-
-
Re: Au Pair 2013!
paulaw > 14-10-2012, 19:43
[quote name="merti"]nie zdała, bo nie opusciłą recznego przy ruszaniu[/quote]
Moja koleżanka w zeszłym tygodniu to samo... eh zdarza się (;
Ja tam się nie boję, jak nie zdam to trudno, zdam za drugim, albo trzecim, albo za trzynastym i dostane rower gratis (; -
Blueberry91 > 14-10-2012, 20:41
Mi się nawet teraz, kiedy już mam prawko, zdarza ruszać z ręcznym, żadna tragedia, o ile ktoś się zorientuje zanim sobie rozwali ręczny.
I takie podejście jest najlepsze, że jak nie za pierwszym to za drugim, jak nie za drugim to za trzecim. Jak ktoś się nastawia, że musi zdać za pierwszym tylko stawia siebie pod większą presją, a to nigdy nie pomaga. -
balbina > 14-10-2012, 23:46
merti - też tak uważam co do filmiku Sharon : )
Sharon - jeżeli mówisz, że jest różnica w angielskim a nakręciłaś filmik jakiś czas temu to może nakręć jeszcze raz?
Hmm szkoda, ze nie puściłaś polskich piosenek w tle tylko rosyjskie ; P
ja też zdawałam kilka razy, bo...
za pierwszym razem nikt mi nie powiedział, że jeździłam na dieslu a będę zdawać na paliwowcu i że to jest jednak różnica - np przy ruszaniu ;x ( w dieslu spuszczałam sprzęgło i jechałam na lajcie do tyłu - mówię o łukui - a na paliwowcu mi gasł i nie wiedziałam o co chodzi, jak wcisnęłam gaz to pojechałam uuuuuuuuuuu batrdzo daleko :d )
za drugim razem to w trafiłam na największą sukę - wszyscy jej się bali i okropne opowieści krążyły o niej no i musiałam na nią trafić i się bałam, i na łuku nie zmieściłam się w kopercie ;x
no i za trzecim razem jechałam i dostałam dwa razy po hamulach mimo to facet podpisał swoją kartę z wynikiem pozytywnym, a do tego dał mi najlepszy łuk, ( bo inne są obok siebie i ludziom mieszają się pachołki strzasznie a mi dał łuk który był dalej i był w tym miejscu jeden jedyny ) wyhdaje mi się, ze wsiadał z emną do samochdu z założeniem " aaa ją przepuszczę" no i przepuścił : )
Praktycznie więc Zdałam za 2 razem, teoretycznie za trzecim ;x
a ja się tak stresowałam, że zwymiotowałam ze stresu, także pozdro dla mnie :x -
agnieszka89 > 15-10-2012, 0:35
No cóż, różne są reakcje na stres i nie ma się czego wstydzić. Ja 2 razy oblałam o takie głupoty że aż wstyd jest opowiadać. Za pierwszym razem na łuku za wcześnie zaczęłam odkręcać kierownicę, nie mam pojęcia co mi się uwidziało. Przejechałam przez linię i po egzaminie. A za drugim razem nie mam pojęcia dlaczego samochód mi gasł. Może to była kwestia zużycia samochodu, albo nie wiem czego, ale za każdym razem jak ruszałam to musiał mi zgasnąć. dlatego uważam, że w USA jest o tyle dobrze że zdaje się na własnym samochodzie. Mój brat jak poszedł na egzamin to wsiadł do samochodu z elektronicznymi lusterkami, których nigdy wcześnie nie używał i przez to nie umiał sobie ich ustawić. Na jego szczęście egzaminator był wyrozumiały i mu pokazał jak to się robi.
Jak zdałam za trzecim razem to wiedziałam że pojechałam idealnie i tak na prawdę nie miał się czego czepić. -
paulaw > 15-10-2012, 21:16
Jakieś postępy w sprawie au pair, dziewczyny? (: -
agnieszka89 > 15-10-2012, 21:28
Ja w sobotę rozmawiałam przez telefon z rodzinką. Podobają mi się, tylko zaczynam się martwic bo na razie się nie odzywają i boję się znikną mi w środę z profilu bo to jest niby match tylko na 7 dni -
Sharon > 15-10-2012, 22:06
Agnieszka89, ale rozmawialas z nimi przez telefon a nie skype? A telefon umawiała twoja agencja? Napisz maila do nich, jeśli masz ich numer
U mnie narazie spokojnie, trochę zachorowałam, ale jak wstane z łózka zabiore sie chyba za kręcenie drugiego filmiku. Chociaz agencja chyba (acz nie napewno, nie mam zadnego info) przyjela tamten filmik. Tak czy siak, rady były naprawde przydatne wiec zrobie go jeszcze raz. -
agnieszka89 > 15-10-2012, 22:33
Wiesz co tak, rozmawiałam przez telefon. To było dla mnie zaskoczenie ponieważ wcześniej nie napisali do mnie maila ani nic. Po prostu zadzwoniła do mnie pani z agencji, z Bostonu, spytała się czy chce teraz porozmawiać z rodzinką i mnie połączyła z nimi. No i troszkę rozmawialiśmy.
Problem polega na tym że nie mam na roomie podanego maila do rodzinki ani nr telefonu. Hostka mi podyktowała swojego maila przez telefon i juz do niej napisałam, w sensie dzisiaj rano, tylko nie jestem pewna czy dobrze zanotowałam jej adres mailowy. -
balbina > 15-10-2012, 23:55
agnieszka89 - to może poszukaj numery do LCC z Bostonu i ona Ci w razie czego pomogą skontaktować z tą rodziną : )
Sharon - ja też zdecydowanie jestem za nowym filmikiem : D niestety w choooj czasochłonne to jest ;x -
agnieszka89 > 16-10-2012, 0:52
W sumie racja, nie pomyślałam o tym. Powiem ci że nawet mam na roomie maila do mojej przyszłej LCC więc jak rodzinka mi do jutra nie odpisze to napiszę do niej. Dzięki za rade