• Options
  • Logowanie

• Desktop Style

Maturalne au-pair - 2011

• Index  

• forumAuPair.pl - Świat Operek

• Ogólnie o programie Au Pair

• O wszystkim związanym z programem Au Pair

• Maturalne au-pair - 2011

• Maturalne au-pair - 2011
  • Re: Maturalne au-pair - 2011

89dzoana89 > 07-12-2010, 18:21

Ja jade z Gawo i tez nie narzekam Co prawda dosc dlugo szukalam rodizny ale to dlatego ze chcialam wyleciec w styczniu a juz od lipca mialam room otwarty

Co do filmiku to powiem wam ze naprawde pomaga!!! Sama dlugo z tym zwlekalam ale w koncu go zrobilam i mialam po 2-3 rodziny naraz potem haah Moglam przebierac choc powiem wam ze codzienne interview bywaja meczace jak i odpisywanie na wszystkie maile hehe Czulam sie kretynsko stojac przed kamera, usmiechajac sie jak idiotka i probuja sklecic ciekawa wypowiedz w jezyku angielskim ale efekt koncowy nie byl najgorszy:p Co prawda moje kumpele plakaly ze smiechu jak go ogladaly ale to przez to ze znaja mnie baaardzo dobrze, widzialy moje nerwowe triki i wymuszona wesolosc 8) Rodzinki natomiast chwalily i podkreslaly ze filmik jest wazny bo jest namiastka osoby jaka jestes naprawde :mrgreen: Nie trzeba wielkich zdolnosci tworczych by sklecic cos sensownego, zrobcie to po swojemu, z humorem i na pewno wyjdzie cos ciekawego :mrgreen:

Powiem tylko tyle: nie wazne z jakiej agencji jedziecie , czy macie wiecej kasy lub po prostu czujecie ze ta firma a nie inna jest pewniejsza to wybierzcie wlasnie ja Ja nie chcialam wydawac tyle kasy, zdecydowalam sie na Gawo czyli Au PAir Care amerykanskie i tez nie zaluje :mrgreen: W USA i tak polskie agencje juz sie nami nie interesuja, ten wyjazd nie wyglada zawsze tak kolorowo i wspaniale jak w ich broszurach reklamowych. Mimo wszystko warto!!! Poznacie siebie, nauczycie sie zyc z dala od rodizny, podszkolicie jezyk, poznacie ludzi.

Nathalie > 07-12-2010, 19:46

Co do spotkania - ja mogę robić za przewodnika i odebrać którąś z dworca, to żaden problem

Co do agencji- ja myślę o CC. Czułabym się bezpieczniejsza z rozszerzonym ubezpieczeniem

martak > 07-12-2010, 22:31

Nathalie - Prowork oferuje też z rozszerzonym ubezpieczeniem, czytałam już o tym I na stronie Proworku piszą Ci dokładnie co masz w ubezpieczeniu, a jak w CC poprosiłam o taki wykaz to prowadząca spotkanie miły umiech i tekst: "przy podpisywaniu umowy jest wszystko opisane...".

Hmm, no spoko, tyle że ja nie jestem z tych co kupują kota w worku :?

Do tego gdzieś na forum rozmawiano o ubezpieczeniu z CC/Prowork/Gawo i mówiono, że rozszerzenie zawiera to samo... Może dokopię się do tego wątku

27 grudzień godzina 12:00 koło kolumny Zygmusia może być? Vhyba każda da radę dojechać Potem jeszcze proponuję żebyśmy się na prv powymieniały numerami telefonów w razie problemów ^^

Aa i co do filmiku - oczywiście że robię! Uwielbiam występować w filmikach, moja wychowawczyni się śmiała że powinnam do aktorskiej iść skoro tak lubię kamerę, ale ja wiem że kamera dodaje też kg więc dziękuję

Ale uwielbiam zarówno montować filmiki jak i w nich występować (do filmowania zawsze zatrudniam kogoś), tak więc powinno być ciekawie

martak > 07-12-2010, 23:04

Ubezpieczenia Prowork i CC

Dziewczyny, jakoś mi się udało, wujek Google jest wielki

Znalazłam (na jakiejś angielskiej stronie) plik pdf gdzie jest wszystko wypisane co obejmuje rozszerzone ubezpieczenie w CC. Tak więc wklejam (już nie tłumaczyłam, każda chyba da sobie radę)

Cultural Care z Erika Insurance (link do pdf'a)

Extended Insurance

medical & accident: insurance

A. Medical Expenses: unlimited

B. Emergency Home Evacuation: unlimited

C. Family Member Reimbursement: unlimited

D. Home Repatriation: unlimited

E. Accidental Death: 10,000

F. Accidental Disability: 50,000

baggage & property insurance

G. Baggage and Property: 5,000

sublimit for defined Valuable Property: 2,000

H. Cash: 500

I. Valuable Documents: 2,000

delay insurance

J. Baggage Delay: 200

K. Personal Delay: 900

flight extra cost: 500

program interruption insurance

M. Program Interruption paid training deposit

flight extra: cost unlimited

return to program 2,000

liability & legal insurance

N. Third Party Liability: 500,000

O. Legal Expenses: 15,000

A dla Prowork'u idźcie tu: link jeśli chcecie same porównać.

Ja zaś poczytam dokładnie i dokonam analizy porównawczej w weekend, bo teraz już nie mam więcej czasu, francuski, przedsiebiorczość i angielski wzywają :evil:

Nathalie > 07-12-2010, 23:44

Dziękuję za linki:*

Jakby co, ja służę pomocą przewodniczą i termin mi też pasuje. Co do przedsiębierczości - ostatnia klasówka wyglądała tak - ja spisywałam od koleżanki z ławki, która spisywała od koleżanki z tyłu, która spisywała od dziewczyny, która spisywała z książki^^. Nie lubię tego przedmiotu.

anusiawa > 07-12-2010, 23:46

pod kolumnę może trafię a co na to reszta?

julita883 > 07-12-2010, 23:47

[quote name="kingulath"]julita883 aaaale masz szczęście... CALIFORNIA DREAM[/quote]

Hmm mnie aż tak bardzo California nie pociąga wolałabym środkowe Stany jak i Wschodnie wybrzeże. Ale najważniejsza jest oczywiście rodzinka i jakie będa między nami relacje. Narazie wszystko wygląda extra z hostką mam ciągły kontak i co chwile mnie czymś zaskakuje

Dziewczyny trzymam za Was kciuki

kingulath > 08-12-2010, 16:55

no właśnie. w Stanach musimy się spotkać!!

kamyk > 08-12-2010, 18:21

Tak! Ja jestem za! Znaczy i za spotkaniem pod Zygmuntem, jak i za Wielką Wodą.

celyna24 > 12-12-2010, 5:59

Heeej, koniecznie spotkajmy się w Stanach! A dziewczyny z 3miasta-może uda nam się też wcześniej ogarnąć?

Nawiązując do ubezpieczenia rozszerzonego i wyboru agencji. Namieszałyście mi teraz w głowie w związku z CC, byłam na spotkaniu, aplikacja wypełniona w 60%, a tu takie boom. Ostatnio rozmawiałam z dziewczyną, która w zeszłym roku wyjechała jako au pair do NY z CC, jeśli chodzi o ubezpieczenie, napisała mi, cytuję:

'Co do rozszerzonego ubezpieczenia to nie polecam gorąco, bo miałam go i nic mi to nie dało a kosztowało troszke. Jak miałabym wybierać jeszcze raz to wybrałabym ubezpieczenie podstawowe.'

Czekam teraz na dokładniejszą odpowiedź, napiszę potem co dokładnie miała na myśli.

Poza tym dołączam do grona dziewczyn, które rozmowę z rodzicami mają za sobą-hell yeah, udało się mi ich przekonać! To była jedna z najtrudniejszych rozmów, jaką kiedykolwiek z nimi przeprowadziłam. Mama jedynie mocno przeżywa, ale pewnie w końcu zaakceptuje tą decyzję.

Co do filmiku- jak długi powinien być? Co zawierać? Nie mogę odnaleźć weny twórczej :<

Pozdrawiam
  • Starszy wątek Nowszy wątek
  • Pierwsza
  • Poprzednia
  • Następna
  • Ostatnia