-
-
Re: Au Pair 2013!
balbina > 16-10-2012, 12:13
Nie ma sprawy : ) Trzeba sobie pomagać. Daj znać o i jak : ) -
goodmorningamerica > 16-10-2012, 21:47
Na dniach zapisuje się już na egzamin. Nie wiem czy jest powód do cieszenia. :lol: -
balbina > 16-10-2012, 22:59
Będzie powód, jak dostaniesz szybki termin : D -
PauliP > 17-10-2012, 12:08
a ja dzisiaj oblałam po raz 3. I to na takiej glupocie, ze masakra. Jezdzilam juz 30 min i bach, nie wiem co mi odwalilo. Ale za tym 3 razem juz czulam sie pewniej, nie bylam zestresowana jak pierwszym i drugim razem. Mam nadzieje, ze za 4 mi sie uda haha -
paulaw > 17-10-2012, 16:23
E tam, nie ma się co poddawać. Wiele zależy od egzaminatora i też od dnia, bo raz jeździ się nam gorzej, a raz lepiej (widzę to na swoim przykładzie). Pierwsza jazda do Olsztyna była idealna, w ogóle prawie mnie nie poprawiał, dzisiaj miałam trzecią i już tak fajnie nie było. Ale widzę, że mnie zdecydowanie mniej poprawia niż innych, więc chyba aż tak źle nie jest -
balbina > 17-10-2012, 17:09
No pewnie, ze nie ma się co poddawać, mam dwie koleżanki co się poddały i dopiero po roku lub dwóch zdecydowały ponownie się za to wziąć, no i musiały wydać kupę kasy na godziny jazdy - no bo nie jeździły, ale w sumie szybko zdały : ) to jakoś w sumie za 4-5 razem
Zdany egzamin = szczęście w trafieniu na egzaminatora.
W ogóle mój instruktor ma kuzyna, który pracuje w WORDzie i on powiedział, że oni mają "limit" ludzi, których mogą przepuszczać, no bo wiecie te egzmainy nie są takie tanie i tylko kasa kasa kasa kasa... Masakra!
U mnie we Wrocławiu jak ktoś nie zda 3 razy egzaminu to można pójść na spotkanie z psycholigiem no i po takim spotkaniu dużo ludzi od razu zdaje : )
A mam kolege, który jeździł pod wpływem alkoholu i musiał jeszcze raz zdać prawko i uwaga... juz 24 razy podchodził do egzaminu i 24 razy oblał!
Masakra! no wiadomo, kara musi być, ale bez przesady ;/ -
sylvia > 17-10-2012, 17:20
To i ja napiszę swoje doświadczenia w kwesti zdawania prawka
W zasadzie zdałam za 3 razem choć miałam 4 egzaminy
O co chodzi? Już tłumaczę.
Jestem posiadaczką okularów, które sporadycznie używam: do oglądania TV, wcześniej w szkole do odczytania z tablicy itp.
I lekarz odnotował to w dokumentacji. I nikt z biura mi nie powiedział, że to jest odnotowane i jest ważne i że powinnam jeździć w okularach a mój instruktor pewnie o tym nawet nie wiedział.
Pojechałam na pierwszy egzamin, wsiadłam do auta i pierwsze pytanie gostka "Czy ma Pani ze sobą okulary?" Nie miałam.. I tak zakończyłam egzamin. Ale nie było to niezdanie tylko niedopuszczenie z przyczyn przepisów. Za kolejny zapłaciłam w związku z tym tylko połowę ceny za egzamin.
Pierwsze włąściwe już podejście skończyło się na placu na łuku, tak zestresowałam się za bardzo przykręciłam i koło za linią, eh..
Drugi raz też skończyłam na placu, ładnie mi poszło na łuku, ale na samiuteńkim końcu lekko dotknełam tyczkę- to była 8 rano i słońce bardzo mi przyświeciło.
(Jak pisałam pierwszy raz się nie liczył, więc nie musiałam dokupywać godzin jak to było przyjęte)
No i trzeci raz był ten szczęśliwy
Teraz uwielbiam jeździć samochodem, szczególnie uwielbiam przemierzac Kraków -
merti > 17-10-2012, 17:29
Mi ostatnio super idzieW przyszłym tygodniu zapisuję się na egzamiin ! Instruktor mi obiecał
Ja to się czuję pewnie w samochodzie, poza tym Przemka kursanci prawie wszyscy zdają za pierwszym, więc bez lipyChociaz wczoraj to miejscami tak se mi szło, bo sie zagadaliśmy i zapominałam połowerzeczy zrobić ... Aczkolwiek jak na 18 godzinę to dobrze mi idzie
Wgl mamy taką piękną jesien i aż mam ochotę nagrać filmikMoże coś wymyślę w przyszłym tygodniu i chociaż kawałek nagram... -
agnieszka89 > 17-10-2012, 17:42
sylvia to ile masz już prawko, albo kiedy zdawałaś egzamin. Co do okularów to ja noszę soczewki kontaktowe od początku liceum. Jak się zapisywałam na kurs do szkoły, to jeden dzień po zajęciach przychodził lekarz i sprawdzał czy się dobrze widzi. Oczywiście wtedy miałam na oczach soczewki. wszystko pięknie przeczytałam, powiedziałam tylko że noszę soczewki to stwierdził że mam bardzo dobrze dobrane i żebym miała okulary w schowku jak będę jeździć. I tyle. Później przy egzaminie nikt się nie pytał czy mam założone soczewki, w końcu ich nie widać na pierwszy rzut oka. -
sylvia > 17-10-2012, 18:06
agnieszka89 Prawko mam od listopada 2006, czyli prawie 6 lat :O