• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

balbina > 20-10-2012, 14:52

No cały czas o ty myśłę do cholery; //

Z jednej strony miałam wyjechać najpierw wakacje, potem w listopadzie i znowu mam przekładać datę wyjazdu? nie wiem czy się nawet agencja zgodzi. ( Wiadomo dla mnie ważniejsza edukacja niż ta podróż )

no i do tego mój angielski na maturze po powrocie byłby zdany na wysokim poziomie, oczywiście mówię o rozszerzeniu.

ale co do pozostałej części materiału to macie racje, że zapomne itd. tylko ja nawet nie dużo wiem...

no i jeszcze zapomniałam złożyć podania o mature, które składa się do 30 wrzesnia i nie wiem czy mi pozwolą, ale chciałam je złożyć - tak w razie czego, bo jeżeli miałabym wyjechać w marcu, to już wolę zostać do czerwca i pisać tą mature...

spróbuję jeszcze złożyć to podanie i zobaczymy...

Wiem, no strasznie głupio, że tej matury nie miałabym ; /

Tylko zabardzo nie chcę studiować w Polsce ( wiem, że polska matura jest respektowana w europie .

agnieszka89 > 20-10-2012, 14:57

To racja. Ale np moja uczelnia wymyślała sobie że ja mam teraz takie 2 przedmioty, które trwają 2 semestry ale pierwszy jest letni a drugi zimowy. Także czasem też tak się zdarza.

Aguta to ty masz już ukończoną szkolę czy jeszcze chodzisz? Już się pogubiłam w tym wszystkim

balbina > 20-10-2012, 14:59

Jeszcze zaliczam : )

Hmm... a przed chwilą - tutaj <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=36&t=6636&p=134405#p134405">viewtopic.php?f=36&t=6636&p=134405#p134405</a><!-- l --> przeczytałam, że operka nie płąci za jedzenie podczas weekendów - to prawda? jestem zszokowana ;x

agnieszka89 > 20-10-2012, 15:01

Gdyby na uczelni można było tak zaliczać kiedy się chce to było by pięknie

balbina > 20-10-2012, 15:06

Haha no, ale za to niektórzy nie mogą się zmobilizować i nie zaliczają ;x

ale ogólnie maam genialną szkołę, niektórzy nawet z nauczycielami się zaprzyjaźnili, przeszli z nimi na "Ty", a atmosfera, ludzie są dla mnie bardzo ważni : )

no Tobie dużo nie zostało, za to będziesz miała w CV, że chodziłaś do collage amerykańskiego, musisz jakiś fajny kurs wybrać a to też będzie fajnie respektowane w polsce ; )

a tak w ogóle to macie jakieś miejsca gdzie strasznie lub tylko chciałybyście pojechać? Głośne NYC czy raczej coś małego, może California lub Chicago ?

Nimell > 20-10-2012, 15:15

[quote name="aguta"]Jeszcze zaliczam : )

Hmm... a przed chwilą - tutaj <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://forum.aupairpoland.com.pl/viewtopic.php?f=36&t=6636&p=134405#p134405">viewtopic.php?f=36&t=6636&p=134405#p134405</a><!-- l --> przeczytałam, że operka nie płąci za jedzenie podczas weekendów - to prawda? jestem zszokowana ;x[/quote]

Nie prawda.. myślę, że autorce chodziło o to, że przeważnie całe dnie w weekendy spędza się na mieście i wypada coś zjeść a uwierzcie, że zjedzenie czegoś co nie jest fast foodem nie jest takie tanie w USA. Ja kupiłam płaszcz zimowy taniej niż porządny obiad. Więc generalnie w weekendy wydajesz coś tam na jedzenie, no chyba że siedzisz w domu to wtedy normalnie masz jedzenie zapewnione ;P

merti > 20-10-2012, 18:02

Cholera, zaczynam myśleć czy nie wyjechać do UK najpierw... wy też tak macie? Niby byłam przeciwniczką tego pomysłu, ale w sumie tam też może być ciekawie i nie będzie problemu z zostaniem tam, studiowaniem czy coś gdybym chciała..

paulaw > 20-10-2012, 19:56

[quote name="aguta"]a tak w ogóle to macie jakieś miejsca gdzie strasznie lub tylko chciałybyście pojechać? Głośne NYC czy raczej coś małego, może California lub Chicago ?[/quote]

Ja to już mówiłam NYC, NYC, NYC.

alesliw > 20-10-2012, 20:23

[quote name="aguta"]a tak w ogóle to macie jakieś miejsca gdzie strasznie lub tylko chciałybyście pojechać? Głośne NYC czy raczej coś małego, może California lub Chicago ?[/quote]

Nie obrażę się jak będzie to (jak w przypadku Paulaw) NYC <3

merti > 20-10-2012, 20:58

NYCNYCNYC <3 No jasne, że tak. Poza tym LA, Chicago, Miami... zgodziłabym się też na SF Phoenix I D.C W sumie jestem dość otwarta na lokalizacje.. ale najchętniej to LA i NYC... no popłakałabym się ze szczęścia gdybym miała match z rodzinką z Venice albo Upper East Side czy coś <3

Wgl, chyba mi się nie uda wylecieć w czerwcu, bo coś czuję, że nie zdejmę aparatu tak wcześnie jakbym chciała. No ale zobaczymy jeszcze. Poza tym dość poważnie zastanawiam się nad tą Anglią na trochę... ale bez lipy, mam jeszcze czaszeby to przemyśleć
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia