• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Au Pair 2013!

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Program Au Pair w poszczególnych krajach

• USA

• Au Pair 2013!

• Wątek zamknięty
  • Au Pair 2013!
  • Re: Au Pair 2013!

merti > 13-10-2012, 13:52

jeejku, byłam dziś z koleżanką na egzaminie.. nie zdała, bo nie opusciłą recznego przy ruszaniu [*]

A do tych co mają prawko... za 1 zdałyście? Bo mnie togdzieś za 3 tyg czeka i chyba się troszkę boję

ja pewnie wezmę ze sobą z $300, na wszelki wypadek.. no i żeby mieć na pierwszy tydzień trochę kasy.. chociaż pewnie nic nie wydam

Sharon > 13-10-2012, 14:02

Um, ja zdałam za pierwszym razem, ale to dużo od szczęscia zależy i wyuczonych nawyków. Lepiej ich nie mieć i nauczyć się na początek od instruktora tego co będzie na egzaminie, a dopiero potem,po zadaniu prawka wyrabiać sobie własne nawyki.

Ja się stresowałam strasznie, do i z samochodu szłam na ugiętych nogach, blada jak trup, dygocząc xD Ale się udało.

agnieszka89 > 13-10-2012, 14:19

Tak wszystko zależy od szczęścia i egzaminatora niestety też. Bo czasem można trafić na taką kosę co zawsze znajdzie jakiś minimalny błąd.

Ja zdałam za 3 razem. Wiem że to trudne, ale trzeba się postarać jak najmniej stresować bo w stresie się robi najwięcej błędów.

Już teraz życzę powodzenia

Blueberry91 > 13-10-2012, 14:58

Ja zauważyłam często powtarzającą się zależność: im fajniejszy egzaminator tym trudniej zdać.

Koleżanka za pierwszym miała fajnego, ale nie zdała (na dość "kontrowersyjnej" drodze, tzn. pojechała lewą częścią drogi pod prąd, mimo że była to jednokierunkowa, tyle że nie miała znaku, no ale logicznie rzecz biorąc z drugiej strony nikt nie miał prawa jechać) a za drugim miała gościa, który był dla niej oschły, niemiły i ją ośmieszał ale w końcu przepuścił. Sama zdałam za pierwszym mając też oschłego gościa, który mówił tylko gdzie mam jechać i mimo błędów, za które każdy by mnie oblał, to on mi egzamin zaliczył.

No cóż Kwestia wielu rzeczy. Naszych umiejętności, szczęścia, widoczności na drodze, zdarzeń losowych, charakteru egzaminatora ale również jego "zamierzeń" na dany dzień. Nie na wszystko mamy wpływ.

Sharon > 13-10-2012, 16:21

Fakt, kwestia egzaminatora tez jest wazna. Ja mialam takiego, co podobno przepuszczał tylko dwie osoby dziennie. I faktycznie tylko ja i taka jeszcze jedna dziewczyna wczesniej przeszła ;x

Btw, na blogu wstawiłam juz filmik swoj, świeżo zrobiony. Programów do tworzenia filmów nie chcę widzieć na swe oczy już nigdy więcej w życiu x.x

DominikaDomi > 13-10-2012, 17:18

zdarzylo mi sie zdawac kilka razy. za kazdym razem mialam swietnych egaminatorow. przemilych zyczyli mi powodzenia nastepnym razem i mowili, ze szkoda, ze nie zdalam bo szlo mi tak dobrrze. a kiedy w koncu udalo mi sie juz zdac trafilam na okropnego egzaminatora. krzyczal na mnie podczas jazdy, na koncu nawet nie powiedzial mi czy zdalam tylko kazal mi wyjsc szybko z samochodu i i od niechcenia podal mi kartke. to nie bylo moje wymarzone zdanie egzaminu, ale najwazniejsze, ze mam to juz za soba

goodmorningamerica > 13-10-2012, 18:46

[quote name="DominikaDomi"]zdarzylo mi sie zdawac kilka razy. za kazdym razem mialam swietnych egaminatorow. przemilych zyczyli mi powodzenia nastepnym razem i mowili, ze szkoda, ze nie zdalam bo szlo mi tak dobrrze. a kiedy w koncu udalo mi sie juz zdac trafilam na okropnego egzaminatora. krzyczal na mnie podczas jazdy, na koncu nawet nie powiedzial mi czy zdalam tylko kazal mi wyjsc szybko z samochodu i i od niechcenia podal mi kartke. to nie bylo moje wymarzone zdanie egzaminu, ale najwazniejsze, ze mam to juz za soba [/quote]

Koszmar! Współczuję ci, ale ważne, że zdałaś

merti > 13-10-2012, 23:11

Sharon, filmik fajny, ale jedna rzecz może zrazić rodzinki... tam gdzie się przedstawiasz i mowisz ze przynaciele nazywają Cię sharon, a potem że : you call me sharon too" to brzmi strasznie niegrzecznie " You can call me sharon too if you want to" byłoby dużo lepsze

Sharon > 14-10-2012, 1:03

[quote name="merti"]Sharon, filmik fajny, ale jedna rzecz może zrazić rodzinki... tam gdzie się przedstawiasz i mowisz ze przynaciele nazywają Cię sharon, a potem że : you call me sharon too" to brzmi strasznie niegrzecznie " You can call me sharon too if you want to" byłoby dużo lepsze [/quote]

Pewnie masz racje - ostatecznie nakręcałam to jakiś czas temu - a serio, dwa miesiące i jest pewna różnica w moim angielskim. Błedy spisuje, spisuje i w razie jeśli nie przyjmie mi agencja filmiku to je naprawię możliwie wszystkie

agnieszka89 > 14-10-2012, 1:35

A właśnie ciekawa jestem czy agencja często odrzuca filmik. Nie zdarzyło mi się chyba jeszcze słyszeć o takim przypadku
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia