• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

paulaw > 19-10-2012, 22:42

Umowa z Gawo trwa 3 miesiące o ile się nie mylę i przez te trzy miesiące, jeżeli zrezygnujesz z programu lub nie znajdziesz rodzinki (czyli wyjedziesz z innym biurem ;D) to zwracają ci ratę. Rzecz jasna trzeba ich powiadomić o tym, bo jeżeli nie zareagujesz, to znów przedłużą ci umowę. Więc tak czy inaczej za program płaci się, ale nie traci się żadnych pieniędzy więc wydaje mi się, że warto zarówno składać papiery i w Gawo (bo IE i APC) ale też w APIA (bo darmowe) a jak ktoś chce to i w innych. Ja chyba tak zrobię, w końcu będę miała większą szansę na fajną rodzinkę i fajną lokalizację

balbina > 19-10-2012, 22:52

Hmmm raczej nie chce mi się zapisywać do kolejnej agencji : D ale jestem ciekawa jak to jest, może chce ktoś się zapytać agencji ?: D

nana > 20-10-2012, 5:42

[quote name="Nimell"]Kurdę rzeczywiście ten czas zapierdziela jak nie wiem. Tak sobie siedzę w tej Ameryce i myślę "Boże dopiero co mi wpadł ten pomysł do głowy i zaczęłam szperać, jarać się i po cichu opowiadać rodzinie i znajomym, każdy pukał się w głowę, gdzie do Ameryki, a potem mówił wyluzuj jeszcze tyle czasu do września.. " a tu kurde już ponad miesiąc jestem! I wydaje mi się, ze dopiero wczoraj był piątek a jutro już jest następny uhh[/quote]

Mam tak samo

Wiec dziewczyny szykujcie sie bo od pomyslu wyjazdu do jego realizacji czas podejrzanie szybko leci ))

agnieszka89 > 20-10-2012, 11:55

Hmm, zależy komu kiedy wpadł ten pomysł do głowy. Bo ja o wyjeździe myślę już od marca, kwietnia 2011 to teraz wydaje się być bardzo odległe.

Mam jednak nadzieje że czas nie będzie jakoś strasznie szybko mijał bo mam bardzo dużo rzeczy do zrobienia w krótkim czasie i to mnie przeraża.

Pamiętajcie studia to zło, a szczególnie studia techniczne. Tylko projekty i projekty, końca nie widać. A w dodatku trzeba by pracę inżynierską napisać, niby do 7 grudnia mamy oddać a ja jeszcze nie zaczęłam.

Chciałabym być na waszym miejscu i martwić się o maturę, a nie o koniec studiów.

alesliw > 20-10-2012, 12:25

dziękuję za wyjasnienie. Babrdzo mi pomogłyscie. w sumie te zapewne też będę składać aplikację w kilku biurach. skoro w gawo jak z nimi nie wyjadę nic nie stracę, to w sumie nie ma problemu

balbina > 20-10-2012, 12:40

ja Ci Aga zazdroszczę, że już studia kończysz, w USA będziesz starsza - rodzinki pewnie będą Ciebie chętniej wybierać niż mnie, dopiero skończę 19 lat w ty roku ;x

no i studia masz już za sobą i

praktycznie będziesz wolna teraz ;x

ja nawet matury nie zrobię, bo wyjeżdżam jakoś w lutym.... straszna lipa ;/

agnieszka89 > 20-10-2012, 13:14

To nie wolisz poczekaj trochę i maturę zdać? Albo przylecieć na te 2 tygodnie egzaminów? Bo rozumiem że ty masz jakąś specyficzną szkołę i już w lutym będziesz miała wykształcenie średnie.

Jak mi się uda skończyć, bo różnie może być tak na prawdę z tą moją uczelnią. Bo powiem szczerze że mam różne dziwne przejścia z uczelnia, ale to nie ten temat.

A co do wieku to wiesz jak wrócę to będę miała już prawie 25 lat bez praktycznie żadnego doświadczenia w pracy itd. Więc będzie ciężko.

DominikaDomi > 20-10-2012, 14:14

nie lepiej bedzie wlasnie jak poczekasz jeszcze te 3 miesiace i zdasz mature? zawsze lepiej ja miec niz nie miec. a pozniej pewnie nie bd ci sie chcialo zdawac. tymbardziej, ze zapomnisz polowe materialu. ja tez chcialam jechac w marcu, ale stwierdzialm, ze jednak lepiej wziac dziekanke po roku niz w polowie semestru, zeby miec to z glowy i za jednym ciagiem pozdawac wszystko. przemysl to

agnieszka89 > 20-10-2012, 14:18

A ty dominika na którym roku jesteś? i co studiujesz tak btw. Myślę że to nie ma znaczenia czy się weźmie dziekankę po semestrze zimowym czy letnim, tylko jest kwestia tego, że po letnim jest więcej czasu na zdanie egzaminów i ew jeszcze na przygotowania do wyjazdu. Po zimowym jest bardzo mało czasu.

DominikaDomi > 20-10-2012, 14:31

na drugim. studiuje administracje.

no niby to nie ma znaczenia, ale jednak lepiej pozaliczac wszystko na biezaco. jednym ciagiem. chodzi mi o przedmioty, ktore sa na pierwszym jak i na drugim semestrze.

no i tez chodzilo wlasnie o to, ze jednak jest wiecej czasu na wszystko po semestrze letnim no i zawsze moge zostac ten miesiac dluzej, a po semestrze zimowym raczej nie mialabym takiej mozliwosci.
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia