3 kg (istnieja wgl takie?). -
merti > 20-10-2012, 22:57
Ja się waham między tą twardą walizką z tworzywa, w której nic mi się nie znieszczy, no ale niestety trochę waży a właśnie taką torbą na kółkachI nie wiem..
A walizka do 3 kg to chyba zły pomysł, bo się zaraz rozleci o ile wgl taka znajdziesz. Przecież te wszystkie usztywnienia (nistety) muszą ważyć -
Nimell > 21-10-2012, 0:22
Nie polecam walizek z tworzywa chyba że to będzie Samsonite, moja pękła już na szkoleniu ;P -
merti > 21-10-2012, 9:40
ALE PECH ! Może miałaś jakiś słabszy egzemplarz czy coś? No bo już na szkoleniuAle dzięki, bo na pewno wezmę to pod uwagę przy wybieraniu walizki Te plastiki są fajne, bo nie przemakają, a zamoknięta walizka to wieelki problem, bo jak nie wysuszysz to po niej ;/ -
balbina > 21-10-2012, 9:56
No tego się spodziewałam : D no i powiem wam, że patrząc na mapę operek np au pair circle no to dużo operek ejst właśnie w tych iejscach o których pisałyście http://aupaircircle.com/map/, także to jest możliwe
Hmm a ja walizkę chyba wezmę taką zwykłą, materiałową. Ja nigdy nie wiem ale nie martwiłam się o przemoczenie ;o one są z tworzywa sztucznego, także szybko schną. Nie wiem czy piszesz o deszczu czy o czym, ale raczej z lotniska bagaż trafie od razu do autokaru(?) gdzie jest transport do hotelu, więc aż tak nie zmoknie : ) -
madz > 21-10-2012, 11:28
O boże dziewczyny ale tu napisałyście, nie dam rady tego chyba nadrobić. Ledwo żyję, chora jestem, w pracy dużo roboty, na uczelni też sporo już mam do nauki. A czasu coraz mniej...
Za tydzień w piątek i sobotę mam dwu-dniowe szkolenie z pracy i animacji czasu dzieci ;)
Przy okazji informuję że zmienił się adres mojego bloga: http://usa-time.blogspot.com -
paulaw > 21-10-2012, 11:52
W przypadku walizki to trzeba naprawdę rozsądnie wybierać. Moja walizka wytrzymała dwa wyjazdy (żaden nie wymagał lotu samolotem, a tam to pewnie walizki nie są traktowane po królewsku, więc rozpadła by się zanim trafiłabym na szkolenie). Więc teraz szukam tej perfect one. Ktoś poleca jakieś firmy? Wygląd się nie liczy, ale chcę, żeby przeżyła ze mną wyjazd do USA -
balbina > 21-10-2012, 12:19
ja kupiłam z 3 lata temu jakąś w Kerfie chyba nawet z 60zł kosztowała i już była ze mną i 2 razy w Egipcie i w Turcji - gdzie pierwszy tydzień to była objazdówka, czyloi tydzień spędziła w autokarzei jakoś żyje dalej ; ) musiałaś trafić na wybitnie felerną walizke :<
Niestety ja nie mogę Ci niczego polecić - perfect one - bo nie znam się, nie zagłębiała się w temat jeszcze : )
może na allegro?