-
-
Re: Au Pair 2013!
balbina > 17-10-2012, 23:30
we Wrocławiu też się przechodzi przez poczekalnie gdzie natężenie stresu w powietrzu jest bardzo wysokie : )
Ja mam bardzo małą wadę wzroku i lekarz dał mi prawko na chyba 5 lat, i za 5 lat miałabym pojsc tylko na badanie kontrolne i w tym wypadku chyba znowu sie wyrabia prawko. no i ja się wkurzyłam... Moja koleżanka która ma taką samą wadę jak ja to dostała prawko bezterminowo... no to ja poszłam do innego lekarza, zwnowu opłata za lekarza oczywiście : / no ale dostałam świstek od lekarza, że prawko będzie bezterminowe no i git! : D -
agnieszka89 > 17-10-2012, 23:56
No to dobrze zrobilas ze poszlas do innego lekarz. tak na prawde to zalezy od ich widzimisie. ja mam wade -3 a dostalam bezterminowe od razu -
balbina > 18-10-2012, 0:18
-3 i bezterminowe ;o o mamo, ja mam -0,75 i chcieli mi wcisnąć na 5 lat ;x -
agnieszka89 > 18-10-2012, 0:24
No właśnie, dlatego to jest bardzo subiektywne. Cieszę się że trafiłam na takiego lekarza na jakiego trafilam :p -
Nimell > 18-10-2012, 5:54
W Słupsku (wg statystyk najgorszy ośrodek egzaminowania w Polsce, bynajmniej tak było jakieś 3 lata temu) podobnie. Egzaminy zaczynają się od 7:15, później 8 i co godzinę. Generalnie na każdą godzinę jest umówione kilkanaście osób i czeka się aż na monitorze w poczekalni wyświetli się nazwisko i numer samochodu, a dodatkowo egzaminator który będzie przeprowadzał dany egzamin wyczytuje nasze nazwisko.
Atmosfera taka jak chyba w każdym WORD, ZORD itd. czyli każdy potupuje nogą w inny rytm, miliony osób stoją przed ośrodkiem i palą fajkę za fajką. Ludzie bawią się dokumentami a kolejka do łazienki nigdy się nie kończy ;D pamiętam jak zdawałam 1 raz to koło mnie siedział koleś i bawił się dowodem, tak się stresował, że w pewnym momencie ten dowód połamał xD hahaha i później się nie stresował czy zda tylko czy go w ogóle dopuszczą z połamanym dowodem :D hah myślałam że padnę. Dopuścili go ale i tak oblał. -
merti > 18-10-2012, 10:06
Jeej, jak czytam te wasze historie to kocham moje miasto <3 U nas jest po 8 osób umawiane, mamy chyba z 5 albo 6 samochodów więc w miare szybko idzieI chyba co półtorej godziny są egzaminy
Nimell - hahahha! -
balbina > 18-10-2012, 10:09
no we Wroclawiu umawiasz sie na konkretna godzine, od 7 nie pamietam czy do 19 czy 21, nie wazneno i wyczytuja twoje nazwisko, czasem jest tak, ze moga Cie wyczytac o 7:50, czyli w sumie godzina czekania : D -
paulaw > 18-10-2012, 18:47
A ja już bym chciała tak się stresować przed egzaminem, bo to by znaczyło, że bliżej do złożenia papierówAle ten czas leci. -
goodmorningamerica > 18-10-2012, 20:19
Papiery złożone, 12 listopada o 10:30 mam teorie, a potem praktykę. Ale staram się nie denerwować, chociaż już to robię :lol: -
paulaw > 18-10-2012, 20:37
Nie denerwuj się, staraj się o tym nie myśleć. Myśl o wyjeździe albo o jakichś fajnych nadchodzących wydarzeniach, które cię czekająJa np. mam przed sobą ostatnią osiemnastkę w tym roku, próbną maturę (na którą się niezwykle cieszę), kilka fajnych premier filmowych, nowe sezony do ściągnięcia, nowe książki w bibliotece, kilka fajnych wyjść ze znajomymi i to mnie cieszy, na to właśnie czekam, a dopóki mam na co czekać, nie myślę o tych stresujących rzeczach jak egzamin czy matura itd.