-
-
Re: Au Pair 2013!
californiadreaming > 12-10-2012, 1:32
Ale właściwie jakie to ma znaczenie, czy rodziny widzą wyniki testów, czy nie? Może nawet dobrze, jeśli widzą, bo chyba chodzi o to, żeby się jak najlepiej dopasować, prawda? Nawet jeśli wynik testów miałby wykluczyć kogoś z programu, to chyba lepiej wypaść od razu, niż pojechać, przekonać się, że to nie to i wracać nagle do kraju? Może dobrze by było, gdyby rodziny też robiły jakieś takie testy, może to by pomogło zmniejszyć liczbę nieporozumień. -
mamecia > 12-10-2012, 2:25
Rodziny też coś takiego wypełniają, przynajmniej w APC. Chociaż uważam, że to nie zmniejsza liczby nieporozumień. Jak jest okazuje się dopiero tu na miejscu. Na skypie zawsze wszyscy sa mili itd. Zarówno my jak i rodziny. A później po przyjeździe okazuje się że jest zupełnie inaczej, bo albo rodzina nie była do końca szczera na skypie czy przez telefon albo au pair mocno podkoloryzowała. A jestem pewna, że takie przypadki się zdarzają. -
californiadreaming > 12-10-2012, 2:42
[quote name="mamecia"]Rodziny też coś takiego wypełniają, przynajmniej w APC.[/quote]
Serio? A pamiętasz, gdzie to dokładnie można znaleźć, albo opisać, jak wygląda? Jakoś nigdy nic takiego mi się nie rzuciło w oczy.
[quote name="mamecia"]Chociaż uważam, że to nie zmniejsza liczby nieporozumień. Jak jest okazuje się dopiero tu na miejscu. Na skypie zawsze wszyscy sa mili itd. Zarówno my jak i rodziny. A później po przyjeździe okazuje się że jest zupełnie inaczej, bo albo rodzina nie była do końca szczera na skypie czy przez telefon albo au pair mocno podkoloryzowała. A jestem pewna, że takie przypadki się zdarzają.[/quote]
Ciekawe, czy wszystkie agencje robią takie testy. Bo jeśli tak, to nie wiesz, czy nieporozumień nie byłoby jeszcze więcej, gdyby nie testy... -
mamecia > 12-10-2012, 6:00
Hostka mi o tym mówiłaNie wiem jak to dokładnie wyglądało -
balbina > 12-10-2012, 12:16
Sharon - to prawda, jest dużo taniej, ale nic straconego - możesz jeszcze złożyć aplikację do gawo, możesz być w 2 agencjach, bo CC nic jezcze nie płaciłaś z tego co mi wiadomo : ) Stara ja też właśnie będę kleić filmik!
Jakaś tragedia : D Mój komputer sprzeciwami strzela i nie wiem co zrobić, chyba będę musiała na czyimś komputerze to skleić ;x
Madz - my w gawo mielismy test na papierze jeszcze (psychologiczny) i co tam było to też nie mam pytańWłaśnie tego pytania z serem : )
merti - ja musiałam mieć paszport , jestem w Gawo, ale nie wiem czy jakbym nie miałą to msuiałabym wyrobić, czy mogłabym poczekać do momentu kiedy będę się starała o wizę -
balbina > 12-10-2012, 12:16
Sharon - to prawda, jest dużo taniej, ale nic straconego - możesz jeszcze złożyć aplikację do gawo, możesz być w 2 agencjach, bo CC nic jezcze nie płaciłaś z tego co mi wiadomo : ) Stara ja też właśnie będę kleić filmik!
Jakaś tragedia : D Mój komputer sprzeciwami strzela i nie wiem co zrobić, chyba będę musiała na czyimś komputerze to skleić ;x
Madz - my w gawo mielismy test na papierze jeszcze (psychologiczny) i co tam było to też nie mam pytańWłaśnie tego pytania z serem : )
merti - ja musiałam mieć paszport , jestem w Gawo, ale nie wiem czy jakbym nie miałą to msuiałabym wyrobić, czy mogłabym poczekać do momentu kiedy będę się starała o wizę -
Sharon > 12-10-2012, 12:50
Hahaha, tobie tez? Ja sie zastanawiałam czy procka nie podkrecić, bo moj Windowsowy program do filmów działa pieknie do pewnego momentu i sie zwiesza w końcu ;x Dzisiaj, jak tylko ogarne moj pokoik to zabiore sie za filmik i przez weekend go zrobie, mam nadzieje. Wiem juz co i jak i ktore ujeciaTylko wychodzi mi 5 minut i cos musze poskracac xD
Nie bede brała teraz drugiej agencji.Rodzine pewnie znajde tak czy siak, a i tak mam przygotowane łącznie 5 tysięcy na te akcje - łącznie z opłata wizowa i zabraniem do stanow ze soba...' Mam nadzieje ze sie wyrobie xD
A wy ile bierzecie do stanów? Znaczy, jak myslicie, ile wystarczy? (Ja w przeciwieństwie do dziewczyn, chce obowiazkowo kupic koszulke "I <3 NY" xD I to pewnie w liczbie sztuk 4, bo mam juz zamowienia kolezanek xD -
cien_wiatru > 12-10-2012, 16:10
[quote name="Sharon"]
A wy ile bierzecie do stanów? Znaczy, jak myslicie, ile wystarczy? (Ja w przeciwieństwie do dziewczyn, chce obowiazkowo kupic koszulke "I <3 NY" xD I to pewnie w liczbie sztuk 4, bo mam juz zamowienia kolezanek xD[/quote]
4 koszulki "I <3 NY" można kupić za 11 dolarów, więc o to się martwić nie musiszJeśli chodzi o wycieczke do NYC i szkolenie to zależy czy zamierzacie robić zakupy, czy nie. 150-200$ to jest naprawdę wystarczająca kwota już wraz z wycieczką, jeśli rodzinka ci jej nie opłaci -
Nimell > 12-10-2012, 16:50
Ja wzięłam 200 $ w tym wycieczke opłaciła mi rodzina, wjazd na top of the rock też, i dostałam od nich koszulkę "I <3 NY" i czapkę i bidon. Generalnie na nic sobie nie żałowałam a i tak po przyjechaniu do rodziny miałam jeszcze 100$ ;) -
balbina > 12-10-2012, 17:04
No, wiadomo zawsze lepiej mieć więcej niż mnniej - w racie czego, myślę że 200$ jest bezpieczną kwotą, choć ja pewnie wezmę o 100$ więcej : )