-
-
Re: Au Pair 2013!
merti > 18-10-2012, 23:53
dafaq! Co tak długo czekasz na egzamin ? :O
aaa ja jutro o 5 jade na pielgrzymke do czestochowy .... tak strasznie się jaram
paula, a Ty ile masz już godzin wyjezdzonych? -
balbina > 19-10-2012, 1:03
merti - no taka Polska! to norma : D
oo fajnie, że na pielgrzymke
Wiecie, że do 2013 pozostało lekko ponad 2 miesiące?! i zacznie się! wyjazdy, matche uuuuuu -
Nimell > 19-10-2012, 1:40
Kurdę rzeczywiście ten czas zapierdziela jak nie wiem. Tak sobie siedzę w tej Ameryce i myślę "Boże dopiero co mi wpadł ten pomysł do głowy i zaczęłam szperać, jarać się i po cichu opowiadać rodzinie i znajomym, każdy pukał się w głowę, gdzie do Ameryki, a potem mówił wyluzuj jeszcze tyle czasu do września.. " a tu kurde już ponad miesiąc jestem! I wydaje mi się, ze dopiero wczoraj był piątek a jutro już jest następny ;) uhh -
goodmorningamerica > 19-10-2012, 8:11
Nie wiem, czekałabym dłużej gdybym chciała Peugota 207. Więc wybrałam Hyundaia i czekam szybciej i mam teorie z praktyką.
I dziękuję za wszystkie otuchy. -
balbina > 19-10-2012, 11:21
Nimell - taaa wiem coś o tym kuźwa!
Przeciez przed chwilą był wrzesień przecie a już jest połowa końcówka października do cholery!
niech ktoś zwolni ten czas ja jeb*e -,-
a pamiętacie zeszłorocznego sylwestra? Chyba dobrze, co?
Wiecie że sylwester jest za lekko dwa miesiące?
Do świąt pozostało 66 dni ;x
ooo właśnie! Kilkanaście dni temu minęło jak jestem rok na forum : D
W sumie to miałam wyjechać w październiku i na moim APC roomie miałam cały czas tą starą datę.. w sumie dość długo, niedawno Pani z Gawo napisała mi, że mam przesłać aneks do umowy, że jednak chcę wyjechać później no i w końcu ten aneks doszedł, teraz czekam tylko jak agencja amerykańska odnowi, aktywuje(ponownie; / ) mój room... Mam nadzieję, że ruszą się z tym, ale się nie zapowiada... Na razie czekam 1 dzień ; D
Także tak naprawdę jestem i byłam o jakiegoś czasu tylko w IE, jea..
edit: ooo właściwie to już mi zmienili moją datę dostępności, więc super! : ) -
viki2131 > 19-10-2012, 13:27
dziewczyny nie przejmujcie sie prawkiem... jak zdalam za 7 razem, raz zaspalam, i zdawalam w 3 roznych miejscachostatecznie udalo sie w Łomzy hehehe a teraz bede miec tam wieeeeelkie auto, w Polsce nie jezdze prawie wcale bo nie mam swojego samochodu, to jest dopiero stres!!!!!!!! -
paulaw > 19-10-2012, 14:57
Widzę, że Gawo jest chyba tutaj najpopularniejsze wśród przyszłych au pairJa wciąż sama nie wiem czy chcę z Gawo czy APIA więc chyba naprawdę wpłacę pierwsza ratę w GAWO a jeżeli znajdę rodzinkę z APIA to po trzech miesiącach dostanę zwrot i tyle -
goodmorningamerica > 19-10-2012, 15:38
^ Też myślałam żeby zrobić jak ty. -
alesliw > 19-10-2012, 18:27
aleo co chodzi z tym zwrotem po 3 miesiacach w gawo? Pierwszy raz o tym słysze, może ktoś wyjaśnić?
Ja tez w sumie chcę wyjechać z gawo, no i jak ktos będzie chętny by się do nich zgłosić na przełomie stycznia i lutego, to chętnie bym zrobiła to z nim (250zł drogą nie chodzi ) . -
balbina > 19-10-2012, 19:29
No fajnie być w dwóch agencjach, ale jeżeli już to myślę, że APIA i CC.
No bo, niby tę ratę zwracają, ale...
No jakbyś znalazła rodzinką w innej agencji i wyjechałabyś do Stanów i potem miałabyś kilka rodzinek na roomie to chyba musiałabyś okazywać zainteresowanie tą rodzinką. Bo agencja widziałaby, że jednak coś jest nie tak, że nie gadasz z rodzinkami i w ogóle.
No moja koleżanka właśnie też już z wyjazdem trochę olała i za każdy razem agencja do niej dzwoni, że ma rodzinke i czemu odruciła, że nawet z nimi nie gadała bla bla bla.
Więc najpierw trzeba by było jakoś pogorszyć swój room żeby rodzinki się nie zgłaszały haha
No oczywiście jest to do zrobienia, żeby zwrócili kase
alesliw- Rate wpłaca się przy podpisywaniu umowy, czyli przed zrobieniem sobie roomu. No i jeżeli dasz sobie w aplikacji, że chcesz wyjechać powiedzmy 7 stycznia to ostateczna data Twojego wyjazdu będzie 7 kwiecień (można przedłużać) i jeżeli nie znajdziesz przez ten czas rodziny to gawo zwraca Ci kaske : )